Ticker

10/recent/ticker-posts

Γύρισαν την μάχη 100 χρόνια πίσω οι Ρώσοι:Εσβησαν το σήμα GPS των ΗΠΑ...!! Χωρίς GPS οι Tomahawk θα χτυπάνε στο… γάμο του Καραγκιόζη...!!Εσβησαν τα φώτα κυριολεκτικά στους Αμερικανούς...ME TO πανίσχυρο σύστημα ECM/ESM Richag....ΠΟΥ Μπορεί να «νεκρώσει» επικοινωνιακά μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να «τυφλώσει» οποιοδήποτε ραντάρ...!![ΒΙΝΤΕΟ]



Γύρισαν την μάχη 100 χρόνια πίσω οι Ρώσοι:Εσβησαν το σήμα GPS των ΗΠΑ...!! Χωρίς GPS οι Tomahawk θα χτυπάνε στο… γάμο του Καραγκιόζη...!!Εσβησαν τα φώτα κυριολεκτικά στους Αμερικανούς...ME TO πανίσχυρο σύστημα ECM/ESM Richag....ΠΟΥ Μπορεί να «νεκρώσει» επικοινωνιακά μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να «τυφλώσει» οποιοδήποτε ραντάρ...!![ΒΙΝΤΕΟ]
 


Εσβησαν τα φώτα κυριολεκτικά στους Αμερικανούς οι Ρώσοι..OI Ρώσοι διέρρευσαν φωτογραφία από το πανίσχυρο σύστημα ECM/ESM Richag-

Ένα σοβαρό πρόβλημα στην αεροπορία όλης της ανατολικής Μεσογείου αντιμετωπίζουν αεροπλάνα, των οποίων «συγχύζονται» τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης, τα γνωστά μας GPS.Οι Ρώσοι έχουν απλώσει ασπίδα ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς συστήματα διακόπτωντας το σήμα GPS των πυραύλων κρουζ Tomahawk. Χωρίς GPS οι Tomahawk θα χτυπάνε στο… γάμο του Καραγκιόζη.

φωτογραφία από το πανίσχυρο σύστημα παρεμβολών Richag-AV το οποίο φέρεται επί ελικοπτέρου Mi-8MTPR-1.

Το σύστημα ECM/ESM Richag-AV της Ρωσίας είναι ο «πρωταγωνιστής» και το νεότερο μέλος της οικογένειας ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που κυριαρχούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα στις περιοχές που εκπέμπει.

Και έχει μία μοναδικότητα:

Εχει εφαρμογή στο τακτικό πεδίο μαχών. Μπορεί να «νεκρώσει» επικοινωνιακά μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να «τυφλώσει» οποιοδήποτε ραντάρ εκπέμπει στην περιοχή πλην των φίλιων.

Δυνατότητες που έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στη Δύση καθιστώντας την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου μετά το Καλίνινγκραντ και τη Μαύρη Θάλασσα περιοχή απαγόρευσης για τα θαλάσσια και εναέρια μέσα του ΝΑΤΟ.

Σε παλαιότερη παρουσίαση για τους δημοσιογράφους η ρωσική εταιρεία Radio-Electronic Technologies, είχε ανακοινώσει την τοποθέτηση της πρώτης παρτίδας ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου τοποθετημένου σε ελικόπτερα , του συστήματος που είναι γνωστό ως «Richag-AV».

Το σύστημα Richag-AV, τοποθετήθηκε σε ελικόπτερο Mi-8MTPR1 ( παραλλαγή του ελικοπτέρου Mi-8MTB5-1).

Το ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων του συστήματος αυτού έχει σχεδιαστεί για να «μπλοκάρει» ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης, αεροσκάφη , ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σύστημα ( εναέριο , επίγειο, θαλάσσιο) , συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Επί του ρωσικού μεταφορικού ελικοπτέρου MI8-MTPR1 το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Richag-AV, χρησιμοποιεί συστοιχίες κεραιών πολλαπλών δεσμών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DRFM, ενώ έχει σχεδιαστεί για την ενεργό εμπλοκή του ενάντια σε ράδιο-ηλεκτρονικά συστήματα κατευθυνόμενων όπλων, όλων των τύπων.

Σε μια κατάσταση μάχης, «το σύστημα αυτό λειτουργεί ως μέρος μιας αεροπορικής ομάδας με αποστολή την καταστολής της εχθρικής αεράμυνας SEAD, αποσκοπώντας στην εκμηδένιση σχεδόν οποιουδήποτε αμυντικού συστήματος , «τυφλώνοντας» τα πάντα, γράφουν οι Ρώσοι.


Η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta σε άρθρο της αναφέρει ότι εκτός από την «τύφλωση» των εχθρικών συστημάτων όλων των κατηγοριών σε αέρα , θάλασσα και έδαφος , το Richag-AV είναι σε θέση να λειτουργεί και ως ραντάρ αποσκοπώντας στην συλλογή πληροφοριών, μέσω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας SIGINT .

Με ενσωματωμένη μια τεράστια βάση δεδομένων για τους διάφορους τύπους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, το σύστημα είναι ικανό να προσδιορίζει ταχύτατα τον τύπο του στόχου, επιτρέποντας έτσι να «κλειδώνεται» αποτελεσματικά και να καταστρέφεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο .


Loading...