Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!ΤΗΝ Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018…Ψηφίζεις!!

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!ΤΗΝ Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018…Ψηφίζεις!!
 


 


Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εικονογράφηση της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές από την φωτογραφία του σπουδαίου William Faithful.
Μια ΕΙΚΟΝΑ που αποδίδει όλο το μεγαλείο του κατσιαπλιαδισμού που χαρακτηρίζει το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Ο Τσίπρας λοιπόν συνειδητοποίησε ότι κάθε μέρα που περνάει οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομακτικές. Η απειλή μάλιστα Γιουνκέρ ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό στην Κουμουνδούρου. Ετσι αποφάσισε ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός τα Χριστούγεννα του 2018 με την ελπίδα (και την βοήθεια των ΗΠΑ) να επανέλθει γρήγορα στο Μαξίμου.
Eτσι το Μαξίμου σε συνεργασία με τους ανθρώπους του στη Δικαισούνη επισπεύδουν την σκανδαλολογία ξεκινώντας με τα δάνεια σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
Το ΑΠΕ είναι μανούλα σε κάτι τέτοια:
Στην τελική ευθεία περνά η μεγάλη έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για “επισφαλή δάνεια” που έλαβαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήτευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των δανειοδοτηθέντων όσο και τραπεζικών στελεχών .
Οι Εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων , της επίμαχης περιόδου. Οι κλήσεις προς τους επιτελικούς των τριών κομμάτων θα αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία .
Οι ελεγχόμενες από τους Εισαγγελείς δανειοδοτήσεις αφορούν δανειακές συμβάσεις από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2011 μεταξύ των κομμάτων και των ελεγχόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των Εισαγγελέων στα δύο μεγάλα κόμματα αποδίδονται δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωστόσο θα εξειδικευθούν οι θεωρούμενες ως επισφαλείς και τα αντίστοιχα ποσά.
Ωστόσο το βασικό σημείο που ελέγχουν οι Εισαγγελείς για την απόδοση ή μη ευθυνών στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ποσά αλλά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν χρήματα στα κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την υπόθεση, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 2020. Η συγκεκριμένη τακτική μάλιστα φαίνεται να χαρακτηρίζεται από τους ορισθέντες από τους Εισαγγελείς πραγματογνώμονες ως « παγκοσμίως μοναδική τακτική» αφού το εχέγγυο «δεν υπάρχει στον παρόντα χρόνο» και «αναμένεται να υπάρξει σε μέλλοντα χρόνο».
Οι κλητεύσεις των Εισαγγελέων αφορούν συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ που χρίζουν ελέγχου καθώς δημιουργούν ενδείξεις επισφάλειας.
Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των κομμάτων ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν σχεδόν επτά χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013 μετά από τροπολογία που είχε ψηφιστεί για «ακαταδίωκτο» εμπλεκομένων , τραπεζικών και κομματικών στελεχών, όσον αφορά κάποιες δανειοδοτήσεις. Ωστόσο η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι.
Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες ο Τσίπρας σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάει σε εκλογές την 21η Οκτωβρίου ή το αργότερο στις 11 Νοεμβρίου 2018. Η φθορά πλέον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία…
 Από την Ιόλη Πιερίδη
Πηγή: kourdistoportocali.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...