Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΕΡΙΕΡΓΗ....ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ!![ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΕΡΙΕΡΓΗ....ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ ΣΕ   ΥΠΟΓΕΙΟ  ΣΠΗΛΑΙΟ!![ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

 

 

 

 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥ ΣΤΟ << ΥΠΟΓΕΙΟ >> ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ!!!!
Hypogeum of Hal Saflieni in Paola – Malta

To Hypogeum ( Υπόγειο )του Hal Saflieni στο χωριό Paola στην Μάλτα, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ιστορικά μνημεία της χώρας αυτής, με υπόγειους χώρους και τουριστικά αξιοθέατα. Είναι ο μοναδικός προϊστορικός υπόγειος ναός του κόσμου, με 3-επίπεδα υπόγεια έχει ονομαστεί μια νεκρόπολη, κυριολεκτικά, μια πόλη των νεκρών.

Ας κοιτάξουμε όμως το σπήλαιο που δεν υπάρχει άλλο στον κόσμο σαν και αυτό , η είσοδος του ώστε να μπει κάποιος σε αυτό βρίσκεται κοντά στο μικρό χωριό του Casal Paula ( Κάσα Πάουλα ). Το χωριό αυτό είναι κτισμένο στην οροπέδιο Corradino ( Κοραντίνο ), και έχει θέα την πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, καθώς και το Μεγάλο Λιμάνι. Το 1902, κάποιοι εργάτες σκάβοντας ένα πηγάδι στο χωριό Casal Paula έπεσε σε ένα υπόγειο σπήλαιο. Οι εργαζόμενοι είχαν πέσει μέσα σε ένα ολόκληρο σύμπλεγμα σπηλαίων και τούνελ. Η είσοδος του ονομάστηκε και είναι γνωστή ως “Hypogeum of Hal Saflienti.” (“Hypogeum” είναι το όνομα για μια υπόγεια κατασκευή, και πολλοί είναι αυτή που πιστεύουν ότι είναι Λατινικής προέλευσης ενώ το σωστό είναι ότι η λέξη είναι καθαρά Ελληνική και προέρχεται από την υπό-γαία= υπόγειο!!!).

Από αυτήν την αληθινή ιστορία που θα σας διηγηθώ ξεκίνησε ένθερμα το ενδιαφέρον μου για την μέση γη, ας το θέσω καλύτερα ήταν η αφορμή για ξεκινήσω τις τιτάνιες έρευνες μου για την μέση γη!!! Όταν την πρώτο άκουσα δεν πίστευα στα αυτιά μου αν και δεν κρύβω ότι μόλις είχα αρχίσει να ερευνώ την θεωρία της μέσης γης, στην αρχή δεν πίστεψα τίποτα από όσα άκουσα από έναν Μαλτέζο ηλικιωμένο τουρίστα που βρέθηκε στην Μάνη, στο χωριό μου, ως παραθεριστής. Είχε έρθει με την γυναίκα για να πάει στο σπήλαιο του Δυρού, και μετέπειτα έφτασε στο χωριό μου για να φάνε φρέσκο ψάρι από κάποιους που τους είχαν υποδείξει την ψαροταβέρνα. Όταν άκουσα ότι ήταν από την Μάλτα άρχισα αμέσως να τους ρωτάω για τις απίστευτες κατακόμβες αλλά και για τις φυσικές γαλαρίες που είχε το νησί. Ώσπου κουβέντα στην κουβέντα μου ανάφερε το συγκεκριμένο σπήλαιο, το οποίο πολλοί ηλικιωμένοι το θεωρούν μέχρι και σήμερα στοιχειωμένο!! Μου είπε το γιατί το θεωρούν αλλά δεν πίστεψα κουβέντα από όλα αυτά που μου εξιστόρησε και μπορώ να πω ότι κάπως θύμωσα μαζί του που με θεωρούσε τόσο αφελή ώστε να τα πιστέψω!!! Πέρασαν πέντε χρόνια ερευνών μου στο θέμα της μέσης γης ώσπου μια μέρα στην Ιρλανδία οπού βρισκόμουν για κάποιες έρευνες ένας καλός φίλος και ερευνητής ο Τζόναθαν Μακ Λάουν μου είπε ακριβώς την ίδια ιστορία για το συγκεκριμένο σπήλαιο στην Μάλτα. Όπως ήταν φυσικό έμεινα έκπληκτος που το γνώριζε και αυτός, αμέσως αρχίσαμε ώρες ατελείωτες συζητήσεις αλλά και αψιμαχίας γιατί δεν πίστευα στην συγκεκριμένη ιστορία. Στο τέλος από τα νεύρα του μου είπε με τόνο αυστηρό:

