Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!ΩΡΑ 13:40!!Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!!ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΜΕ ΣΦΟΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!!ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ!!ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!![ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΤ1!!

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!ΩΡΑ 13:40!!Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!!ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΜΕ ΣΦΟΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!!ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ!!ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!![ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΤ1!!





Ανησυχητικές είναι οι προγνώσεις για την εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά», που αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα την Ελλάδα κυρίως αύριο, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.
«Σε πλήρη εξέλιξη σήμερα Παρασκευή ο Medicane (σ.σ.: μεσογειακός κυκλώνας) στο Νότιο Ιόνιο Πέλαγος. Κατευθύνεται προς την Ελλάδα και την Τουρκία, θα «αγριέψει» το Σαββατοκύριακο», γράφει η ιστοσελίδα severe-weather.eu, που περιγράφει την πορεία του κυκλώνα.
«Το πρωινό (σ.σ.: της Παρασκευής) μοντέλο πρόγνωσης δείχνει την ένταση και το μονοπάτι που θα ακολουθήσει ο Medicane το Σαββατοκύριακο. Ο κυκλώνας εξακολουθεί να «σχηματίζεται» και να «δυναμώνει» στο Νότιο Ιόνιο καθώς κατευθύνεται προς τον Βορρά. Αναμένεται να κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά από το απόγευμα της Παρασκευής και να βρεθεί στη Νοτιοδυτική Ελλάδα το Σάββατο το πρωί», αναφέρει η πρόβλεψη.
Και συνεχίζει: «Στη συνέχεια θα εξακολουθήσει να κινείται στη Νότια Ελλάδα και θα επηρεάσει τόσο την Πελοπόννησο όσο και την Κρήτη, με εξαιρετικά θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες με κίνδυνο πλημμυρών. Μετά ο κυκλώνας θα κινηθεί προς το Αιγαίο Πέλαγος την Κυριακή και θα «χτυπήσει» τη Δυτική Τουρκία. Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος για μεγάλες ποσότητες βροχής».



Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στην ατμοσφαιρική πίεση στον κυκλώνα, η οποία «είναι 994 mbar», ενώ «αυτή την ώρα (σ.σ.: ώρα 13:40) οι άνεμοι ξεπερνούν στα ταχύτητα τα 100 χλμ./ώρα. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα οι ριπές ανέμου να κυμανθούν μεταξύ 120 και 150 χλμ./ώρα καθώς ο κυκλώνας θα κινείται προς ανατολάς».

Όσο για τις βροχοπτώσεις που αναμένονται λόγω του «Ζορμπά», η πρόγνωση αναφέρει ότι «η απεικόνιση των βροχοπτώσεων μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, που βασίζεται στα μοντέλα GFS, ARPEGE και ICON-EU, δείχνει ότι παραμένει ισχυρή η πιθανότητα να πέσουν 250-500 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές, συνεπώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες, που επιβεβαιώνονται από όλα τα μοντέλα.

Πάντως, το μοντέλο ICON-EU δείχνει ότι στην Ανατολική Πελοπόννησο μπορεί να πέσουν ακόμα και 700 χιλιοστά βροχής!».

πηγη 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...