Ticker

10/recent/ticker-posts

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ενάντια στο σύγχρονο ΚΟΣΜΟ!![ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ενάντια στο σύγχρονο ΚΟΣΜΟ!![ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ]

 Πώς καλλιεργούμε την ικανότητα και την απαιτούμενη πειθαρχία προς υπεράσπιση Εαυτού ενάντια στο σύγχρονο κόσμο;

Ο σύγχρονος κόσμος είναι ένας κόσμος αποδιοργάνωσης, εξευτελισμού και συνεχούς εκτροχιασμού. Είναι ένας αγώνας μετ’ εμποδίων μεταξύ τεχνολογίας, πολιτικής και οικονομίας, που φέρνει στα όριά του ακόμα και τον πιο ικανό και πειθαρχημένο μαχητή του πνεύματος. Η αβεβαιότητα της τωρινής παγκόσμιας κρίσης μάς βομβαρδίζει καθημερινώς με φόβο και άγχος που φθείρουν το σώμα και βασανίζουν το μυαλό και την ψυχή. Επιβαρύνοντας περισσότερο την κατάσταση, η κοινωνία επιβραβεύει τη νοοτροπία της θυματοποίησης. Η προσπάθεια καλλιέργειας του Εαυτού μέσω της σωστής διατροφής, της άσκησης, της μελέτης και της πνευματικής εξάσκησης αντιμετωπίζεται, στην καλύτερη περίπτωση, ως ένα εκκεντρικό χόμπυ και, στην χειρότερη, σαν μία πολυτέλεια της ξέγνοιαστης ελίτ.
Το τρέχον αυτό κοινωνικό κλίμα είναι εξουθενωτικό και απομυζεί τα ψυχικά μας αποθέματα. Η ανθρώπινη θέληση, όμως, είναι μία διαρκής σπίθα ικανή να ανάψει τον ξερό θάμνο της αποξένωσης δημιουργώντας μία φλόγα φωτεινή σαν τον Ήλιο, όπως και η ψυχή είναι ένας κατακλυσμός που μας γεμίζει με τροφή τόσο θρεπτική όπως η Σελήνη. Τα μόνα που απαιτούνται είναι η αφοσίωση, η προσήλωση και η πειθαρχία. Δεν έχει σημασία η έλλειψη χρόνου, από τη στιγμή που αφοσιώνεσαι στην ανάπτυξη του Εαυτού ο χρόνος θα σε βρει ο ίδιος.

Παρακάτω ακολουθούν οκτώ βασικές τεχνικές καλλιέργειας της ψυχής και άμυνας του Εαυτού ενάντια στο σύγχρονο κόσμο:


Σώμα1. Διατροφή

Προκειμένου να αναπτύξεις την αυτοάμυνα ενάντια στο σύγχρονο κόσμο, πρέπει να ξεκινήσεις με το σώμα. Το σώμα είναι το αλχημικό όργανο με το οποίο εμπλέκεσαι με τον κόσμο. Είσαι ευάλωτος σε επιθέσεις όταν το σώμα είναι υποανάπτυκτο και δηλητηριασμένο. Για να αρχίσει η βελτίωση του σώματος οφείλεις να ξεκινήσεις από τη δίαιτα και τη διατροφή.Η τροφή που καταναλώνεις γίνεται μέρος της συνείδησής σου. Η πλειονότητα των τροφίμων που καταναλώνονται από τους ανθρώπους σήμερα είναι ομογενοποιημένα μαζικά προϊόντα. Αν “είμαστε ό,τι τρώμε”, τότε η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι προϊόντα που υπάρχουν σε μία ομογενοποιημένη πραγματικότητα με παστεριωμένη συναίσθηση. Οι άνθρωποι επιτρέπουν την καταλήστευση της αυτονομίας τους με το να μετατρέπονται σε φθηνά προϊόντα. Ο μέσος άνθρωπος στον ανεπτυγμένο κόσμο είναι κονσερβοποιημένο κρέας με άποψη.

