Ticker

10/recent/ticker-posts

ΒΟΜΒΑ Βλαντιμίρ Πούτιν!!«Η συγχώρεση τους εναπόκειται στο Θεό αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα»!!Ήδη έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Τουρκία και στο Κατάρ, αλλά και στα ''μεγάλα αφεντικά'' της Δύσης, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν.....


ΒΟΜΒΑ Βλαντιμίρ Πούτιν!!«Η συγχώρεση τους εναπόκειται στο Θεό αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα»!!Ήδη έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Τουρκία και στο Κατάρ, αλλά και στα ''μεγάλα αφεντικά'' της Δύσης, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν.....





Η Ρωσία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι αισθάνεται δικαιωμένη από τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και σε άλλες περιοχές. Πολλές μάλιστα χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία προστρέχουν στη Μόσχα για συνεργασία στην αντιμετώπιση της απειλής του ISIS, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους ισχυρισμούς των Ρώσων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως είναι τώρα αποφασισμένος να κάνει ένα βήμα πιο πέρα και να στοχοποιήσει όχι μόνο τους τζιχαντιστές, αλλά και αυτούς που τους υποστηρίζουν. Και δεν μιλάμε πλέον μόνο πολιτικά, όπως έκανε πρόσφατα από τη Σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια λέγοντας πώς 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από αυτές του G-20 συνδράμουν τους τζιχαντιστές, αλλά και στρατιωτικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή. Στην τελευταία συνεδρίαση του στρατιωτικού συμβουλίου της Ρωσίας για το θέμα των τζιχαντιστών και μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπου ελήφθη και η απόφαση να συμμετάσχουν πλέον στον βομβαρδισμούς και τα στρατηγικά αεροσκάφη της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μία αναφορά που θα μείνει στην ιστορία.

«Η συγχώρεση τους εναπόκειται στο Θεό αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα», φέρεται να είπε ο Ρώσος Πρόεδρος για τους τζιχαντιστές σύμφωνα με tweet που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η παρουσιάστρια του RussianToday (RT) RemiMaalouf. Λίγες ώρες μάλιστα μετά, τα γραφεία του RT στο Τελ Αβίβ δέχθηκαν επίθεση με συνέπεια έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Το τι εννοούσε ο Β. Πούτιν φάνηκε όταν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, Tu-22M3 και Tu-95MS απογειώθηκαν από τη Ρωσία και πραγματοποίησαν τουλάχιστον 126 επιδρομές στη Συρία σκορπώντας το θάνατο στους τζιχαντιστές και καταστρέφοντας διυλιστήρια και κομβόι με εκατοντάδες βυτιοφόρα που ετοιμάζονταν να μεταφέρουν πετρέλαιο στην Τουρκία.

Η σπουδαία είδηση ωστόσο ήρθε στη συνέχεια χθες, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή στον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλιν Τσούρκιν να καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος κατά των τζιχαντιστών, στο οποίο θα περιέχεται πρόνοια πώς αν κάποιο μέλος του ΟΗΕ δεχθεί επίθεση από τζιχαντιστές με νεκρούς να μπορεί με βάση το άρθρο 51 περί αυτοάμυνας να επιτεθεί στα εδάφη απ’ όπου προκλήθηκε ή υποστηρίχθηκε η τρομοκρατική ενέργεια.

Το σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως η Μόσχα με τη σφραγίδα του ΟΗΕ επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ που χρηματοδοτούν ή εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές και εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια της Συρίας μέσω του ISIS για να κερδοσκοπούν.

Ήδη, η ενέργεια-ματ αυτή της Ρωσίας έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Τουρκία και στο Κατάρ, αλλά και στα “μεγάλα αφεντικά” της Δύσης, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν, τι στιγμή πάντως πώς ο ISIS απειλεί πλέον ανοιχτά με χτυπήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι ακόμη δεν έχει ξεφύγει από τη δίνη της τρομοκρατίας.

Είναι βέβαιο λοιπόν πώς θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα με τη Ρωσία να ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της στη Μέση Ανατολή και να μαζεύει γύρο της ένα συνασπισμό.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...