Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΓΓΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018!!ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Περικλής Μαλαγαρδής...πέθανε στο παγωμένο Uxbridge..ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕ να παραλάβει ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ....!!ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ...ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...δεν κατάφερε ΟΜΩΣ ποτέ να γυρίσει πίσω...!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

ΑΓΓΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018!!ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Περικλής Μαλαγαρδής...πέθανε στο παγωμένο Uxbridge..ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕ να παραλάβει ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ....!!ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ...ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...δεν κατάφερε ΟΜΩΣ ποτέ να γυρίσει πίσω...!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

Η ιστορία του σκύλου που επί χρόνια ανέμενε το αφεντικό του που είχε πεθάνει είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Είναι η ιστορία του Χάτσικο που διαδραματίστηκε πριν από χρόνια στην Ιαπωνία.
Συνέβη όμως και το αντίθετο. Ένας άστεγος που ζούσε στην Αγγλία, στην πόλη Uxbridge, βρήκε τραγικό θάνατο, περιμένοντας να παραλάβει τον σκύλο του από ένα αστυνομικό τμήμα.
Ο άνθρωπος αυτός, αφού δούλεψε για 11 χρόνια ως delivery boy στο Λονδίνο, ξαφνικά έχασε τη δουλειά του και άρχισε να μένει στο αυτοκίνητό του, έως ότου το έχασε κι αυτό. Περιπλανιόταν στους δρόμους μέχρι τη στιγμή που κατέφυγε σε κάποιο πρεσβυτέριο.
Ο εφημέριος τον βοήθησε και από τότε η κοινότητα άρχισε να τον αντιμετωπίζει με συμπάθεια. Όπως δήλωσε και ο πρεσβύτερος, ήταν πάντα υπερήφανος και δεν ζητούσε χρηματική βοήθεια. Μάλιστα, όταν είχε προσφύγει για πρώτη φορά στην Εκκλησία, αυτή του Uxbridge, είχε πει στον εφημέριο πως χρειάζεται για λίγο έναν χώρο μόνο για να ξαποστάσει.
Κάποιοι ορισμένες φορές τού πρόσφεραν τα ναύλα, ώστε να μπορεί να πηγαίνει στο αεροδρόμιο του Heathrow, όπου και κοιμόταν σε κάποια ζεστή γωνιά. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του αεροδρομίου τον συμπάθησαν γρήγορα και του πρόσφεραν και φαγητό.
Ήταν άστεγος στο Uxbridge και ημιμόνιμος κάτοικος στο Heathrow, μέχρις ότου κάποιοι υπάλληλοι της British Airways πήραν την πρωτοβουλία και μέσω ενός σύντομου εράνου συγκέντρωσαν 6.000 στερλίνες, έτσι ώστε ο άνθρωπος αυτός να καταφέρει να γυρίσει στην πατρίδα του.
Γιατί ήταν μετανάστης αυτός ο άστεγος. Το όνομά του Περικλής Μαλαγαρδής, αλλά τον φώναζαν «Peri». Στις περιπλανήσεις του ο Περικλής κάποια στιγμή έπεσε πάνω σε έναν σκύλο και από τότε έγιναν αχώριστοι. Του έμεναν λίγες εβδομάδες για το μεγάλο ταξίδι πίσω στην Ελλάδα. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ακόμη οικογένεια. Τα παιδιά του. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα.
Μετρούσε εβδομάδες για την επιστροφή, όταν για κάποιον λόγο οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος του Uxbridge πήραν τον σκύλο και τον έθεσαν υπό επιτήρηση σε ειδικά κλουβιά μέσα στο αστυνομικό συγκρότημα.
Εκείνη την ημέρα έκανε πολύ κρύο και οι θερμοκρασίες είχαν αγγίξει το μηδέν. Ο Περικλής το βραδάκι πήγε στο αστυνομικό συγκρότημα, ζήτησε να πάρει τον σκύλο του, αλλά ο αστυνομικός βάρδιας τού είπε ότι έπρεπε να περιμένει έως το πρωί. Κάθισε στην είσοδο του Α.Τ., αλλά άρχισε να καπνίζει, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τον βγάλει έξω στον δρόμο. Το επόμενο πρωί, σχεδόν χαράματα, ένας εργαζόμενος στο αστυνομικό τμήμα σκόνταψε πάνω στο παγωμένο κορμί του Περικλή Μαλαγαρδή. 


Περίμενε τον σκύλο του, αλλά δεν θα τον έβλεπε ποτέ ξανά. Ο θάνατός του προκάλεσε έντονη συγκίνηση στην κοινότητα του Uxbridge. Προκάλεσε όμως και έκρηξη θλίψης σε εκείνους τους εργαζομένους στο Heathrow που τον είχαν περιθάλψει αλλά και που είχαν οργανώσει τον έρανο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα προκειμένου ο Περικλής να γυρίσει στην Ελλάδα.
Δημοσιεύτηκαν και μερικά συγκινητικά κείμενα στον τοπικό Τύπο, τα οποία ανάγκασαν την αστυνομία να διατάξει τη διεξαγωγή μιας ΕΔΕ. Ο Περικλής Μαλαγαρδής πέθανε στο παγωμένο Uxbridge. Αργότερα ο αστυνομικός που τον είχε διατάξει να βγει από το Α.Τ. διότι κάπνιζε, καταδικάζοντάς τον να περάσει τη νύχτα μες την παγωνιά περιμένοντας τον σκύλο του, τελικά τιμωρήθηκε.
Ο Περικλής Μαλαγαρδής δεν κατάφερε ποτέ να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα για να απολαύσει κάποια αχτίδα του ελληνικού ήλιου. 

Οι 6.000 στερλίνες που είχαν συγκεντρωθεί για το ταξίδι της επιστροφής τελικά δαπανήθηκαν για την κηδεία του.
Άφησε, όμως, μία παρακαταθήκη. Είχε ζητήσει από μια αεροσυνοδό της British Airways σε περίπτωση που θα του συνέβαινε κάτι σοβαρό να προσέχει τον Djanko. Αυτό ήταν το όνομα του σκύλου του.

Loading...