Άρχισε κόβοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη και ιδιαίτερα τα τοξικά γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Αν τρως κρέας, προτίμησε το ελευθέρας βοσκής από μικρές τοπικές φάρμες. Επισκέψου την λαϊκή αγορά και επένδυσε σε οργανικά φρούτα και λαχανικά από ντόπιους παραγωγούς.

Η καταστροφή του σώματος στο σύγχρονο κόσμο αντικατοπτρίζεται στην καταστροφή της Γης από την εντατικοποιημένη βιομηχανία. Οι εργοστασιακές φάρμες προκαλούν ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή οπότε, αποφεύγοντας τα προϊόντα τους, λαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο θεραπείας όχι μόνο του σώματός μας αλλά και της Γης. Καταναλώνοντας τοπικά, περιορίζουμε τις εκπομπές άνθρακα και την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την ψύξη και διατήρηση τροφών που μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις ενώ, επίσης, αναζωογονούμε το σώμα μας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά διαλεγμένα κατευθείαν από την πηγή.

Όταν νιώσεις έτοιμος να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, συμβουλέψου την εναλλακτική ιατρική ώστε να προσαρμόσεις με ακρίβεια τη δίαιτα και τη διατροφή σου για βέλτιστα αποτελέσματα υγείας και ευεξίας. Η Δυτική ιατρική είναι εκπληκτική για τις ανάγκες άμεσης φροντίδας, ωστόσο είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκής για τη μακροπρόθεσμη ευεξία, απαραίτητη για υψηλή ποιότητα ζωής. Βασιζόμενος αποκλειστικά στο φαρμακευτικό μοντέλο της Δυτικής ιατρικής αφήνεις το σώμα σου σε μία κατάσταση μόνιμης κρίσης.2. Άσκηση

Ο καθένας νιώθει έτοιμος να αλλάξει τον κόσμο μέσω της πολιτικής και της οικονομίας, πολλοί λίγοι όμως είναι έτοιμοι να αλλάξουν τον εαυτό τους. Πως περιμένεις να επιφέρεις αλλαγή στο σώμα της πολιτικής όταν δεν μπορείς να καταφέρεις την αλλαγή στο δικό σου σώμα;

Μία τακτική και αδιάκοπη ρουτίνα άσκησης είναι ευεργετική για την υγεία του σώματος. Βρες τι είναι κατάλληλο για εσένα και αφιερώσου σ’ αυτό καθημερινά. Αν δεν έχεις εξασκηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, ξεκίνα κάνοντας ημερησίως τον γύρο του τετραγώνου, έπειτα της γειτονιάς και μετά μέχρι την άλλη άκρη της πόλης. Βρες ένα γυμναστήριο με καλούς εκπαιδευτές και εφάρμοσε στην καθημερινότητά σου ό,τι μαθαίνεις.

Είναι απαραίτητο να έχεις τη φυσική κατάσταση η οποία επιτυγχάνεται με την καθημερινή άσκηση. Πως αλλιώς μπορεί να είναι ισχυρό το πνεύμα όταν το σώμα υστερεί; Δημιούργησε μία ρουτίνα η οποία θα σου δώσει τη δύναμη να θέσεις τα θεμέλια του εσωτερικού σου Ναού.
3. Πολεμικές τέχνες

Εκτός, ίσως, από την ορειβασία και το παρκούρ δεν υπάρχει κάτι άλλο που να συγκρίνεται με τις πολεμικές τέχνες στην ικανότητά τους να προετοιμάζουν το σώμα στην αντιμετώπιση του κινδύνου, στην κατάσταση επιφυλακής και στην απόκτηση επίγνωσης της θνητότητάς του. Η πειθαρχία, η προσήλωση και η αφοσίωση που απαιτούν οι πολεμικές τέχνες φέρνει το σώμα σε νέα επίπεδα συνείδησης μέσω του πόνου, του φόβου και των ωμών ενστίκτων. Παρά το ότι η γιόγκα είναι όντως σπουδαία για φυσική υγεία και αυτοσυγκέντρωση, οι πολεμικές τέχνες βάζουν το σώμα σε πολύ πιο επικίνδυνες καταστάσεις απ’ ότι η γιόγκα. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον αντίπαλο, αντιμετωπίζεις την προσωπική σου θνητότητα, καλείσαι να προσαρμοστείς και να επιβιώσεις. Οι πολεμικές τέχνες φέρουν έναν θεμελιώδη σεβασμό για τη ζωή και τον θάνατο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την άμυνα του Εαυτού ενάντια στο σύγχρονο κόσμο.


