Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ-ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ Ο Έρντογαν – Οι τζιχαντιστές ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ στο οποίο είναι στραμμένα τα μάτια του κόσμου:«ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ στο Ιντλιμπ σε 2 ΩΡΕΣ μπαίνουμε ΤΟΥΡΚΙΑ»!!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ-ΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ Ο 
Έρντογαν – Οι τζιχαντιστές ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ στο οποίο είναι στραμμένα τα μάτια του κόσμου:«ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ στο Ιντλιμπ σε 2 ΩΡΕΣ μπαίνουμε ΤΟΥΡΚΙΑ»!!






 
Υπάρχει ένα μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν από το Ίντλιμπ, πάνω στο οποίο είναι στραμμένα τα μάτια του κόσμου. Από τους τζιχαντιστές. Λένε το εξής: «Αν μας πουλήσεις στο Ίντλιμπ, μέσα σε δύο ώρες θα είμαστε στο Ρεϊχανλί!».
Πού είναι το Ρεϊχανλί; Στην Τουρκία. Μια πόλη με πληθυσμό περίπου ενενήντα χιλιάδες στην επαρχία της Αλεξανδρέττα που βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογείου. Ακριβώς στα σύνορα της Συρίας. Η Αλεξανδρέττα ανήκε στην Συρία κάποτε. Αργότερα, το 1939, προσαρτήθηκε εκ μέρους της Τουρκίας.
Ο πόλεμος της Συρίας, που διαρκεί επτά χρόνια, μετατράπηκε σε σκηνή ενός από τους πιο αιματηρούς πολέμους της ιστορίας. Επιτέθηκαν στην Συρία σχεδόν όλα τα δυτικά κράτη με την δικαιολογία ότι θα ανατρέψουν το δικτατορικό καθεστώς Άσσαντ. Ουσιαστικά τα επιτιθέμενα κράτη δεν νοιάζονται για την δημοκρατία στην Συρία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται. Η δικτατορία του Άσσαντ αποτέλεσε μόνο μια πρόφαση. Άλλωστε αν είχαν μιαν τέτοια έγνοια για την δημοκρατία, μήπως δεν θα έπρεπε πρώτα να επιτίθεντο στην Σαουδική Αραβία όπου καταπατούνται κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα; Κοιτάξτε, όμως, την εξής ειρωνεία της ιστορίας.
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, έτρεξαν να φέρουν δημοκρατία στην Συρία! Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετέτρεψαν την Συρία σε κόλαση τα κοπάδια των δολοφόνων, τα οποία τροφοδοτούνται με όπλα και χρήματα από το εξωτερικό ως «αντικαθεστωτικοί» και αποκαλούνται «τζιχαντιστές». Δεν έμεινε πέτρα όρθια. Εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν και δολοφονήθηκαν.
Χιλιάδες γυναίκες βιάστηκαν και πουλήθηκαν στα γυναικοπάζαρα για μερικές εκατοντάδες δολάρια. Στην Ράκκα και στο Χαλέπι έγιναν μάχες παρόμοιες με εκείνην του Στάλινγκραντ. Στο τέλος υπήρξαν περίπου ένα εκατομμύριο νεκροί όπως στο Ιράκ. Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι θάλασσες, που καταπίνουν τους μετανάστες οι οποίοι διαφεύγουν από τον πόλεμο με σαπιοκάραβα, ποτέ στην ιστορία δεν είδαν τόσα πολλά θύματα.
Με την είσοδο της Ρωσίας στον πόλεμο το 2015 στο πλευρό του καθεστώτος της Συρίας άλλαξε η ροή του πολέμου. Η Συρία άρχισε να ανακαταλαμβάνει τα εδάφη που είχε χάσει. Σε αυτό το στάδιο, ο Πούτιν ακολούθησε μια πολύ πονηρή πολιτική.
Γνωρίζοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους τζιχαντιστές και μάλιστα ότι ο Ταγγίπ Έρντογαν ενεργεί ως διοικητής τους, συμμάχησε με την Τουρκία παίρνοντας στο πλευρό τους και το Ιράν. Ούτως ή άλλως, η Τουρκία, η οποία δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα και κατέρριψε ένα ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο, δεν είχε και πολύ λόγο και ήταν δεμένα τα χέρια της μπροστά στην Ρωσία. Χάρις στην στρατηγική που ακολούθησε, ο Πούτιν έπεισε την Τουρκία να αποσυρθούν οι τζιχαντιστές από την Ράκκα και το Χαλέπι και να μετακινηθούν στο Ίντλιμπ. Αυτό διευκόλυνε την ανακατάληψη των μεγάλων πόλεων από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.