<< Αν δεν με πιστεύεις το μόνο που σου μένει είναι να πας στην Μάλτα να βρεις μόνο σου τις αποδείξεις!! Δεν θα πας όμως προκατειλημμένος θα πας σαν ερευνητής με ανοιχτό μυαλό, εσύ θα αποφασίσεις αν είναι αλήθεια ή όχι. Αν και τα στοιχεία που θα βρεις θα δεις ότι είναι αλήθεια!! Α!! και είναι πολλά πίστεψε με!!! Όταν δεις ότι είναι αλήθεια τότε θα περιμένω να με κεράσεις ένα μπουκάλι << Jameson Irish Whiskey Rarest Vintage Reserve >>!!!! Και θα το κάνεις τρελέ Έλληνα!!! Θα το κάνεις….. και όταν μάθεις ποσό κοστίζει ….χα χα χα χα!!!! Τότε θα μάθεις και να ακούς…. >>.


Δέχτηκα και μέσα σε τρεις μέρες έφυγα από την Ιρλανδία γυρίζοντας στην Ελλάδα, έφτιαξα τα χαρτιά μου και μετά από δυο μήνες βρέθηκα στην Μάλτα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που βρέθηκα στο νησί πήγα για να επισκεφτώ το σπήλαιο, εκεί έκπληκτος έμαθα ότι μόνο 80 άτομα την ημέρα μπορούν να επισκεφτούν το σπήλαιο και μετέπειτα κλείνει έως την επόμενη μέρα!!!!

<< Έλληνα αν θες να μάθεις την αλήθεια το τι έγινε στο σπήλαιο μόνο ο Παπάς θα σου πει την αλήθεια……. όχι ο γιος του ο πατέρας του που έχει βγει στην σύνταξη!! Να πας για να στην πει!!! Άμα το κάνει να αναφέρεις την ιστορία να την μάθει όλος ο κόσμος το τι έγινε τότε εδώ…… όχι τίποτα άλλο προς φόρο τιμής όλων εκείνων των παιδιών που δεν βρέθηκαν ποτές…….>> δεν είπε τίποτα άλλο με κοίταξε αγριεμένα με τα γερακίσια μάτια του έστριψε πηρέ τον εγγονό του και χάθηκαν μέσα στα στενά του χωριού.

Έκανα αυτό που μου είπε ο γέροντας, ύστερα από λίγο βρισκόμουν έξω από την εκκλησία του χωριού.
ΙΕΡΕΑΣ

Πες μου Έλληνα για πιο λόγο ήρθες να με βρεις; Θα εκτιμούσα να μου έλεγες την αλήθεια!!

Του εξήγησα τι έρευνες έκανα για το θέμα της μέσης γης, αλλά και τις ιστορίες που είχα ακούσει για το σπήλαιο, του είπα ότι ήθελα να μάθω το τι ακριβώς είχε συμβεί και αν ήταν αλήθεια, αλλά και γιατί το ήξερε πολύ λίγος κόσμος, όχι μόνο στην Μάλτα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σούφρωσε τα χείλη του και τα φρύδια του ταυτοχρόνος, ρούφηξε την πίπα του αμήχανα, κάθισε λίγο σκέφτηκες και ύστερα από λίγο μου είπε:

ΙΕΡΕΑΣ

Θα σου πω αν μου υποσχεθείς ότι δεν θα αναφέρεις το όνομα μου αλλά ούτε του γιου μου. Επίσης ότι θα τα αναφέρεις όπως ακριβώς θα σου τα πω, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω!!


