Ticker

10/recent/ticker-posts

ALERT!!ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΝ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!!-«ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΝ ΞΑΦΝΙΑΣΤΕΙΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ»!!Ακολουθούν 18 υπογραφές Βετεράνων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κυβερνητικών συμβούλων!!
ALERT!!ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΝ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!!-«ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΝ ΞΑΦΝΙΑΣΤΕΙΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ»!!Ακολουθούν 18 υπογραφές Βετεράνων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κυβερνητικών συμβούλων!!«Ξέρουμε πως οι σύμβουλοί σας τείνουν να υποτιμούν επικίνδυνα τις δυνατότητες και τις προθέσεις των Ρώσων»
«Ρωσικές πυραυλοφόρες ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις είναι τώρα αναπτυγμένες για να αντιμετωπίσουν όποιον επιχειρήσει να παρέμβειστην επιχείρηση των συριακών και ρωσικών δυνάμεων για την εκκαθάριση του Ιντλίμπ από τρομοκράτες.»

[Η σημασία του πιο κάτω υπομνήματος, προσώπων εκπαιδευμένων και με μακρά πείρα στην συλλογή πληροφοριών και που ασφαλώς διατηρούν σχέσεις και επαφές με πηγές ασφαλούς πληροφόρησης, ενισχύεται και από το γεγονός της προβολής του από  γνωστό όργανο των ρωσικών θέσεων.]

Βετεράνοι των Μυστικών Υπηρεσιών Υπέρ της Σωφροσύνης
Δευτέρα ,10 Σεπτεμβρίου 2018
Υπόμνημα για τον Πρόεδρο
Θέμα: Η Μόσχα Έχει Αγριέψει στην Συρία
Κύριε Πρόεδρε,
Ανησυχούμε ότι μπορεί να μην είστε επαρκώς ενημερωμένος για την έξαρση των εχθροπραξιών στην Βόρειο-Δυτική Συρία, όπου συριακές ένοπλες δυνάμεις με ρωσική υποστήριξη έχουν εξαπολύσει μιαν ολοκληρωτική εκστρατεία για να ανακαταλάβουν την λυμαινόμενη από την αλ-Νούσρα/αλ Κάϊντα/Ισλαμικό Κράτος επαρχία Ιντλίμπ. Οι Σύροι θα επιτύχουν σχεδόν κατά βεβαιότητα, όπως το 2016 στο Χαλέπι. Όπως και στο Χαλέπι, θα γίνει απερίγραπτη σφαγή, εκτός αν κάποιος πει στους αντάρτες ότι η υπόθεσή τους είναι χαμένη.
Αυτός ο κάποιος είστε Εσείς .Οι Ισραηλινοί, οι Σαουδάραβες και άλλοι, που θέλουν τον χαμό να συνεχιστεί, εξωθούν τους αντικυβερνητικούς , βεβαιώνοντάς τους ότι εσείς, κ. Πρόεδρε, θα χρησιμοποιήσετε αμερικανικές δυνάμεις για να τους προστατέψετε στο Ιντλίμπ και ίσως ότι θα πέσει η κόλαση πάνω στην Δαμασκό. Πιστεύουμε πως οι σημαντικότεροι σύμβουλοί σας ενθαρρύνουν τους αντιμαχόμενους την συριακή κυβέρνηση να σκέφτονται έτσι και ότι οι σημαντικότεροι επιτελείς σας καυχώνται για την πρόσφατη πολιτική σας στροφή από την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Συρία στον πόλεμο χωρίς τέλος.

Μεγάλη Διαφορά Αυτή την Φορά

Ρωσικές ναυτικές και αεροπορικές μονάδες εξοπλισμένες με πυραύλους σε αριθμούς χωρίς προηγούμενο είναι τώρα ανεπτυγμένες για να αντιμετωπίσουν όποιους θα επιχειρούσαν να επέμβουνε σε συριακές και ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να εκκαθαρίσουν το Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες. Υποθέτουμε πως θα έχετε ενημερωθεί γι’ αυτό –τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Ακόμη σημαντικότερο: Ξέρουμε πως οι σύμβουλοί σας τείνουν να υποτιμούν επικίνδυνα τις ρωσικές ικανότητες και προθέσεις.

Δεν θα θέλαμε να ξαφνιαστείτε όταν οι Ρώσοι αρχίσουν να εκτοξεύουν τους πυραύλους τους. Η προοπτική άμεσων ρώσο-αμερικανικών εχθροπραξιών στην Συρία είναι όσο ποτέ άλλοτε επικείμενη. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχετε επίγνωση αυτού.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο αστάθμητη επειδή οι Ρώσοι ηγέτες δεν είναι βέβαιοι για το ποιος παίρνει τις αποφάσεις στην Ουάσιγκτον. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Πούτιν συνάντησε τέτοιαν αβεβαιότητα (ίδε σύντομο Προσάρτημα κατωτέρω). Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιους αριθμούς στην περιοχή για να δώσουν μάχη. Τα ενδεχόμενα είναι πολύ απειλητικά.
Ελπίζουμε ότι ο Τζων Μπόλτον (σύμβουλος εθνικής ασφάλειας) σας έδωσε ακριβή περιγραφή του δριμύτατου διαλόγου με τον Ρώσο ομόλογό του στην Γενεύη προ δύο εβδομάδων. Κατά την άποψή μας, είναι σίγουρο ότι το Κρεμλίνο είναι αβέβαιο εάν ο Μπόλτον μιλάει πιστά εξ ονόματός σας, ή μιλάει ο ίδιος  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.