Όμως, θα ερχόταν η ώρα που θα ανακαταλάμβανε και το Ίντλιμπ η Συρία. Και ιδού που ήρθε εκείνη η μέρα. Ο Ταγίπ Έρντογαν, που πρόδωσε τον Άσσαντ τον οποίο αποκαλούσε «αδελφέ μου» και θάφτηκε στον βάλτο της Συρίας, τώρα δεν ξέρει πώς θα βγει μέσα από αυτό τον βάλτο. Είναι στριμωγμένος όσο ποτέ άλλοτε. Χρεοκόπησε και η οικονομία και η πολιτική. Από την μια είναι η Αμερική με την οποία καβγαδίζει και από την άλλη η Ρωσία την οποία δεν μπορεί να δυσαρεστήσει. Έστω και αν έκανε μια κίνηση για να καταφύγει εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φαίνεται εύκολο αυτό. Δεν είναι και πολύ εύκολο για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σταθούν στο πλευρό ενός φασίστα δικτάτορα στην Τουρκία.
Επιπλέον, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Έρντογαν συνεργάστηκε με τους λαφυραγωγούς του Ισλαμικού Κράτους. Χθες διάβασα τις παραδοχές ενός διοικητή του Ισλαμικού Κράτους. «Πάντα ήταν δίπλα μας ο Ερντογαν», λέει ο άνθρωπος. Μήπως η Ευρώπη ακόμα δεν βλέπει ότι τρομοκράτες του ισλαμικού Κράτους διενήργησαν βομβιστικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις της; Ίσως το βλέπει, αλλά έχει διαπράξει και η Ευρώπη πολλές αμαρτίες στην κόλαση της Συρίας. Εξευτελίστηκε και αυτή σε τούτο τον βάλτο στον οποίο σύρθηκε τυφλά. Δέχτηκε επιδρομές από τρομοκράτες και ρεύματα μεταναστών. Προσέλαβε τον Έρντογαν ως μαντρόσκυλό της για να μην αφήσει τους μετανάστες να πλησιάσουν στις πόρτες της και τον πλήρωσε ως αντάλλαγμα. Και ακόμα τον πληρώνει.
Το Ίντλιμπ μήπως είναι τώρα η τελευταία σκηνή του πολέμου της Συρίας; Η Τουρκία είναι αυτή που πονάει πιο πολύ γι’ αυτό. Ο Ταγίπ Έρντογαν. Κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη, ο Έρντογαν προσπάθησε να πείσει την Ρωσία και το Ιράν για κατάπαυση του πυρός. Αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ρωσία και το Ιράν δεν πείστηκαν με κενές υποσχέσεις. Ο Έρντογαν τους πρότεινε αυτή την φορά να αφοπλίσει τους ένοπλους τζιχαντιστές. Δέχτηκαν. Αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι αυτό δεν έγινε και ότι διεξάγεται μάλιστα και μεταφορά περισσότερων όπλων από την Τουρκία στους τζιχαντιστές στο Ίντλιμπ. Και τελικά αυτοί οι τζιχαντιστές απειλούν τον Έρντογαν λέγοντας: «Αν μας πουλήσεις στο Ίντλιμπ, μέσα σε δύο ώρες θα είμαστε στο Ρεϊχανλί».
Αναμφίβολα ο Έρντογαν θερίζει ό,τι έχει σπείρει. Αν διαφύγουν στην Τουρκία οι τζιχαντιστές από το Ίντλιμπ, αυτό θα σημαίνει μεγάλη συμφορά για τον Έρντογαν. Σημαίνει ότι, μετά την Συρία, θα συρθεί σε εμφύλιο πόλεμο η Τουρκία! Πώς ο Έρντογαν θα αποκρούσει αυτό το τέρας το οποίο ο ίδιος έθρεψε και μεγάλωσε; Αυτές οι εξελίξεις στην Τουρκία, θα επηρεάσουν πολύ βεβαίως και εμάς στην Κύπρο που έχουμε οργανικούς δεσμούς μαζί της. Πρέπει να κοιτάμε το Κυπριακό μέσα από τον φακό της Μέσης Ανατολής. Και πιο πολύ μέσα από τον φακό της Τουρκίας. Θέλοντας και μη η Τουρκία σύντομα θα αποχωρήσει από την Συρία. Από την Κύπρο;
Πηγή: Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ – Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...