Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ...ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ για την περιοχή ΦΑΝΤΑΣΜΑ που κανείς δεν ΤΟΛΜΑΕΙ να ΠΑΕΙ...!!Όλοι όσοι εργάζονται εκεί υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ...ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ για την περιοχή  ΦΑΝΤΑΣΜΑ  που κανείς δεν ΤΟΛΜΑΕΙ να ΠΑΕΙ...!!Όλοι όσοι εργάζονται εκεί υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

 
Όλοι όσοι εργάζονται εκεί, είτε είναι στρατιωτικοί είτε πολίτες, υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο, με τον οποίο δεσμεύονται ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τίποτα.
Το τέρας του Λόχνες. Το τρίγωνο των Βερμούδων και το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Όταν η μεταφυσική μπερδεύεται με την πραγματικότητα γεννιέται ένας θρύλος.
Ο κατάλογος των ανεξήγητων μυστηρίων που ιντριγκάρουν τον κόσμο γα δεκαετίες είναι μακρύς. Μέσα σε αυτά και ένα που συνιστά μια κατηγορία μόνο του: η διαβόητη Περιοχή 51 δεν υποδηλώνεται ως «πιθανόν αποκύημα φαντασίας». Πρόκειται για κάτι ολότελα χειροπιαστό. Υπάρχει και όλοι το γνωρίζουν. Το ζήτημα είναι για ποιον λόγο υπάρχει. Και είναι αυτό που θα συνεχίσει να εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Ας όψονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι που εξέλεξαν ως πλανητάρχη τον Ντόναλντ Τραμπ…
«Θα ήθελα να μελετήσω τα αρχεία και να δημοσιεύσω όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται. Αν υπάρχει κάτι εκεί και δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια, οφείλω να το μοιραστώ με τους πολίτες», ανέφερε σε μία από τις προεκλογικές συνεντεύξεις της η Χίλαρι Κλίντον, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ανοίξει το φάκελο «Area 51». Θα την άφηναν οι μυστικές υπηρεσίες και η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ; Κανείς δεν ξέρει. Ωστόσο ήταν ένας ακόμη καλός λόγος για να μαυριστεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις 8 του περασμένου Νοέμβρη!
Η περιοχή 51 είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία ωστόσο υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.
Το αίνιγμα που εδράζεται στα άδυτα της Area 51 έχει εμπνεύσει δεκάδες βιβλία, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, επιστημονικά ή επιστημονικοφανή περιοδικά. Ακόμα-ακόμα και βιντεοπαιχνίδι.
Πρόκειται άραγε για την περιοχή όπου έκρυβαν οι Αμερικάνοι τα συντρίμμια ενός UFO; Ήταν τελικά ο πυρήνας των τεχνολογικών πειραμάτων των ΗΠΑ; Το βέβαιο είναι ότι αποτελεί μία έκταση που για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας προσποιούνταν ότι αγνοούν την ύπαρξή της. Μία έκταση που προϊόντος του χρόνου έχει γεννήσει πλήθος ερωτημάτων και τροφοδοτήσει απλόχερα τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας. Η ιστορία ξεκινά στα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα. Στις 8 Ιουλίου του 1947 ένα δελτίο Τύπου με την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ Μπλάνσαρντ είναι αρκετό για να βάλει στο λεξιλόγιο των Αμερικανών τον όρο «ιπτάμενος δίσκος». Συντρίμμια από ένα UFO βρίσκονται όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ.
Τότε, όλοι σχεδόν πίστεψαν ότι οι αμερικάνικες αρχές και υπηρεσίες έκρυψαν σε μία περιοχή τα απομεινάρια του σκάφους, με στόχο να μην βγει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που θα επιβεβαίωνε τον Στρατηγό Μπλάνσαρντ. Υποστήριξαν πως η κυβέρνηση, θέλησε να χτίσει σε ένα απόμερο και κρυφό μέρος τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εγκαταστάσεις. Το σημείο όπου θα αποτελούσε τον πυρήνα των σπουδαιότερων τεχνολογικών πειραμάτων και μυστικών του πλανήτη.
Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία της περιοχής 51 χάνονται στα βάθη των συρταριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η πιο προφανής εξήγηση είχε να κάνει με την λειτουργία αυτού του χώρου ως βάσης εξέλιξης και δοκιμών των πιο πειραματικών και παράξενων σχεδίων της αμερικάνικης αεροπορίας.
Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η CIA αποφασίζει να συνεργαστεί με την εταιρία Lockheed για να προετοιμάσει την επόμενη μέρα, με διαμορφωμένες τις συνθήκες της έντονης αντιζηλίας με την ΕΣΣΔ. Στόχος η κατασκευή νέων, υψηλής τεχνολογίας αεροσκαφών, που θα είχαν θα είχαν τη δυνατότητα να πετάξουν σε πολύ μεγάλο ύψος ώστε να χρησιμοποιηθούν σε κατασκοπευτικές αποστολές.
Έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα το 2013 ανέφεραν ότι σε αυτόν το χώρο τελειοποιήθηκε το κατασκοπικό αεροσκάφος U-2, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN. Βάσει των εγγράφων αυτών, η Περιοχή 51 λειτουργούσε κυρίως κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και αναπτύσσονταν προγράμματα κατασκοπείας και παρακολούθησης.
Η Area 51 κατασκευάστηκε το 1947 και λέγεται ότι το κόστος ανήλθε στο αστρονομικό για την εποχή ποσό των 1 δισ. δολαρίων. Το 1985 χτίζονται νέες εγκαταστάσεις που αυξάνουν το συνολικό κόστος στα 4 δισ. δολάρια. Για πολλά χρόνια οι χαρτογράφοι δεν συμπεριλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη. Για δεκαετίες κανείς δεν γνώριζε και δεν μιλούσε για αυτήν επίσημα. Τα πάντα γύρω από αυτήν καλύπτονταν με την υψηλότερη διαβάθμιση μυστικότητας σε όλες τις ΗΠΑ. Απαγορεύεται αυστηρώς, κάθε πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τη περιοχή για όλα τα εμπορικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη, εκτός από αυτά που ανήκαν στη ίδια τη βάση. Μία περιοχή -«φάντασμα», καλά κρυμμένη, που ακριβώς λόγω της μυστικότητας που την περιβάλλει, συνοδεύτηκε με κάθε λογής παραφιλολογία.
Και τι δεν έχει συνδεθεί με αυτήν. Από εξωγήινους και κατασκόπους, έως φανταστικά οπλικά συστήματα και μυστικές πυρηνικές δοκιμές. Φυσικά οι λάτρεις των ιστοριών με εξωγήινους δεν έχουν καμιά αμφιβολία: για αυτούς το σώμα του εξωγήινου, αλλά και τα συντρίμμια του UFO που συνετρίβη στο Ρόσγουελ είναι βέβαιο ότι μεταφέρθηκαν στην Περιοχή 51 για εξέταση και μελέτη.
Οι διαδόσεις περί επαφών των Αμερικανών με εξωγήινους και συνεργασία μαζί τους για την εξέλιξη νέων οπλικών συστημάτων ήταν το επόμενο… level. Οι θιασώτες αυτών υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι τους καλούν να προσγειωθούν στην συγκεκριμένη περιοχή έτσι ώστε να αντιγράψουν τα αεροσκάφη τους και να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά τους σχετικά με ασύγκριτης τεχνολογίας οπλικά συστήματα από το μακρινό μέλλον. Ακόμα και σήμερα γίνεται λόγος για εγκαταστάσεις υπογείων επιπέδων και τούνελ, που ενώνουν μεταξύ τους διάφορες μυστικές τοποθεσίες και περιέχουν αποθήκες γεμάτες με εξωγήινη τεχνολογία. Την οποία φυσικά οι Αμερικανοί σκοπεύουν να αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.
Η βάση καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος μιας τεράστιας ερημικής έκτασης 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελείται από ένα υπόστεγο, ένα φυλάκιο, μερικές δορυφορικές κεραίες, κάποιους κοιτώνες, μία μικρή αίθουσα, γραφεία, δρόμους και καταφύγια. Το γεγονός ότι τα κτίρια δεν έχουν παράθυρα έτσι ώστε κανείς από τους εργαζόμενους να μην μπορεί να δει και να γνωρίζει τίποτα πέραν των καθηκόντων του εντός της βάσης, συμβάλλει στην καλλιέργεια του μύθου της Area 51.
