Ticker

10/recent/ticker-posts

Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις απο την εφορία!!Πώς θα λειτουργεί!!

Έρχονται οι αυτόματες κατασχέσεις απο την εφορία!!Πώς θα λειτουργεί!!
 




 
Στο τελικό στάδιο μπαίνει το σχέδιο για τις αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εις χείρας τρίτων των οφειλετών του Δημοσίου.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επισπεύδει την εφαρμογή του νέου συστήματος, με σκοπό να ανακόψει την αυξητική τάση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, το ύψους των οποίων έχει υπερβεί τα 100 δισ. ευρώ. Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια του κατάλληλου λογισμικού, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή συγκροτείται 12μελής Συντονιστική Επιτροπή για τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον συντονισμό, την καθοδήγηση και την παρακολούθηση της εξέλιξης υλοποίησης του προγράμματος «Κεντρικοποίηση της Είσπραξης» στην Α.Α.Δ.Ε, σε θέματα είσπραξης φορολογικών και τελωνειακών οφειλών.
Πώς θα λειτουργεί
Το ηλεκτρονικό σύστημα των αυτόματων κατασχέσεων, θα επιτρέπει την παρακολούθηση της οφειλής αμέσως από τη γένεσή της, μέχρι και την αποπληρωμή της, ενώ συγχρόνως, αυτόματα θα παρακολουθεί και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη.
Αν δεν πληρώσει έγκαιρα θα του κατάσχεται άμεσα η οφειλή, από τους λογαριασμούς που ήδη θα παρακολουθούνται από το νέο σύστημα, το οποίο θα έχει τις ακόλουθες εφαρμογές:
• Παρακολούθηση ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.
• Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση συμψηφισμών.
• Διαχείριση ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.
• Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση λήψης μέτρων είσπραξης.
• Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών.
Στόχος του έργου είναι η ελληνική φορολογική διοίκηση να αναπτύξει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία για τη διαχείριση των οφειλών, ώστε να είναι σε θέση να εγγυηθεί άμεσα την επίλυση σημαντικού τμήματος αυτών.
Επικεφαλής της Επιτροπής είναι ο ίδιος ο κ. Πιτσιλής και στο πλαίσιο του έργου της, η Συντονιστική Επιτροπή, ενδεικτικά, θα προβαίνει:
1. στη διακυβέρνηση του Προγράμματος «Κεντρικοποίηση της Είσπραξης» στην Α.Α.Δ.Ε., σε θέματα είσπραξης φορολογικών και τελωνειακών οφειλών,
2. στη διοίκηση, στη διαχείριση, στον συντονισμό και στην εποπτεία της προόδου υλοποίησης του Προγράμματος,
3. στη λήψη αποφάσεων επί των προτάσεων της Ομάδας Διοίκησης Προγράμματος (Ο.Δ.Π.) για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά την υλοποίηση του Προγράμματος.
4. στην έγκριση και στην παρακολούθηση της υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος των δράσεων και ενεργειών για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και του σχεδιασμού επιμέρους προγραμμάτων, δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού.
5. στην παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσιακές μονάδες και Επιτροπές, Ομάδες Εργασίας ή Έργου, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο για την ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος.
6. στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων και για την άρση δυσκολιών που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ομάδας ή δεν δύνανται να αντιμετωπιστούν από αυτήν.
7. στην εισήγηση της ένταξης δαπανών στον προϋπολογισμό της Α.Α.Δ.Ε. για την υλοποίηση του έργου.
sofokleousin.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...