Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!!ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!ΚΑΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ!!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!!ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!ΚΑΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ!!



 
Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή εξέθεσε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα της Χώρας για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, προτείνοντας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παραιτηθούν μαζικά ώστε να μπλοκαριστεί κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος σχολίασε αρχικά την άρνηση της ΝΔ να αποδεχτεί την πρόταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής για το σύμφωνο των Πρεσπών, τονίζοντας πως η στάση της ΝΔ ήταν ένα ΟΧΙ απέναντι στο Σύνταγμα των Ελλήνων.

Επανέλαβε πως ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την πλευρά της ΝΔ είναι ευπρόσδεκτη και η Χρυσή Αυγή θα την υπερψηφίσει.

Το μείζον όμως είναι να εκφραστεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής πρότεινε σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οπότε θα ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή και έτσι θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές για να μην περάσει η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Που το πάει ο Κυριάκος; 

Ραγδαίες εξελίξεις και μια ακόμη ανατροπή. Η ΝΔ δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης για την Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μην παίξει το χαρτί της πρότασης μομφής.

Σύμβουλος Μητσοτάκη: Λευκή επιταγή καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές για την Συμφωνία

«Σήμερα η Βουλή καλείται να αποφασίσει, στην πραγματικότητα, εν κενώ. Η ελληνική Βουλή δεν έχει την τεκμηρίωση για να λάβει αποφάσεις» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωσταντίνο Ζούλα.

«Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι ώριμο το ελληνικό Κοινοβούλιο για να λάβει απόφαση, η οποία θα αναφέρεται στη Συνθήκη (σ.σ. Συμφωνία των Πρεσπών). Δεν υπάρχει η ελάχιστη αναγκαία τεκμηρίωση ώστε να μπορεί να γνωρίζει ο κάθε βουλευτής τι ψηφίζει. Ψηφίζει στην πραγματικότητα μια λευκή επιταγή για το πώς έχει τροποποιηθεί το Σύνταγμα της FYROM και για το πώς θα ερμηνευθεί» σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Αυτές οι τροποποιήσεις είναι άτεχνες και κακότεχνες σε βαθμό που δημιουργούν περισσότερα ερμηνευτικά προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται ότι λύνουν».

Ειδικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε: «Σήμερα η Συνθήκη των Πρεσπών έχει τροποποιηθεί μονομερώς από τη FYROM σε πολλά σημεία. Δεν έχουν κατατεθεί στη Βουλή ταυτόχρονα προς κύρωση η Συνθήκη (σ.σ. Συμφωνία των Πρεσπών) και το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ. Πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι σήμερα είμαστε στις παραμονές της κύρωσης της Συνθήκης από την ελληνική Βουλή, και δεν έχει συντελεστεί η βασική προϋπόθεση που προβλέπει το άρθρο 1 παρ. 4 της Συνθήκης, σύμφωνα με το οποίο, δεν εκκινεί καμία διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά μόνον εάν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συνταγματικές και νομικές διαδικασίες στα Σκόπια. Αυτό είναι ζήτημα θεμελιώδες».

Όπως τόνισε, «μονομερώς τα Σκόπια, ενόσω ρητώς από τη Συνθήκη προβλέπεται η ολοκλήρωση των συνταγματικών διαδικασιών, έκαναν το πρωτοφανές στα συνταγματικά χρονικά: Μία αναθεώρηση του Συντάγματος υπό αίρεση. Δηλαδή, τροποποίησαν συγκεκριμένα κεφάλαια, και αυτά θα ισχύσουν μόνον εφόσον κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συνθήκη και εφόσον κυρωθεί και το πρωτόκολλο ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που προέβλεπε η Συνθήκη. Δηλαδή, πρώτα ολοκλήρωση όλων των συνταγματικών διαδικασιών και στη συνέχεια να επιληφθεί η ελληνική Βουλή».

Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της FYROM που περιλαμβάνονται στη ρηματική διακοίνωση, ο καθηγητής επισήμανε ότι «αυτήν τη στιγμή δεν τηρείται βασική προϋπόθεση της Συνθήκης, που είναι να έχει το ελληνικό Κοινοβούλιο το Σύνταγμα της γείτονος». Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος, όπως εξήγησε, «δεδομένης της διάστασης ανάμεσα στην πολιτική και την πολιτειακή λειτουργία στα Σκόπια αναφορικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα να δημοσιεύει το Σύνταγμα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά έπρεπε να έχει αντιδράσει και στην ίδια τη ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί διπλωματικό έγγραφο με διεθνείς συνέπειες. «Η ρηματική διακοίνωση αναφέρεται στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αν και πάγια πολιτική του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι να επιστρέφει αυτές της ρηματικές διακοινώσεις, ως απαράδεκτες. Σήμερα αυτή η ρηματική διακοίνωση δεν επιστρέφεται και γίνεται δεκτή» είπε ο κ. Γεραπετρίτης και παρατήρησε ακόμη ότι:

– Οι τροποποιήσεις που πέρασαν από το Κοινοβούλιο της FYROM είναι ενάριθμες, δεν αλλάζουν το συνταγματικό κείμενο, προσθέτουν στο κείμενο και με βάση αυτές τις προσθήκες γίνεται η ανάγνωση των συνταγματικών διατάξεων.

-Έπρεπε, μετά από τις τροποποιήσεις, η FYROM να δώσει ενιαίο και κωδικοποιημένο κείμενο, ώστε οι Έλληνες βουλευτές να είναι σε θέση να αξιολογήσουν αν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που προβλέπει η Συνθήκη. Δηλαδή, αν υπάρχει κατάργηση του ονόματος και κατάργηση του αλυτρωτισμού.

– Η ρηματική διακοίνωση έχει πολλά αντιφατικά σημεία. Στο κεφάλαιο του ονόματος υπάρχει οριζόντια τροποποίηση που αναφέρει, μεν, πως όπου στο Σύνταγμά τους αναφέρεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» νοείται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Ωστόσο, αυτή η οριζόντια τροποποίηση αναιρείται από άλλες διατάξεις, στις οποίες γίνεται λόγος για «μακεδονικό λαό» και από το προοίμιο όπου παραμένουν οι όροι «μακεδονικό κράτος» και «Μακεδονία» και είναι αμφίβολο αν αλλάζει και ο όρος «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε ο καθηγητής, «έτσι όπως είναι δομημένο το Σύνταγμα και η Συνθήκη, θα παραμείνει κάτι πολύ βαρύ, και σε επίπεδο συμβολισμού και σε επίπεδο αλυτρωτισμού, στο μέτρο που δεν υπάρχει κωδικοποιημένο Σύνταγμα, και θα εξακολουθεί αυτό το Σύνταγμα να αναφέρεται παντού ως το «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»».

Ο κ. Γεραπετρίτης ρωτήθηκε και για τη δήλωση Νίμιτς (σ.σ. την είχε επικαλεστεί νωρίτερα στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος), με την οποία διαβεβαίωνε, πριν από λίγες ημέρες, ότι όλα έγιναν στη FYROM σύμφωνα με όσα προέβλεπε η συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν έχει καμία αξία η δήλωση Νίμιτς. Υπάρχει μία Συνθήκη που ερμηνεύεται μόνο με βάση τη συνθήκη της Βιέννης για τις διεθνείς συνθήκες. Κανείς εξωτερικός παράγοντας δεν μπορεί να αποδώσει νομιμότητα σε μία συνθήκη. Μόνο τα ίδια τα μέρη μπορούν να το κάνουν, όπως έγινε τώρα με τη ρηματική διακοίνωση. Δεν είναι μία συμβατική δήλωση η δήλωση Νίμιτς. Πολιτικά έχει σημασία αλλά ερμηνευτικά, αν έφτανε στο Δικαστήριο της Χάγης, δεν θα είχε καμία σημασία» τόνισε ο καθηγητής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ μέσα στη Βουλή 

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε ένα σπάνιο στιγμιότυπο κατά το οποίο τα δυο κόμματα βρέθηκαν μαζί.

Πρόκειται για τη στιγμή που ο Νίκος Δένδιας σηκώθηκε όρθιος για να κατακεραυνώσει τη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας ότι αρνείται να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας που διατύπωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό», ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να τον χειροκροτούν.

Κατόπιν, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, πήρε τον λόγο δηλώνοντας ότι προσυπογράφει απολύτως την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας του Κοινοβουλίου «απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».

«Όλες αυτές οι τερατολογίες που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής μένουν ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλάνε οι προδότες της Δημοκρατίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι προδότες του έθνους, για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή χειροκρότησε με τη σειρά του ο Νίκος Δένδιας καθώς και πολλοί βουλευτές της ΝΔ.

Πρόκειται για την πρώτη, ίσως, φορά που τα δύο κόμματα χειροκροτούν από κοινού τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων, οι οποίες ήταν κοινές και το ίδιο σκληρές απέναντι στη Χρυσή Αυγή.



Με πληροφορίες: xryshaygh.com, AΠΕ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...