Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ!!Μεγάλωσε η λίστα θανάτου από τις φωτιές στην Αττική…ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ από τις φονικές πυρκαγιές..ΚΡΙΜΑ......



ΕΚΤΑΚΤΟ!!Μεγάλωσε η λίστα θανάτου από τις φωτιές στην Αττική…ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ από τις φονικές πυρκαγιές...ΚΡΙΜΑ....










Συνεχίζεται η μακάβρια καταμέτρηση των ανθρώπινων ζωών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς πέθανε ακόμα ένας εγκαυματίες που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ.
Το Σάββατο (11.08.2018) η Πυροσβεστική είχε «ανεβάσει» τον αριθμό των νεκρών στους 94. Δεκάδες είναι ακόμα οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με τους 4 εξ αυτών να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Συνάντηση Ψινάκη – Σκουρλέτη
Την ίδια ώρα με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μαραθώνα, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και η βελτιστοποίηση του συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων.


Ο κ. Ψινάκης ενημέρωσε τον υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου στους τομείς σίτισης, διαμονής και συνολικής υποστήριξης των πληγέντων, της παραλαβής και προώθησης των αιτήσεων των κατοίκων για την χορήγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, της απομάκρυνσης υλικών από τις περιοχές που καταστράφηκαν, καθώς και της στελέχωσης των υπηρεσιών που φροντίζουν τους πληγέντες.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης, ζητήματα, όπως οι αναγκαίες πιστοποιήσεις από τον δήμο στα κτίρια που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές. Παράλληλα συζητήθηκαν και συγκεκριμένα θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, όπως, για παράδειγμα, η αποκατάσταση του οδοφωτισμού και η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, τομείς στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η απόκτηση του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε τις δυνατότητες εθελοντικής απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων, εκτός του έκτακτου προσωπικού που αποφάσισε να προσλάβει ο δήμος για πέντε μήνες, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση του υπουργείου, η οποία αθροίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε 1.000.000 ευρώ. Ο κ. Σκουρλέτης παρότρυνε τον δήμαρχο να διασφαλίσει την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα που υλοποιούνται, αλλά και να αντλήσει την βοήθεια που προσφέρεται από κάθε πηγή, είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

loading...