Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΑΝΙΚΟΣ έχει επικρατήσει στην Άγκυρα μετά την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ πως τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Kiowa Warrior ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα!!Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ΠΩΣ...«Η Ελλάδα μετατρέπει τα νησιά σε οπλοστάσιο»...!!ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Kiowa Warrior ΣΕ ΔΡΑΣΗ...!!


ΠΑΝΙΚΟΣ έχει επικρατήσει στην Άγκυρα μετά την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  πως τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Kiowa Warrior ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα!!Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ΠΩΣ...«Η Ελλάδα μετατρέπει τα νησιά σε οπλοστάσιο»...!!ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Kiowa Warrior ΣΕ ΔΡΑΣΗ...!!





Πανικός έχει επικρατήσει στην Άγκυρα μετά από την είδηση πως τα αμερικανικά Kiowa που θα μεταφερθούν στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, θα αναπτυχθούν σε νησιά του Αιγαίου, σχηματίζοντας μια αλυσίδα άμυνας απέναντι στα τουρκικά σχέδια.



Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση κάνοντας λόγο για ελληνικό οπλοστάσιο στα νησιά, καθώς τα επιθετικά ελικόπτερα αποτελούν μια νέα απειλή, που μπλοκάρει τις τουρκικές βλέψεις για την εν λόγω περιοχή.



«Οι Έλληνες πρόκειται να παραλάβουν 70 OH-58D Kiowa από τις ΗΠΑ» αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα μετατρέπει τα νησιά σε οπλοστάσιο». Η στάση του τουρκικού ΜΜΕ υποδηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο πως έχει κυριέψει άγχος την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, για τις τοποθεσίες στις οποίες θα εγκατασταθούν τα αμερικανικά ελικόπτερα.



Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «τα επιθετικά ελικόπτερα Kiowa που θα παραλάβει η Ελλάδα, θα αναπτυχθούν σε νησιά του Αιγαίου, μετατρέποντάς τα σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο».



Τα OH-58D υπηρετούν επί σχεδόν 50 χρόνια στον αμερικανικό στρατό και ενώ αντικαταστήθηκαν πέρυσι, αριθμός του δόθηκε στην Τυνισία και την Κολόμβία στα πλαίσια αμυντικής συνεργασίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.



Τα επιθετικά ελικόπτερα θα φέρουν πυραύλους αέρος-εδάφους, αέρος-αέρος και πολυβόλα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία διαμετρημάτων.



Ο πανικός των Τούρκων είναι αρκετά εμφανής, λόγω του πλεονεκτήματος που αποκτά η Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία είναι μέρος του τουρκικού σχεδίου διεκδικήσεων στις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, αλλά και τον αγωγό East Med.



Όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών, την Τουρκία θα «βλέπουν» τα Kiowa Warrior, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τo πρώτο τρίμηνο του 2019. Μία από τις πολλές χρήσεις τους θα είναι να συστήσουν μια «ασπίδα» προστασίας για τον East Med.



Οι κινήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας με την διενέργεια ασκήσεων, όπως η άσκηση ειδικών δυνάμεων “ΩΡΙΩΝ-18” σε Α.Θράκη και Αιγαίο, η οποία καταδεικνύει το πνεύμα που την διακατέχει έναντι των συνεχών τουρκικών απειλών, ενώ όπως όλα δείχνουν, οι ισορροπίες σύντομα θα αλλάξουν.



Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου θα έρθουν στην Ελλάδα τα 70 ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία απέκτησε η Ελλάδα από τον αμερικανικό στρατό έναντι 44,15 εκατ. δολάρια.



Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι τα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.



Τα ελικόπτερα μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του πολεμικού ναυτικού και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και του αγωγού East Med που θα διέρχεται από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο–Μακεδονία –ΠΓΔΜ–Ευρώπη.



Οι «Ινδιάνοι» που θα καταφθάσουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, θα αναβαθμίσουν το πλεονέκτημα της χώρα μας στο Αιγαίο, καθώς θα φέρουν μια νέα μορφή ανίχνευσης και αντιμετώπισης εισβολής οποιασδήποτε μορφής, στα χέρια των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...