Πνεύμα


4. Διαλογισμός

Από τη στιγμή που μπορείς να βασιστείς στο σώμα σου, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τον εκπολιτισμό του πνεύματος.

Ο διαλογισμός έχει γίνει υπερβολική μόδα στις μέρες μας και υπάρχουν άπειρες διαφημίσεις κέντρων διαλογισμού και πνευματικής ανάπτυξης που αναφέρονται σε λέξεις όπως “ενσυνειδητότητα” και “επίγνωση”. Μην αφήσεις, όμως, αυτή την υπερβολή να γίνει αποτρεπτική διότι ο διαλογισμός είναι ευεργετικός.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαλογισμού διαθέσιμες στο μοντέρνο Δυτικό κόσμο, από αυτές με ρίζες στην Παράδοση της Ανατολής μέχρι τον Χριστιανικό στοχασμό. Με την κατάλληλη έρευνα και καθοδήγηση ο καθένας μπορεί να βρει αυτή την τεχνική που του αρμόζει και, υιοθετώντας μία καθημερινή ρουτίνα διαλογισμού, σταδιακά θα αποκτήσει την ικανότητα να ελέγχει το πνεύμα του και να μένει όσο το δυνατόν ανεπηρέαστος από τα εσωτερικά σκιρτήματα του σώματος και από τις εξωτερικές συγχύσεις του κόσμου.


5. Γνώση

Ενώ είναι αναγκαία η ηρεμία του πνεύματος μέσω του διαλογισμού, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ατροφία εάν δεν παραμένει ενεργό μέσα από την αυστηρή μελέτη. Βυθίσου στα βάθη των ιερών κειμένων, της κλασσικής φιλοσοφίας και της υψηλής λογοτεχνίας.

Φτάσε στα πνευματικά σου όρια αναζητώντας υλικό που προκαλεί τη σκέψη σου και σε οδηγεί μακριά από τη ζώνη άνεσης του μυαλού σου. Απέφυγε τα πιασάρικα εφήμερα best sellers και επικεντρώσου στους κλασικούς, τη γνήσια πηγή γνώσεων.

Επειδή η παθητική λήψη γνώσης απαιτεί ενεργητική σκέψη και προβληματισμό, είναι χρήσιμη η δημιουργία προσωπικού ημερολογίου. Για κάθε δέκα σελίδες που διαβάζεις, πρέπει να γράφεις μία σελίδα τουλάχιστον. Χωρίς την ενεργητική σκέψη, η γνώση μπορεί να φτάσει σε τέλμα και να εκφυλιστεί σε απλή πληροφορία. Ακόμα κι αν τον τελευταίο μήνα έχεις διαβάσει είκοσι βιβλία είναι απίθανο να εμπεδώσεις έστω και ένα νόημα αυτών χωρίς την ενεργητική σκέψη και τον προβληματισμό. Η διατήρηση ημερολογίου αντικατοπτρίζει όχι μόνο το αποτέλεσμα της μελέτης σου αλλά και εσένα τον ίδιο. Είναι μία καταγραφή της πορείας της καλλιέργειάς σου. Η γνώση του Εαυτού είναι βασική τεχνική άμυνας.

Όταν κρίνεις πως είσαι έτοιμος, αναζήτησε την καθοδήγηση ενός δασκάλου. Ή, μάλλον, όταν είσαι έτοιμος ο δάσκαλος θα σε βρει πρώτος. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν μία εξαιρετική πλατφόρμα επικοινωνίας με δασκάλους. Καθώς ξεκινάς την καλλιέργεια του πνεύματός σου, μέσω της μελέτης και του διαλογισμού, θα παρατηρήσεις ότι σταδιακά θα είσαι σε θέση να τα μετατρέψεις να λειτουργούν αυτά προς όφελός σου αντί εσύ για δικό τους.


