Ticker

10/recent/ticker-posts

Σε αυτό το ΕΛΛΗΝΙΚΟ χωριό της σταμάτησε ο...χρόνος!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ...ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...!!ΚΡΥΒΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...!!3 ΒΙΝΤΕΟ!!ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ...ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ...!!


Σε αυτό το ΕΛΛΗΝΙΚΟ χωριό της σταμάτησε ο...χρόνος!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ...ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...!!ΚΡΥΒΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...!!3 ΒΙΝΤΕΟ!!ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ...ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ...!!
 
Απέχει από τη Λαμία κάτι παραπάνω από 70 χιλιόμετρα. Μόλις φτάσετε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας -σταματήστε για καφέ και παραδοσιακά προϊόντα- θα δείτε πινακίδες που λένε προς Καρπενήσι.Με προσοχή θα ανεβείτε τις στροφές καθώς θα βρίσκεστε στους πρόποδες του Βελουχίου, αφού το βράδυ ο δρόμος παγώνει και ο πάγος διατηρείται την ημέρα στα σημεία που δεν βλέπει ο ήλιος. Η μοναδική παλέτα της φύσης θα σας αποζημιώσει. Εδώ η βλάστηση οργιάζει και σε κάποια σημεία αγγίζει με χάρη τον φιδίσιο στενό δρόμο που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Λίγο έξω από την πόλη του Καρπενησίου, τα έλατα έχουν την τιμητική τους και αυτή την εποχή του χρόνου είναι σίγουρα σκεπασμένα με χιόνι. Σχεδόν όπως στα αλπικά τοπία, το λευκό καλύπτει το πράσινο και απογειώνει τη μαγεία.Προορισμός δεν είναι το ίδιο το Καρπενήσι, αλλά ένα μικρό, ιστορικό και παραδοσιακό χωριό 10 λεπτά μακριά, που δεν το έχει αγγίξει ο χρόνος. Ο διατηρητέος οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων και απέχει μόλις 10 λεπτά από το Καρπενήσι, στο δρόμο που οδηγεί στον Προυσό. Έχει πέτρινα σπίτια και παλιά ανακαινισμένα αρχοντικά, που έχουν γίνει ξενοδοχεία. Πρόκειται για τις Κορυσχάδες.


Το χωριό στο οποίο συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ύστερα από πανελλήνιες μυστικές εκλογές, το Εθνικό Συμβούλιο. Στις εκλογές έλαβαν μέρος περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες και εκλέχθηκαν 250 εθνοσύμβουλοι.
Οι Κορυσχάδες ονομάστηκαν έτσι από την αρχαιοελληνική λέξη «κόρυς» που σημαίνει περικεφαλαία. Αυτό συνέβη γιατί πολύ κοντά στο χωριό, κατά την αρχαιότητα, λειτουργούσε μεταλλείο από το οποίο εξορυσσόταν το μέταλλο με το οποίο κατασκευάζονταν περικεφαλαίες και όπλα.Το τοπίο είναι μοναδικό. Μεγαλοπρεπή βουνά, παγωμένα νερά, έλατα και πλατάνια, ταβέρνες με ντόπιες πρώτες ύλες, ζεστά δωμάτια για κάθε τσέπη και μια μακρά ιστορία που ζωντανεύει μέσα από το Μουσείο στον χώρο του σχολείου. Στο ισόγειο του μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με συλλογή συγγραμμάτων ενώ στον πάνω όροφο βρίσκεται η έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Στη φοβερή άβυσσο της Τατάρνας Ευρυτανίας ρίχτηκαν ζωντανοί πάνω από 3.000 άνθρωποι από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Συγκεντρώνονταν στο χωριό Χαλκιόπουλο και μετά από εξαντλητική και βασανιστική πορεία στα βουνά, έφταναν στο βάραθρο.
Εκεί, σπρώχνονταν στο χάος, δεμένοι ανά δύο από τους καρπούς, κάτω από τους καγχασμούς, τις βρισιές και τα χτυπήματα των αιμοδιψών Ελασιτών. Τα σώματα τους βρίσκονται ακόμη στα έγκατα της γης λόγω του αχανούς βάθους αλλά και της ρίψης μεγάλης ποσότητας οικοδομικών υλικών.Υπολείμματα των νεκρών εμφανίζονται σποραδικά στη λίμνη των Κρεμαστών μέσω των υπόγειων υδάτων. Το συνολικό βάθος σήμερα ειναι περίπου 60 μέτρα, δεν έχει διάκοσμο και τα τοιχώματά του είναι λεία.Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Youtube ο χρήστης Andreas Koutsothanasis.


Loading...