Ticker

10/recent/ticker-posts

«Εντολή» ΔΝΤ προς κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες για τα ψηφιακά νομίσματα!!Να κινηθούν γρήγορα για να δημιουργήσουν ψηφιακά χρήματα για δίκτυα οικονομικών συναλλαγών!!Παγκόσμιες αλλαγές στον τρόπο συναλλαγών!!

«Εντολή» ΔΝΤ προς κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες για τα ψηφιακά νομίσματα!!Να κινηθούν γρήγορα για να δημιουργήσουν ψηφιακά χρήματα για δίκτυα  οικονομικών συναλλαγών!!Παγκόσμιες αλλαγές στον τρόπο συναλλαγών!!

 


Και ενώ τα ρομπότ αναλαμβάνουν να διαχειρίζονται ομόλογα, αντί των ανθρώπων,
 (διαβάστε ΕΔΩ), η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ζητά από τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies- ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin), προκειμένου να αποτρέψουν την εξέλιξη των συστημάτων σε καταφύγια για ξέπλυμα χρημάτων και απάτες.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», η Λαγκάρντ τόνισε πως οι τράπεζες θα έπρεπε να κινηθούν γρήγορα για να δημιουργήσουν ψηφιακά χρήματα για δίκτυα «διακριτικών» οικονομικών συναλλαγών.
Όπως τόνισε, ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχεται και θα ρυθμίζεται από κεντρικές τράπεζες θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για μια ταχεία επέκταση της παροχής οικονομικών υπηρεσιών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και τους φτωχότερους πολίτες των δυτικών κοινωνιών, χωρίς τους κινδύνους που σχετίζονται συνήθως με τα ελεγχόμενα από ιδιώτες ψηφιακά νομίσματα.
Με άλλα λόγια, πρώτα δημιουργήθηκαν ιδιωτικά δίκτυα εμπορίων με ψηφιακά χρήματα και τώρα έρχεται η διεθνής κοινότητα και καλεί τις τράπεζες να υιοθετήσουν τον εν λόγω τρόπο συναλλαγών, προκειμένου οι συναλλαγές να είναι «νόμιμες και ασφαλείς» και όλα τα κρυπτονομίσματα να συγκεντρωθούν σε «ψηφιακά θησαυροφυλάκια». Όλα αργότερα σε ένα κέντρο διαχείρισης.
Όπως είχαμε γράψει παλιότερα στο el.gr, τα κρυπτονομίσματα δεν τυπώνονται σαν τα πραγματικά χρήματα και επιδιώκεται να τα αντικαταστήσουν.
Είναι κρυπτογραφικώς κωδικοποιημένα ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούνται για την άμεση, ανέπαφη συναλλαγή μεταξύ ομότιμων χρηστών, παρακάμπτοντας, μέχρι στιγμής, οιοδήποτε ενδιάμεσο μέρος (κράτος, τράπεζες, αρχές).
Πλέον η Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνδιάσκεψη στην Σιγκαπούρη, τονίζει πως την επεξεργασία των συναλλαγών θα πρέπει να αναλάβουν οι κεντρικές τράπεζες.
Η τεχνολογία blockchain, που αποτελεί τη βάση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, θα αποτελέσει επίσημο τρόπο συναλλαγών με «τραπεζική σφραγίδα».
Ήδη επιτρέπει σε χρήστες να διατηρούν έναν ψηφιακό λογαριασμό και να πληρώνονται σε ψηφιακά νομίσματα, όπως bitcoins. Μπορούν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό αυτόν – το ψηφιακό «πορτοφόλι» τους – για να κάνουν αγορές χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.
Ωστόσο, αναφέρει το ΔΝΤ, τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ethereum, έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην αξία τους, ενώ στον χώρο έχουν σημειωθεί και μεγάλες ληστείες σε ανταλλακτήρια, με πελάτες να χάνουν ποσά αξίας εκατομμυρίων.
Αυτό είναι το πρόβλημα!
Τώρα λοιπόν έρχονται οι κεντρικές τράπεζες για να δώσουν την «λύση», η οποία αντικατοπτρίζει τα πραγματικά σχέδια της παγκόσμιας διαπλοκής.
Λένε λοιπόν στους χρήστες bitcoin πως μόνο εκείνες έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν συστήματα που θα είναι αρκετά ασφαλή για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Το ψηφιακό τους χρήμα θα συγκεντρωθεί και, γιατί όχι, να γίνει σιγά-σιγά επίσημο και αποκλειστικό μέσο συναλλαγών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...