Ο καλύτερος τρόπος να βεβαιώσετε τον κ. Πούτιν ότι έχετε τον έλεγχο της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Συρία θα ήταν να βρείτε την ευκαιρία να τοποθετηθείτε δημόσια, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις σας. Εάν θέλετε ευρύτερο πόλεμο, ο Μπόλτον σας έχει βάλει στον σωστό δρόμο.

Εάν επιθυμείτε την ύφεση της κρίσης, ίσως θα θέλατε να εξετάσετε αυτό που μπορεί να αποκληθεί μια προληπτική παύση πυρός. Με αυτό εννοούμε μια δημόσια δέσμευση των Προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας να ενισχύσουν τις διαδικασίες αποκλεισμού μιας σύρραξης μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων. Πιστεύουμε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτό το ασυνήθιστο μέτρο, είναι τώρα απαραίτητο για να αποφευχθεί ένας ευρύτερος πόλεμος.

Για την Διοικούσα Επιτροπή των ΒΜΥΣ, υπογράφουν:
(Ακολουθούν 18 υπογραφές Βετεράνων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κυβερνητικών συμβούλων. Γνωστότεροι στην Ελλάδα είναι οι διεθνούς φήμης Ray McGovern, άλλοτε επιφορτισμένος με την καθημερινή απόρρητη προεδρική ενημέρωση, ο παλαίμαχος της  CIA, ιστορικός, συγγραφέας και μαχητής της αλήθειας Phillip Giraldi,και οι ελληνικής καταγωγής James Yatras, δημοσιολόγος, πρώην πρεσβευτής και σύμβουλος επιτροπής του Κογκρέσου επί διεθνών υποθέσεων και ο γνωστός μας από τις αποκαλύψεις βασανισμών και την φυλάκισή του,John Kyriakou.)

Προσάρτημα:
12 Σεπτ.2016: Τίθεται σε εφαρμογή περιορισμένη εκεχειρία. Προβλέπει μεταξύ άλλων διαχωρισμό των «μετριοπαθών» ανταρτών από τους άλλους. Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζων Κέρυ έχει δηλώσει ότι είχε επεξεργαστεί μεθόδους για την επίτευξη του διαχωρισμοί, αλλά αυτό δεν συνέβη. Οι προβλέψεις περιλάμβαναν την ασφαλή διοχέτευση βοήθειας στο Χαλέπι.
17 Σεπτ.2016: Η αμερικανική αεροπορία βομβαρδίζει γνωστά θέσεις του συριακού στρατού, σκοτώνοντας 64 έως 84 Σύρους οπλίτες και τραυματίζοντας άλλους εκατό –απόδειξη ικανή να πείσει τους Ρώσους ότι το Πεντάγωνο ήταν αποφασισμένο να δυναμιτίσει την συνεργασία με την Ρωσία.
26 Σεπτ.2016: Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτά που ο Λαβρώφ είπε κατ’ ιδίαν στον Πρόεδρο Πούτιν δεν απέχουν από τις ξεκάθαρες δηλώσεις του στην ρωσική τηλεόραση NTV στις 26 Σεπτεμβρίου. (Λίγες μέρες νωρίτερα, ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, με δημόσιες δηλώσεις στα όρια της απειθαρχίας, είχαν επιδείξει απροκάλυπτο σκεπτικισμό για βασικά σημεία της συμφωνίας Κέρυ-Λαβρώφ – όπως την ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών με τους Ρώσους, που ήταν θεμελιώδες στοιχείο της συμφωνία που ενέκριναν οι Πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν.) Και ιδού τι δήλωσε ο Λαβρώφ στις 26 Σεπτεμβρίου στην τηλεόραση:
« Ο Καλός φίλος μου Τζων Κέρυ δέχεται σφοδρές επικρίσεις από την αμερικανική στρατιωτική μηχανή. Παρά το γεγονός ότι, όπως πάντα, έδιναν διαβεβαιώσεις ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και Αρχιστράτηγο Βάρακ Ομπάμα τον υποστήριζε στις επαφές του με την Ρωσία (αυτό το επιβεβαίωσε στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν), προφανώς οι στρατιωτικοί δεν ακούνε τον αρχιστράτηγό τους»
Ο Λαβρώφ προχώρησε πέραν της απλής ρητορικής. Συγκεκριμένα επέκρινε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Τζόζεφ Στάνφορντ  ότι αντιτάχθηκε στην ανταλλαγή πληροφοριών με την Ρωσία «μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τις απευθείας διαταγές των Προέδρων Ομπάμα και Πούτιν για το μοίρασμα των μυστικών πληροφοριών. . . Με τέτοιους εταίρους είναι δύσκολο να δουλέψεις,»
27 Οκτ. 2016: Ομιλία Πούτιν στην Λέσχη Βαλντάϊ Διεθνών Συζητήσεων
Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην «πυρετική» κατάσταση των διεθνών σχέσεων και εκδήλωσε θλίψη: «Οι προσωπικές μου συμφωνίες με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν παρήγαγαν αποτελέσματα.» Διαμαρτυρήθηκε για το το γεγονός ότι «άνθρωποι στην Ουάσιγκτον είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν αυτές τις συμφωνίες να εφαρμοστούν στην πράξη.» Και αναφερόμενος στην Συρία, κατέκρινε την έλλειψη «ενός κοινού μετώπου εναντίον της τρομοκρατίας, μετά από τόσο μακρές διαπραγματεύσεις, τεράστια προσπάθεια και δύσκολους συμβιβασμούς.»
 Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...