Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ-ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...!!Δείτε τις νέες τεχνικές τα αποτελέσματα και το κόστος..!!


ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ-ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...!!Δείτε τις νέες τεχνικές τα αποτελέσματα και το κόστος..!!



Όταν τα ειδικά σαμπουάν, τα συμπληρώματα διατροφής και τα φάρμακα δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση και η αραίωση των μαλλιών είναι πλέον εμφανής και αντιαισθητική, έχει έρθει η ώρα για περισσότερο επεμβατικές τεχνικές προσθετικής μαλλιών με οριστικά και μόνιμα αποτελέσματα. Δείτε τις νέες τεχνικές και αποκτήστε ξανά τα μαλλιά που ονειρεύεστε!

Μεταμόσχευση μαλλιών: Οι νεώτερες τεχνικές, τα αποτελέσματα και το κόστος
Η «ρίζα» του προβλήματος

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαπιστώσει μία γυναίκα που υποφέρει από τριχόπτωση και επιθυμεί να την σταματήσει αλλά και να αυξήσει τον όγκο των μαλλιών της είναι η αιτία του προβλήματος», εξηγεί η δερματολόγος κ. Βασιλική Μουσάτου. Αν το πρόβλημα είναι η ουλωτική αλωπεκία, δηλαδή η καταστροφή της τρίχας από τη ρίζα της και η αντικατάστασή της με ουλώδη ιστό, η απώλεια των τριχών είναι μόνιμη και η αποκατάσταση του προβλήματος είναι δύσκολη, με αβέβαια αποτελέσματα (πιθανώς κάποιες μορφές ουλωτικής αλωπεκίας να μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά συνήθως είναι απίθανο), σύμφωνα με την ειδικό.


«Αν, όμως, πρόκειται για ανδρογενετική αλωπεκία υπάρχουν πολλές τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα για να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση και να προστεθούν μαλλιά, με πλέον εξελιγμένη την μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα», συμπληρώνει η ίδια. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι σήμερα η δημοφιλέστερη ιατρική λύση, καθώς επιτυγχάνει φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, με «χειρουργική» όμως παρέμβαση. Λιγότερο επεμβατική και ιδανική για μικρότερης έκτασης προβλήματα (π.χ. αραίωση μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού ή στους κροτάφους) είναι και η μη χειρουργική μέθοδος της μεσοθεραπείας, κατά την οποία γίνεται χρήση πλάσματος, από το αίμα του ασθενούς, το οποίο χορηγείται ενέσιμα στην περιοχή του προβλήματος.

Ο δερματολόγος, τον οποίον θα επισκεφθείτε εφόσον αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης και αραίωσης μαλλιών, είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει για την αποτελεσματικότερη τεχνική εμφύτευσης μαλλιών. Στη συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρει ο πλαστικός χειρουργός ή η κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών που θα αναλάβει τη λύση του προβλήματος.
Μεταμόσχευση μαλλιών: Η τεχνική, τα αποτελέσματα και το κόστος


Η νεώτερη τεχνική της μεταμόσχευσης μαλλιών κάνει λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος του κεφαλιού, τα οποία μεταφυτεύονται στην περιοχή της αραίωσης. Τα τριχοθυλάκια είναι ουσιαστικά ομάδες 1-3 τριχών σε έναν κοινό βολβό, τα οποία λαμβάνονται ένα προς ένα (και όχι πολλά μαζί) από τις περιοχές του κεφαλιού που δεν επηρεάζονται από την αλωπεκία, και μεταφυτεύονται επίσης ένα προς ένα όπου υπάρχει ανάγκη. Φυσικά, για τη συλλογή των μοσχευμάτων χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Τα τριχοθυλάκια αυτά που μεταφυτεύονται διατηρούν τις γενετικές τους ιδιότητες στην περιοχή της αραίωσης, με αποτέλεσμα μετά τη μεταμόσχευση να μην επηρεάζονται από την τριχόπτωση και να συνεχίζεται κανονικά η ανάπτυξή τους. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό και τα μαλλιά δείχνουν ξανά πυκνά.

