Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ νέων αγροτών εως 20000 ευρώ....!!ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ....;;;;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ  νέων αγροτών εως 20000 ευρώ....!!ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ....;;;;

 

 

Το Πρόγραμμα νέων αγροτών θα δόσει επιδότηση έως 20000 ευρώ σε νέους από 18 έως 40 ετών ώστε να ασχοληθούν με την γεωργία και θα ξεκινήσει από τα τέλη Οκτωβρίου 2013.

Το πρόγραμμα νέων αγροτών αποτελεί βελτίωση του μέτρου 112 από την Αγροτική Ανάπτυξη του ΠΑΑ 2007-2013 με όνομα Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, το οποίο θα παρέχει εως και 20000 ευρώ σε νέους αγρότες που θα εγκατασταθούν στην ύπαιθρο ώστε να ασχοληθούν με την γεωργία.

Το ποσό που θα είναι διαθέσιμο για το πρόγραμμα νέων αγροτών είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και το ανώτατο ύψος της παρεχόμενης ενίσχυσης (που διαφοροποιείται ανάλογα με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου) ανέρχεται, κατά κατηγορία περιοχής, στα ακόλουθα ποσά:

Ορεινές περιοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

Μειονεκτικές περιοχές μέχρι 17.500 ευρώ.

Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ.

Υπόψη λαμβάνονται τα εξής κριτήρια:

Περιοχή μόνιμης κατοικίας: α) Ορεινή – 7.500 ευρώ, β) Μειονεκτική – 5.000 ευρώ, γ) Λοιπές περιοχές – 2.500 ευρώ.

Είδος εκμετάλλευσης στη μελλοντική μορφή:

α) Κτηνοτροφική – 7.500 ευρώ,

β) Φυτική - 7.500 ευρώ,

γ) Μεικτή - Μελισσοκομία - 5.000 ευρώ.

Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης: α) πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς - 5.000 ευρώ, β) 80-120% του εισοδήματος αναφοράς - 2.500 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά και οι ακόλουθες προϋποθέσεις: Είναι ηλικίας από 18 έως 40 ετών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι μειονεκτικής, ορεινής ή κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους. Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Επίσης, τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι: α)Ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμός τους, β) Μεγαλύτερα ή ίσα της ελάχιστης έκτασης κατά τύπο αγροτεμαχίου που είναι επιλέξιμος στα καθεστώτα της ενιαίας ενίσχυσης και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλύτερα ή ίσα των 1.000 τ.μ. (1 στρέμμα), με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στα οποία είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά και μικρότερα αγροτεμάχια. Το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο και καταγεγραμμένο στα μητρώα και βιβλιάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...