Πήρε ένα πολύ λυπημένο ύφος το πρόσωπο του, έσφιξε με τα δυο του χέρια την πίπα του, και μετά από λίγο επανήλθε λέγοντας:

ΙΕΡΕΑΣ

Οι φωνές στην αρχή ήταν μπερδεμένες, ερχόντουσαν από πολύ βαθιά και μπερδευόντουσαν από την υπόγεια ηχώ που είχε το σπήλαιο. Κατάλαβα αμέσως ότι δεν ήταν δαιμόνια, έτρεξα αμέσως στο δεύτερο επίπεδο του σπηλαίου για να ακούσω καλύτερα, από πίσω μου ήρθε και ο τρομαγμένος φύλακας τρέμοντας από φόβο. Ξανά αφουγκραστήκαμε και οι δυο μαζί……. ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!!! Ήταν τα παιδιά!!! Κάπου εκεί μέσα ήταν τα παιδιά που φώναζαν και εκλιπαρούσαν για βοήθεια…… αλλά οι φωνές ερχόντουσαν από πολύ βαθιά, το λέω αυτό γιατί μια δυνάμωνε και μια έσβηνε η δύναμη της χρείας των φωνών τους ώσπου να έρθει εκεί που ήμασταν εμείς!!! Και τι δεν έκανα….. μέχρι την πρωτεύουσα πήγα, στην αστυνομία στην πυροσβεστική…. δεν με πίστευε κανένας. Έφτασα μέχρι την επισκοπή και μίλησα με τον καρδινάλιο όταν μου έδωσε μια απάντηση που πραγματικά σοκαρίστηκα!!!!

<< Οπού υπάρχουν σπήλαια, σήραγγες και φυσικές γαλαρίες όπως και ξεροπήγαδα ακούγονται οι φωνές τους. Έχουμε από παντού αναφορές….. έψαξαν, έψαξαν!!! Μα δεν βρήκαν τίποτα!!! >>

Τον παρακάλεσα να μιλήσει στο κράτος να στείλουν ένα κλιμάκιο μήπως τους βρουν μα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Μου έδωσε μια επιστολή και πήγα στον υπουργό ()………(). Ο υπουργός μου είπε ότι μετά από τόσες μέρες δεν ήταν δυνατόν να ήταν ζωντανοί και ότι κάπου σε κάποιο υπόγειο βάραθρο θα είχαν πέσει. Αυτό ήταν δεν δόθηκε άλλη βοήθεια τα παιδιά χάθηκαν άδικα, στο υπόγειο σπήλαιο βρισκόμουν με κάμποσους χωριανούς μου μήπως και κάναμε κάτι, καθημερινός μα ………δεν ξανά ακούστηκε τίποτα…. τίποτα!!!! φήμες λένε ότι από διάφορες σπηλιές του νησιού ακούγονταν που και που κάποια από τα παιδιά χωρίς να μπορούν να τους προσφέρουν κάποια βοήθεια!! Ένας τσοπάνης από την άλλη μεριά του νησιού πήγε μια μέρα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του και ανέφερε ότι στην περιοχή Gnejna στα νότια βοσκούσε τα πρόβατα του όταν περνώντας μετά από μέρες στην περιοχή Ghajn Tuffieha σταμάτησε για το βράδυ. Εκεί η περιοχή έχει κάτι τεράστιους φυσικούς ογκόλιθους και πολλά σπήλαια, σε ένα από αυτά θέλησε να ξαποστάσει ο τσοπάνης μαζί με το κοπάδι του. Στην αστυνομία είπε ότι αργά τα ξημερώματα άκουσε δυο νεαρούς από το βάθος της σπηλιάς να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια!!! Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να τον άκουγαν για τι τους φώναζε με όλη του την δύναμη. Παρ’ όλο που έψαξε όλο το σπήλαιο δεν φάνηκε τίποτα, μα μετά από λίγο ένας από τους νεαρούς φώναζε δυνατά στον θεό << δεν θέλω να με φάνε θεέ μου…. γιατί με εγκατέλειψες >> μετά από αυτό η απόλυτη ησυχία.

Κάποιος θα μπορούσε να περπατήσει από τη μια πλευρά του νησιού στην άλλη, αλλά η κυβέρνηση έκλεισε όλες τις εισόδους μετά την εξαφάνιση των 30 φοιτητών μαζί με τους καθηγητές τους και τον ξεναγό.
Η έρευνα μου για αυτήν την υπόθεση δεν έχει κλείσει, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!! 
πηγη



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...