Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 13 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018!!ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΩΝΟΙ ΟΛΟΙ....BMW 3άρα με ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ από ΜΑΧΗΤΙΚΟ MiG ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΡΩΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!!Ένα ΤΕΡΑΣ της Αποκαλύψεως που ΞΕΡΝΑΕΙ ΦΛΟΓΕΣ!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!



ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 13 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018!!ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΩΝΟΙ ΟΛΟΙ....BMW 3άρα με ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ από ΜΑΧΗΤΙΚΟ MiG ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΡΩΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!!
Ένα ΤΕΡΑΣ της Αποκαλύψεως που ΞΕΡΝΑΕΙ ΦΛΟΓΕΣ!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!





Έχουμε δει τις πιο τρελές μεταμοσχεύσεις κινητήρων, αλλά τέτοιο πράγμα όχι.

Ένα τέρας της Αποκαλύψεως που ξερνάει φλόγες και λιώνει λάστιχα μέχρι τα λινά σε χρόνο μηδέν.

Βέβαια, κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες (Chrysler, Rover) είχαν πειραματιστεί στο παρελθόν τοποθετώντας αεριοστροβίλους σε αυτοκίνητα, ενώ υπήρξε επίσης το τουρμπινοκίνητο μονοθέσιο Lotus 56, που παρά λίγο να κερδίσει τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1968 – και βέβαια μια σειρά από τουρμπινοκίνητα οχήματα για το ρεκόρ ταχύτητας.



Εδώ όμως μιλάμε για μια ιδιοκατασκευή από έναν τρελο-Ρώσο, τον Igor Negoda, που εκτός από μεγάλη τρέλα έχει και μεγάλες ικανότητες στα μηχανολογικά.



Ο Negoda πήρε μια παλιά BMW 3 E30, έβγαλε τον κινητήρα και τον αντικατέστησε με έναν αεριοστρόβιλο από σοβιετικό μαχητικό MiG-23. Όχι βέβαια με την κύρια τουρμπίνα του αεροσκάφους, που είναι μεγαλύτερη από την BMW, αλλά με την APU, τη βοηθητική μονάδα ισχύος που αντιστοιχεί στη μίζα και τον εναλλάκτη ενός αυτοκινήτου.



Αυτή η μικρή διαξονική τουρμπίνα με κωδικό TS-21, μήκος περίπου 80 cm και βάρος 40 kg, αποδίδει 83 άλογα, που δεν είναι πολλά, αλλά και 40,7 kgm ροπής από μηδενικές στροφές. Η μέγιστη ισχύς αποδίδεται στις 2.400 rpm και ο άξονας εξόδου μπορεί να γυρίζει μέχρι και με 3.000 rpm.



Ο Negoda χρησιμοποίησε το GPS του κινητού του για να μετρήσει μια τελική 87 km/h σε μια εντελώς έρημη (φυσικά) ευθεία, αν και δεν έμπαινε η 5η στο κιβώτιο, όπως θα δείτε (ή μάλλον, θα… ακούσετε). Η τουρμπινοκίνητη BMW όμως δεν εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της, αλλά με το τρομακτικό θέαμα που προσφέρει.



Τεράστιες φλόγες βγαίνουν από το καπό, που βάζουν φωτιά στο μισό γκαράζ. Με το σβήσιμο της τουρμπίνας βγαίνουν σύννεφα καπνού, που κρύβουν εντελώς το αυτοκίνητο, ενώ αντίστοιχα σύννεφα δημιουργούν τα λάστιχα καθώς ο Negoda κάνει ένα επικό burn-out τριάμισι λεπτών, μέχρι τα πίσω λάστιχα να μείνουν με τα λινά και να ξεφουσκώσουν, αφού έχουν βάλει φωτιά στην άσφαλτο.



Αυτό θα πει ροπή! Όσο για τον ήχο, είναι σαν να βρίσκεσαι ξαφνικά στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας!



Τέλος, αν αναρωτιέστε πού βρήκε ο Negoda την τουρμπίνα του μαχητικού, του τη χάρισε συνδρομητής του καναλιού του στο YouTube. Αν ενδιαφέρεστε, έχεις κι άλλες δύο να χαρίσει!
Loading...
loading...