Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ''Γλειφιτζούρι''...Ο ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ από τις ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ προμηθευτής κοκαϊνης ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ καθήλωσε το δικαστήριο ΔΕΝ..ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ...!!ΕΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ!!ΠΛΗΡΩΝΕ αστυνομικούς και αξιωματούχους για να εξαφανίσουν κάθε φωτογραφία και αρχείο για την ύπαρξή του!!(ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ''Γλειφιτζούρι''...Ο ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ από τις ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ προμηθευτής κοκαϊνης ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ καθήλωσε το δικαστήριο ΔΕΝ..ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ...!!ΕΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ!!ΠΛΗΡΩΝΕ αστυνομικούς και αξιωματούχους για να εξαφανίσουν κάθε φωτογραφία και αρχείο για την ύπαρξή του!!(ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)
  

Όταν το «Face/Off» γίνεται πραγματικότητα…
Αν έχετε δει την ταινία «Αδίστακτα Πρόσωπα» (Face/Off), με πρωταγωνιστές τους Νίκολας Κέιτζ και Τζον Τραβόλτα, θα θυμάστε ίσως τον χαρακτήρα του Κάστορ Τρόι, ενός εγκληματία που δεν δίστασε να αλλάξει δραματικά το πρόσωπό του, «κλέβοντας» εκείνο ενός πράκτορα του FBI, για να συνεχίσει ανενόχλητος την εγκληματική του δράση.
Σκηνές αυτής της ταινίας θύμισε στο δικαστήριο στο Μπρούκλιν η χθεσινή κατάθεση του Χουάν Κάρλος Ραμίρεζ Αμπάντια, του πρώην αρχηγού του καρτέλ ναρκωτικών Νορθ Βάλεϊ, ο οποίος μίλησε εχθές για την πολυετή συνεργασία του με τον Χοακίν Ελ Τσάπο Γκουσμάν, μέσω της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι κοκαϊνης πέρασαν στις ΗΠΑ.
Ο «Τσουπέτα» (Γλειφιτζούρι), όπως ήταν το παρατσούκλι του Αμπάντια, άλλαξε τελείως το πρόσωπό του με πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, όταν η δράση του έγινε αντιληπτή από τις Αρχές.
«Έκανα πολλές αλλαγές, στο σχήμα του σαγονιού, στα ζυγωματικά μου, στα μάτια μου, το στόμα μου, τα αφτιά μου και τη μύτη μου», εξήγησε εχθές ο Αμπάντια στου ενόρκους. Στην περίπτωσή του πάντως, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά πιο αλλόκοτο από εκείνο στην προαναφερόμενη ταινία, αφού πλέον ο πρώην βαρόνος ναρκωτικών θυμίζει… ερπετό, με το κατάλευκο δέρμα του να είναι τεντωμένο πάνω στα υπερβολικά έντονα ζυγωματικά του, πάνω από ένα εξίσου τεράστιο στόμα.
Ο Αμπάντια περιέγραψε πώς άρχισε να «σβήνει» την ταυτότητά του σιγά σιγά από τη δεκαετία του 90, πληρώνοντας αστυνομικούς και αξιωματούχους για να εξαφανίσουν κάθε φωτογραφία και αρχείο για την ύπαρξή του. Σύντομα όμως κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι ξεκίνησε τις δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή του με πλαστικούς χειρούργους στη Βραζιλία.
Τελικά, ακόμα και η πλήρης μεταμόρφωση δεν κατάφερε να τον προστατέψει. Συνελήφθη το 2007 όταν αναγνωρίστηκε η φωνή του σε μία κλήση που παρακολουθούσαν οι Αρχές.

Στα 20 χρόνια της δράσης του ως βαρόνος ναρκωτικών, ο Αμπάντια υπολογίζει ότι βοήθησε να μεταφερθούν στις ΗΠΑ πάνω από 400.000 κιλά κοκαϊνης, ενώ διέταξε την εκτέλεση τουλάχιστον 150 ανθρώπων. Ο Ραμίρεζ «περνούσε» το εμπόρευμά του στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού, ρίχοντας τα φορτία της κοκαϊνης σε προκαθορισμένα σημεία από τα αεροπλάνα του. Εκεί, αναλάμβαναν δράση άλλα καρτέλ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του Ελ Τσάπο, που μετέφεραν τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ και τα διακινούσαν.
Ο Γκουσμάν ζητούσε υψηλότερο ποσοστό από τον προμηθευτή του συγκριτικά με άλλους διακινητές (40% αντί για 37%) ωστόσο, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, άξιζε μέχρι δεκάρας τα παραπάνω χρήματα.
«Μου είπε ότι είναι ο πιο γρήγορος απ’ όλους. «Δοκίμασέ με και θα δεις» μου εξήγησε. Και πραγματικά δεν απογοητεύτηκα», κατέθεσε ο Αμπάντια στο δικαστήριο.
Στην πρώτη παραλαβή, οι άνδρες του Ελ Τσάπο παρέλαβαν τα ναρκωτικά και ανεφοδιάσαν τα αεροπλάνα αστραπιαία, παρουσία των «φεντεράλες» που είχαν προσληφθεί για να τους προσέχουν. Οι πιλότοι του Αμπάντια είχαν πάθει την πλάκα τους. «Μέχρι που τους τάισαν κιόλας. Δεν έβλεπαν την ώρα να ξαναπάνε. Ήταν η πρώτη φορά που μεξικανοί διακινητές παρέλαβαν και παρέδωσαν την κοκαϊνη μου τόσο γρήγορα», πρόσθεσε ο παραμορφωμένος έμπορος ναρκωτικών.
Loading...