6. Διάλογος

Όταν το πνεύμα έχει αποκτήσει διαύγεια μέσω του διαλογισμού και έχει ενεργοποιηθεί μέσω της μελέτης είναι αναγκαίο να ανυψωθεί μέσω του διαλόγου και της συνδιάλεξης. Περιόρισε την έκθεσή σου στα άτομα που σε αποστραγγίζουν, το μόνο που θα κάνουν είναι να ζηλέψουν την ανάπτυξή σου και να σπείρουν κουτσομπολιά πίσω από την πλάτη σου. Είναι απαραίτητο να βοηθάς τους άλλους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, πρέπει, όμως, να προχωρείς παρακάτω όταν εκείνοι επιμένουν να προσπαθούν να σε ρίξουν στο επίπεδό τους. Περιέβαλε τον εαυτό σου με άτομα με τα οποία μπορείς να μοιραστείς ιδέες και να κερδίσεις μόρφωση η οποία δεν μπορεί να βρεθεί στα βιβλία. Αναζήτησε τη συντροφιά φίλων που σε εμπνέουν στο μονοπάτι της ανάπτυξης του Εαυτού και σε προκαλούν να κατακτήσεις ανώτερα επίπεδα. Δεν υπάρχουν πολλά αισθήματα στη ζωή που μπορούν να συγκριθούν με αυτό που νιώθεις βλέποντας τον Εαυτό σου να αναπτύσσεται δίπλα σε άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινά οράματα και αρετές.


Ψυχή7. Καθημερινή ιεροτελεστία

Καθώς το σώμα και το πνεύμα καλλιεργούνται μέσω της πειθαρχίας και της γνώσης, θα ανακαλύψεις κάτι πέρα από τα όριά τους. Θα βρεις τον εαυτό σου να αντιλαμβάνεται τη θεϊκή προέλευση - μία παρουσία πέραν του κοσμικού, έναν κόσμο ανώτερο των αισθήσεων. Αυτή είναι μία κατάσταση πνευματικής συνειδητοποίησης και ψυχικού σκοπού. Μία κατάσταση Γνώσης.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις την κατάλληλη ομάδα ή κοινότητα για να εκφράσεις την πνευματική σου άνθηση. Εφάρμοσε μία καθημερινή τελετουργική πρακτική με σκοπό τη σύνδεσή σου με τη θεϊκή παρουσία. Κατασκεύασε έναν βωμό αφιερωμένο στους σοφούς, στους ήρωες και στους θεούς που σε οδήγησαν στο μονοπάτι της ανεύρεσης, απήγγειλε προσευχές και άφηνε καιόμενες προσφορές κάθε πρωί. Βρίσκοντας χρόνο σύνδεσης με τους σοφούς και τους θεούς του παρελθόντος, η ψυχή εξυψώνει το σώμα στο πνευματικό ζενίθ.


8. Φύση

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τη Φύση. Πρέπει να την βιώσεις. Όταν βρίσκεσαι έξω στον φυσικό κόσμο, οι καρποί των κόπων σου έχουν τη γεύση του νέκταρ της κοσμικής γνώσης. Ο φυσικός κόσμος είναι ο Ναός του Θείου και στο μεγαλείο του ο Εαυτός εξαγνίζεται από το δηλητήριο του σύγχρονου κόσμου.

Αν και οι οκτώ αυτές τεχνικές είναι ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση του Εαυτού ενάντια στο σύγχρονο κόσμο, δεν είναι όμως οι μόνες διαθέσιμες. Μέσα από την πρακτική εφαρμογή θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν αναρίθμητες διαθέσιμες τεχνικές.

Τώρα πήγαινε και εκτέλεσε.

του Andrei Burke


Loading...