ΤΩΡΑ!!ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ!!ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!!ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!ΕΞΑΛΛΟΣ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ!!ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!!Τοπίο που βράζει η περιοχή!!


ΤΩΡΑ!!ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ!!ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!!ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!ΕΞΑΛΛΟΣ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ!!ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!!Τοπίο που βράζει η περιοχή!! 


Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις. Κύπρος, Αιγαίο βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Η Τουρκία θέλει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνισμού και θα αυξήσει ολοένα και περισσότερο την ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου.

Τα ενεργειακά ήδη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, αφήνοντας εκτός την Τουρκία. Οι συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο δεν μένουν όμως μόνο απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμφισβητήσουν και τις κινήσεις της Μόσχας.

Μπορεί οι δύο χώρες, να έχουν αναπτύξει μία άλλη σχέση στο ζήτημα της Συρίας, όμως τα συμφέροντα αλλάζουν, ειδικά στην Κύπρο.

Εκεί η Μόσχα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα, καθώς το νησί είναι το αεροπλανοφόρου της περιοχής. ΗΠΑ, Γαλλία έχουν ήδη δείξει την έμπρακτη στήριξή τους και όπως είναι λογικό, η Ρωσία δεν θα ήθελε να χάσει την Λευκωσία από την ζώνη επιρροής.

Η πρόκληση της Άγκυρας

Παράτυπη Navtex για άσκηση του πολεμικού ναυτικού δυτικά της Πάφου και μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, εξέδωσε η Τουρκία.

Η Navtex αποτελεί ουσιαστικά την «απάντηση» της Τουρκίας προς την Κύπρο αλλά και προς τη Ρωσία, για τις επτά Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για λογαριασμό της Ρωσίας, για ισάριθμες ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού γύρω από την Κύπρο.

Οι ρωσικές ασκήσεις έληξαν χθες Τετάρτη και η τουρκική Navtex αφορά τη σημερινή μέρα.

Ηταν μια σοβαρή πράξη αναγνώρισης της νομιμότητας και της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Ρωσία, η οποία έκανε έξω φρενών την Τουρκία που προσπαθούσε όλη την εβδομάδα που διήρκεσαν οι ρωσικές ασκήσεις να αμφισβητήσει αυτές τις ενέργειες Κύπρου και Ρωσίας.
Απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία

Εφόσον αυτό δεν έγινε δυνατό, κυριολεκτικά αμέσως μετά τη λήξη της ισχύος των κυπριακών Navtex για τις ρωσικές ασκήσεις, η Τουρκία εξέδωσε δική της παράτυπη Navtex για ασκήσεις εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των παράνομων διεκδικήσεών της στις περιοχές ευθύνης για σκοπούς έκδοσης Navtex, που με βάση τις διεθνείς ρυθμίσεις είναι η αντίστοιχη θαλάσσια περιοχή του Fir Λευκωσίας.

Στην παράτυπη τουρκική Navtex απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία με δική της, με την οποία ενημερώνει τους ναυτιλλομένους ότι η τουρκική ειδοποίηση για την άσκηση του πολεμικού ναυτικού στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει εκδοθεί σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία που έχει την ευθύνη για την περιοχή που αφορά.

Γι’ αυτό είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυτιλίας. Υπενθυμίζει ότι η μόνη αρμόδια Αρχή στην περιοχή είναι το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας Διάσωσης.

Αργότερα, η Τουρκία ανταπάντησε με δική της νέα ανακοίνωση, που καλεί τους ναυτιλλομένους να αγνοήσουν την κυπριακή Navtex επειδή δεν εκδόθηκε από «αρμόδια αρχή».

Τοπίο που βράζει με λίγα λόγια η περιοχή.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...
Από το Blogger.