ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 στο Μπουένος Άιρες:ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ στην τελετή έναρξης η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Μπούρμπου!!Πάνω από 200 χώρες θα λάβουν μέρος στους αγώνες!!Θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι των χωρών, με την Ελλάδα να είναι, όπως πάντα, πρώτη και τη Χριστίνα Μπούρμπου να μεταφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!![ΒΙΝΤΕΟ]


ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 στο Μπουένος  Άιρες:ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ στην τελετή έναρξης η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Μπούρμπου!!Πάνω από 200 χώρες θα λάβουν μέρος στους αγώνες!!Θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι των χωρών, με την Ελλάδα να είναι, όπως πάντα, πρώτη και τη Χριστίνα Μπούρμπου να μεταφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!![ΒΙΝΤΕΟ]


 H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Μπούρμπου, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Μπουένος  Άιρες, που αρχίζει απόψε τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας)

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία η τελετή έναρξης των Αγώνων θα γίνει σε ανοιχτό δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στην κεντρική Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, μπροστά στο σύμβολο της πόλης, τον Οβελίσκο. Θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι των χωρών, με την Ελλάδα να είναι, όπως πάντα, πρώτη και τη Χριστίνα Μπούρμπου να μεταφέρει την ελληνική σημαία.Στο μεταξύ, χθες βράδυ έγινε η τελετή υποδοχής των Ολυμπιακών αποστολών στο Ολυμπιακό Χωριό. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, και ο αρχηγός αποστολής, Γιάννης Καρράς.


Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αφιερώνει το σημερινό της doodle η Google.

Πάνω από 200 χώρες θα λάβουν μέρος στους αγώνες με χιλιάδες αθλητές ηλικίας 15-18 ετών.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή περιγράφει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ως το «κορυφαίο αθλητικό γεγονός για νέους από όλο τον κόσμο» και πράγματι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων (YOG) έχουν πολλές ομοιότητες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διάφορα επίπεδα. Έχουν μασκότ, η οποία φέτος είναι η Pandi το νεαρό τζάγκουαρ, που αγαπάει τον αθλητισμό και ζει στην Αργεντινή.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική πόλη και χώρα με θερινά και χειμερινά αγωνίσματα. Τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια απονέμονται για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση ενώ φέτος σχεδιάστηκαν από τον 18χρονο Farid Husen από την Ινδονησία.

Τα φετινά αγωνίσματα του kiteboarding και του BMX freestyle park θα κάνουν τα ντεμπούτο τους, καθώς και μια νέα έκδοση χάντμπολ που παίζεται σε παραλία. Το ποδόσφαιρο δεν περιλαμβάνεται στα αγωνίσματα καθώς έχει αντικατασταθεί από το futsal, ένα παιχνίδι με μπάλα που παίζεται σε μικρότερο γήπεδο εσωτερικού χώρου. Φέτος θα παρουσιαστούν επίσης μικτά αγωνίσματα για αγόρια και κορίτσια καθώς και μικτά αγωνίσματα στα οποία θα συμμετέχουν στην ίδια ομάδα αθλητές από διαφορετικές χώρες.

Οι αθλητές δεν είναι οι μόνοι έφηβοι που μπορούν να εμπλακούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για νέους δημοσιογράφους και πρεσβευτές-αντιπροσώπους κρατών. Εκτός από την παρουσίαση των αθλητικών τους δεξιοτήτων, οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες με σκοπό να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και να ασπαστούν τις Ολυμπιακές Αξίες: Φιλία, σεβασμό και αριστεία αλλά και αποφασιστικότητα, έμπνευση, κουράγιο και ισότητα.

«Καλή τύχη σε όλους τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του 2018», εύχεται η Google στο κείμενο που συνοδεύει το doodle!Loading...
loading...
Από το Blogger.