ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:«ΣΗΜΑ» από ΜΟΣΧΑ!!Αναταραχές και επεισόδια στα ΣΚΟΠΙΑ!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:«ΣΗΜΑ» από ΜΟΣΧΑ!!Αναταραχές και επεισόδια στα ΣΚΟΠΙΑ!!

 

 

 

 


Ρώσοι αναλυτές και εμπειρογνώμονες "βλέπουν"  αναταραχές και επεισόδια στα Σκόπια με το Κρεμλίνο να τονίζει πως παρακολουθεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα την εξέλιξη της κατάστασης και να βγάζει ανακοίνωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
"Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί λόγω Ευρωπαίων.

Υπάρχει εκρηκτική βαλκανική νοοτροπία" τονίζουν ενώ "η προσπάθεια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ εκλαμβάνεται ως απόπειρα που θα διαταράξει την ισορροπία".
Πριν λίγο υπήρξε ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας:
"Η υποστήριξη αστραπή του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μιλούν για την επιθυμία να διασφαλισθεί ταχεία είσοδος των Σκοπίων στη Συμμαχία, ανεξάρτητα από τη γνώμη του πληθυσμού και μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο από  τα μέρη της διαφοράς (Αθήνα και Σκόπια)" δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Η προσέλευση του 36,8 τοις εκατό δεν επιτρέπει να αναγνωρισθεί το δημοψήφισμα ως έγκυρο (αυτό απαιτεί 50 %+1 ). Αναμφισβήτητη απόδειξη ότι οι ψηφοφόροι της ‘Μακεδονίας’ επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις σκληρές αποφάσεις που ελήφθησαν έξω από την Αθήνα και τα Σκόπια - καθώς κορυφαίοι πολιτικοί από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έλαβαν μέρος στην εκστρατεία, παρεμβαίνοντας χωρίς φειδώ στις εσωτερικές υποθέσεις της βαλκανικής χώρας».
"Παρά το γεγονός ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ‘Μακεδονίας’ δεν υποστήριξε την Συμφωνία των Πρεσπών, αμέσως μετά τα αποτελέσματα έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους οι ηγεσίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και η Ουάσιγκτον.
Υπάρχει προσπάθεια που θα διασφαλίσει ότι τα Σκόπια θα εισαχθούν τάχιστα στο ΝΑΤΟ, χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη του ‘μακεδονικού’ λαού.
Η θέση μας σε αρχές παραμένει αμετάβλητη: Μακροπρόθεσμη λύση στη διένεξη του ονόματος μεταξύ των μερών (Αθήνας- Σκοπίων) μπορεί να βρεθεί μόνο από τα δύο μέρη, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου με την υποστήριξη της ευρείας δημόσιας υποστήριξης.
Η Συμφωνία των Πρεσπών σαφώς δεν πληροί αυτά τα κριτήρια και είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της ‘Μακεδονίας’, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.
«Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Με βάση αυτό, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας πρέπει να συζητηθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Σύμφωνα με ρώσους αναλυτές, οι ασφυκτικές πιέσεις  μπορούν να φέρουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας γι αυτό και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν μεταφέρθηκαν αμέσως στην βουλή.

Kαι οι πιέσεις ήδη λαμβάνουν χώρα. Υπήρξε παρέμβαση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, τον Μ.Νίμιτς, την Γερμανία κτλ. Συνεπώς ήδη τα Σκόπια μπήκαν σε ένα νέο γύρο ασφυκτικών πιέσεων, απειλών και υβριδικού πολέμου. Μην ξεχνάμε την εμπλοκή της Βρετανίας με επιχειρήσεις εταιρειών "κάτω από το ραντάρ". Δεν υπάρχει περίπτωση Βρετανοί-Γερμανοί και Αμερικανοί να μην πάνε σε νέο γύρο.

Οπότε πλέον είναι ορατό το κακό σενάριο. Αυτό που λέει πως οι προηγούμενες αναταραχές θα μοιάζουν με παιχνιδάκι. Από εκεί "δανειστήκαμε" και την κεντρική φωτογραφία του άρθρου μας όπου το κόμμα του Ζ.Ζάεφ και ο ίδιος δεχόταν απανωτές επιθέσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Εκείνο που λέει πως ο Ζόραν Ζάεφ περί τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι υποχρεωμένος να κηρύξει πρόωρες εκλογές. 
Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν...
Ο σημερινός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είναι υποχρεωμένος να εφεύρει ένα νέο πολιτικό αφήγημα, ώστε να πείσει μία κοινή γνώμη η οποία ήδη έχει απορρίψει το προηγούμενο αφήγημά του, που δεν είναι άλλο από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με ποιο αφήγημα, άραγε, ο Ζόραν Ζάεφ θα μπορούσε να δελεάσει την εκλογική του πελατεία, ώστε μετά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών να διαθέτει εγγυημένα μια ξεκάθαρη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο;

Μέχρι στιγμής τέτοιο αφήγημα δεν υφίσταται, διότι τουλάχιστον η πλειοψηφία των σλαβικής καταγωγής πολιτών της ΠΓΔΜ έχει απορρίψει την πολιτική ακολουθία «συμφωνία Πρεσπών - ΝΑΤΟ - Ε.Ε.».

Αρα κάτι άλλο πρέπει να συμβεί...

ΠΗΓΗ 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

loading...