Όπως επίσης και ότι όλοι όσοι εργάζονται εκεί, είτε είναι στρατιωτικοί είτε πολίτες, υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο, με τον οποίο δεσμεύονται ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τίποτα.
Εκτός από το U-2, στην Περιοχή 51 κατασκευάστηκαν κάτω από πλήρη μυστικότητα πολλά αεροσκάφη, όπως τα F-111, F-15, F-117 stealth, B-1, B-52, B-2 και το Aurora, που θεωρείται το πρώτο συμβατικό αεροπλάνο που βασιστηκε σε… εξωγήινη τεχνολογία.
Το 1989 ο Μπομπ Λαζάρ αποκάλυψε ότι στρατολογήθηκε ως επιστήμονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ και συμμετείχε σε ένα από τα πιό απόρρητα σχέδια αυτής, το «πρόγραμμα Γαλιλαίος», που εκπονήθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Περιοχής 51. Υποστήριξε ότι εργάστηκε για την ανάκτηση τεχνολογίας από εξωγήινα διαστημόπλοια με αντίστροφη μηχανική, τα οποία βρισκόταν στην κατοχή των κρατικών.
Λίγο αργότερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις μηνύσεων που κατέθεσαν πρώην υπάλληλοι της Αrea51, κάνοντας λόγο για τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους που προκλήθηκαν από παράνομες πρακτικές απόρριψης αποβλήτων. Κάποιοι έκαναν λόγο για μία άκρως καρκινογόνα περιοχή, που λόγω αυτών των καταγγελιών θεωρήθηκε υπεύθυνη για το θάνατο από καρκίνο πολλών κατοίκων των γύρω περιοχών.
Όλα αυτά τα 70 χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό την περιλάλητη Περιοχή 51. Το Σεπτέμβριο του 1995 ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υπέγραψε ένα Εκτελεστικό Διάταγμα με το οποίο απάλλασσε την περιοχή από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που βρίσκονταν σε ισχύ σε όλη την χώρα.
Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη παραδοχή της ύπαρξής της και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αρκετών για πυρηνικές δοκιμές στην ευρύτερη περιοχή και την μεγάλη μόλυνσή του χώρου από την ταφή πυρηνικών αποβλήτων και τοξικών ουσιών.
Στο εν λόγω Διάταγμα η περιοχή αναφέρεται ως «τοποθεσία επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στη λίμνη Γκρουμ της Νεβάδα».
Τον Ιούλιο του 2013 η CIA υποχρεώθηκε με τη σειρά της να αποδεχθεί την υπάρξη μιας βάσης, που έως και το 1988 κανένας δεν γνώριζε που βρισκόταν! Τότε που ένας σοβιετικός δορυφόρος έφερε εις πέρας την αποστολή φωτογράφησής της. Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν από εφημερίδες και περιοδικά των ΗΠΑ, αντανακλώντας την έξαρση των θεωριών συνομωσίας.
To 1996 ο στρατός των ΗΠΑ επρόκειτο να παράσχει κοστούμια, προσωπικό και εξοπλισμό για την ταινία «Ημέρα της Ανεξαρτησίας». Κάτι όμως πήγε… στραβά. «Μας έθεσαν ως όρο να αφαιρέσουμε από το σενάριο τις παραπομπές για την Περιοχή 51. Δεν θέλαμε όμως να κάνουμε κάτι τέτοιο και τελικά η συμφωνία ματαιώθηκε», έχει δηλώσει ο σεναριογράφος και εκ των παραγωγών του φιλμ, Ντιν Ντεβλιν! Αεροπορική βάση προηγμένης τεχνολογίας ή παγκόσμιο κέντρο μελέτης της εξωγήινης ζωής; Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ ποιες αλήθειες και πόσους μύθους κρύβει το πιο μυστηριώδες ανθρώπινο δημιούργημα στον πλανήτη. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να διαιωνιστούν η έλξη και γοητεία που ασκεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Υποθέτουμε ότι αν μια μέρα οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αποκαλύψουν το (όποιο) μυστικό, οι πιο… δυστυχείς θα είναι αυτοί που αναζητούν μετά μανίας την άκρη του νήματος.

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...