Σύμφωνα με την πλαστικό χειρουργό κ. Χριστίνα Χριστοφορίδου, η γυναίκα που θα μπει στην διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών πρέπει να γνωρίζει πως για την μπροστινή περιοχή του κεφαλιού, δηλαδή για τις πρώτες τρίχες πάνω από το κούτελο, χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια με μία τρίχα, για την περιοχή λίγο πιο πίσω τριχοθυλάκια με δύο τρίχες και όσο προχωρά η διαδικασία προς την κορυφή αυξάνεται ο αριθμός τριχών στα τριχοθυλάκια. Ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι για να δείχνει όσο γίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Ωστόσο, από τα μεταμοσχευθέντα τριχοθυλάκια το 30% δεν επιβιώνει, δηλαδή «πέφτει» μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Στη συνέχεια, «βγαίνουν» τα νέα μαλλιά, των οποίων η ανάπτυξη συνεχίζεται κανονικά. Έτσι, σε έναν χρόνο περίπου η γυναίκα θα δει πλέον το τελικό αποτέλεσμα.

Η πλαστικός χειρουργός σημειώνει, επίσης, ότι μεγάλη σημασία προκειμένου η διαδικασία αυτή να έχει άρτιο αποτέλεσμα είναι καταρχήν ο σωστός σχεδιασμός της περιοχής στην οποία θα γίνει η μεταμόσχευση, η κατεύθυνση με την οποία θα τοποθετηθεί η τρίχα (πρέπει να δημιουργεί γωνία 30-60 μοιρών προς το τριχωτό) αλλά και η φορά της. Γι'αυτό, συμβουλεύει η ειδικός, «η ενδιαφερόμενη θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς για να καταλήξει σε έμπειρους επαγγελματίες που θα προσφέρουν άριστο και άκρως φυσικό αποτέλεσμα».


Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι τόσο επίπονη όσο μία χειρουργική επέμβαση κατά την οποία γίνεται φυσικά χρήση τοπικής αναισθησίας αλλά και λίγης μέθης. Ωστόσο, ο ασθενής δεν χρειάζεται να παραμείνει σε κάποια κλινική –η επέμβαση πραγματοποιείται σε εξωτερικές μονάδες. Μετά τη θεραπεία τα μαλλιά δεν χρειάζονται κάποια ξεχωριστή φροντίδα, πέρα ίσως από κάποια προσοχή στα πρώτα λουσίματα, ενώ η γυναίκα μπορεί να τα κόψει όπως προτιμά -για βαφή θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 1,5 μήνα. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά οριστικό και μόνιμο.

Όσο για το κόστος της, αυτό φυσικά εξαρτάται από τις ανάγκες του ασθενούς, αλλά υπολογίστε ότι κυμαίνεται στις 2.500-3.500 ευρώ (το ποσό διπλασιάζεται αν πρόκειται για ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση μαλλιών σε όλο το κεφάλι).
Αυτόλογη μεσοθεραπεία μαλλιών: Για μικρότερης έκτασης προβλήματα

Αν το πρόβλημα της αραίωσης στα μαλλιά σας περιορίζεται στους κροτάφους και την κορυφή της κεφαλής, πιθανώς μια λιγότερο επεμβατική τεχνική αύξησης μαλλιών, όπως η μεσοθεραπεία, να είναι περισσότερο ενδεδειγμένη για την περίπτωσή σας. Η πλαστικός χειρουργός κ. Χριστοφορίδου εξηγεί ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν αλλά και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είτε για να την προλάβει είτε για να την συντηρήσει καλύτερα. Σκοπός της, πάντως, είναι οπωσδήποτε να σταματήσει την τριχόπτωση, αλλά και να ενισχύσει την αύξηση της τρίχας, οδηγώντας σε πύκνωση της τάξης του 10% με 50%. Τα δε αποτελέσματά της έχουν διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών. Το αν θα χρειαστεί η γυναίκα να επαναλάβει τη θεραπεία εξαρτάται από το αίτιο της τριχόπτωσης (π.χ. ορμονικοί παράγοντες, στρες, λήψη φαρμάκων, κ.λ.π.)

Η διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP (Platelet Rich Plasma) μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Ο ειδικός θα πάρει αίμα από τον ασθενή (περί τα 10ml), το οποίο θα φυγοκεντρηθεί σε ειδικό μηχάνημα, προκειμένου να διαχωριστούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα . Το πλάσμα, το οποίο έχει αυξητικούς παράγοντες, θα εμπλουτιστεί στη συνέχεια με συστατικά που ενισχύουν την αύξηση των τριχών, και το μίγμα αυτό θα εγχυθεί με μικρές ενέσεις στην περιοχή της αραίωσης. Η διαδικασία, λέει η κ. Χριστοφορίδου, δεν είναι επίπονη, καθώς γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας και πάγου, ενώ συνήθως ολοκληρώνεται σε συνολικά 6 συνεδρίες (3-6 μήνες). Το δε κόστος της κυμαίνεται στα 150 με 200 ευρώ ανά συνεδρία, ανάλογα και με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις ενέσεις.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...