Μεγάλη κομπίνα-Έμπορος ΙΧ στη Νέα Μάκρη εξαφανίστηκε με προκαταβολές 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους αγοραστές-Αναζητείται απο τις Αρχές που ήδη εχουν βρει τα ίχνη του-Μεγάλη κομπίνα-Έμπορος ΙΧ στη Νέα Μάκρη εξαφανίστηκε με προκαταβολές 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους αγοραστές-Αναζητείται απο τις Αρχές που ήδη εχουν βρει τα ίχνη του-Μια μεγάλη κομπίνα στήθηκε από επιτήδειο έμπορο στη Νέα Μάκρη αφού κατάφερε να «εξαφανίσει» προκαταβολές ύψους 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους καταναλωτές.
Το κόλπο που είχε στήσει ο επιτήδειος έμπορος ήταν καλοστημένο και γνωστό στην αγορά.
Εμφάνιζε πολύ καλά αυτοκίνητα στην έκθεσή του ή στην ιστοσελίδα του και στη συνέχεια αποσπούσε μεγάλες προκαταβολές ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ έκαστη για να κλειστούν τα αυτοκίνητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του movenews.gr ο έμπορος με έδρα τη Νέα Μάκρη πέραν των ανυποψίαστων καταναλωτών κατάφερε να «εξαφανίσει» περίπου 50.000 ευρώ μέχρι και από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ενοικίαζε και δραστηριοποιούνταν η εταιρεία αυτοκινήτων που είχε ενώ φέρεται να έχει αποσπάσει και άλλα υψηλά χρηματικά ποσά από άλλους εμπόρους τα οποία προέρχονταν από «δανεικά» αυτοκίνητα που είχε και πουλούσε στην έκθεσή του.
Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν πέραν του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του εμπόρου και κάποιες συνεργασίες που είχε ο εξαφανισμένος επαγγελματίας με άλλους εμπόρους και όπως αναφέρουν στο movenews.gr μερικοί από αυτούς δεν έχουν «φυσικά» καταστήματα αλλά δραστηριοποιούνται μέσω ιστοσελίδων αγγελιών αυτοκινήτων και μέσω του Διαδικτύου.
Επίσης σε ένα επιπλέον σημείο που στέκονται οι Αρχές έχει να κάνει με το γεγονός πως πολλά αυτοκίνητα άλλων εμπόρων που βρίσκονταν στην έκθεση αυτοκινήτων του επιτήδειου εμπόρου με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκαν λίγες ώρες πριν μπει το λουκέτο στο κατάστημα και ο επαγγελματίας εξαφανιστεί.
Περίοικοι του επαγγελματία κάνουν λόγο για περίεργη εξαφάνιση ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να αναφέρουν πως ο άτυχος έμπορος αποτέλεσε την ιδανική «βιτρίνα» για κάποιους που ήθελαν να «ξεπλύνουν» χρήμα και στην συνέχεια τον άφησαν στο έλεος του Θεού.
Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι άλλος είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης ο οποίος αποκόμισε τα περίπου 500.000 ευρώ των προκαταβολών και στη συνέχεια «εγκατέλειψε» τον άτυχο έμπορο.
Όπως και να έχει πάντως πάνω από 40 ιδιώτες καταναλωτές είχαν δώσει από 10.000 έκαστος ως προκαταβολή για αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην έκθεση του επιτήδειου εμπόρου αλλά ουδέποτε τα παρέλαβαν!
Μάλιστα σύμφωνα με κάποιους εμπόρους αυτοκινήτων δεν ήταν και λίγες οι φορές όπου οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που είχαν δώσει τις προκαταβολές επισκέπτονταν με «άγριες» διαθέσεις τον επιτήδειο έμπορο αυτοκινήτων ακόμη και με τη συνοδεία «φουσκωτών» αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του επιτήδειου εμπόρου αυτοκινήτων στη Νέα Μάκρη αλλά η «εξαφάνισή» του παραμένει άλυτο μυστήριο μέχρι στιγμής αλλά οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr έχουν εντοπίσει τα ίχνη του από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με μέλη της οικογένειάς του αλλά και άλλους εμπόρους αυτοκινήτων που συνεργάζονταν…
Οι Αρχές συμβουλεύουν πάντως του καταναλωτές να μην είναι ευκολόπιστοι και ποτέ να μην καταθέτουν προκαταβολές για αυτοκίνητα που θα τους φέρουν γιατί πολλές φορές το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν το budget των επιτήδειων που σε ελάχιστο χρόνο θα αναζητούν!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
Από το Blogger.