Ticker

10/recent/ticker-posts

ΤΥΧΑΙΟ;;;;;Η Ολυμπιακή Φλόγα με φόντο τον δικέφαλο!!

ΤΥΧΑΙΟ;;;;;Η Ολυμπιακή Φλόγα με φόντο τον δικέφαλο!!

 

 

 

Σότσι: Η σημαία με τον Δικέφαλο ανεμίζει πίσω από την Ολυμπιακή φλόγα. Μία συγκλονιστική φωτογραφία που συμβολίζει την απόλυτη υπερδύναμη πολιτισμού και ανθρωπισμού που εμφανίστηκε στην ιστορία. Το άσβεστο φως του Ελληνισμού που έφτασε στα πέρατα του κόσμου με το Βυζάντιο στην οδό που άνοιξε ο Μέγας εκπολιτιστής Αλέξανδρος. Το άσβεστο φως της Αλήθειας και του Δικαίου που προσπάθησαν να σβήσουν οι ορδές της μισανθρωπίας. Από τον παντουρανισμό στον παγγερμανισμό. Πάντα αυτή η παγκόσμια υπερδύναμη και οι φορείς της ήταν ο πρώτος στόχος της κτηνώδους έκφρασης των απολίτιστων ενστίκτων.

Από την μία ο πυρσός του ανθρωποκεντρικού διεθνισμού που συνένωσε Έθνη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνη, του… σεβασμού στον αδύναμο, την γυναίκα, το παιδί, τον γέροντα και την Γη. Ο πραγματικός διεθνισμός που εμφυσούσε στα Έθνη την ενότητα με συνεκτικό κρίκο τον πολιτισμό, την προκοπή, την μπέσα και την τιμή.

Από την άλλη το σκότος της μισανθρωπίας, του ψεύδους, της ισχύος που κονιορτοποιούσε κάθε έννοια δικαίου, της εξόντωσης των γηγενών με τις τρομερές σφαγές. Το “ες έδαφος φέρειν”, της γενοκτονίας, της εθνοκάθαρσης, του ολοκαυτώματος, ακόμα και της καπηλείας του παρελθόντος. Από την Χίο, στον Πόντο και την Αρμενία. Από την Σμύρνη, στο Άουσβιτς και την Κύπρο. Από την Πόλη στα Καλάβρυτα και το Κοσσυφοπέδιο. Από τον Όμηρο που έγινε “Ομέρ του βουνού” στον Λεωνίδα που βαπτίστηκε “ινδογερμανός” ώστε οι δολοφόνοι εισβολείς να κλέψουν και τον σπόρο.

Ο Αλέξανδρος εξόντωνε τυράννους και αγκάλιαζε λαούς. Ο Μέττερνιχ εξόντωνε λαούς και αγκάλιαζε τυράννους. Αυτή είναι η διαφορά. Αυτή είναι η παγκόσμια μάχη που ποτέ δεν σταμάτησε.

Ο Έλληνας ας επιλέξει εάν θα υπηρετήσει την Ελευθερία που γεννήθηκε από την ίδια μήτρα και μεταλαμπαδεύθηκε σαν φλόγα ή εάν θα συρθεί υπηρέτης στους χτίστες των Άουσβιτς και των Ερζερούμ.

ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ.

ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...