Ticker

10/recent/ticker-posts

ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ!!ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!![ΒΙΝΤΕΟ]


ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ!!ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!![ΒΙΝΤΕΟ]
 



 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν ολόκληρη η υφήλιος τις ραγδαίες εξελίξεις στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις με το αμερικανικό τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο της Τουρκίας να εκπνέει σήμερα.
Είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν δεν θα απελευθερώσει τον αμερικανό πάστορα κάτι που αναγκάζει τον Τραμπ να έχει ήδη έτοιμες τις νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας ρίχνοντας την στον γκρεμό και τον Σουλτάνο στο καναβάτσο.
Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί στοχεύουν στη αναδόμηση του ΝΑΤΟ σε μια συμπαγή πολιτικο-στρατιωτική συμμαχία, με εξωτερική πολιτική που να υπακούει στην Ουάσιγκτον και όχι στις Βρυξέλλες.
Την ίδια ώρα η κατάσταση από το πρωί στην Τουρκία θυμίζει ολίγον από Ελλάδα την ημέρα που επιβλήθηκαν τα capital controls.
Η ελεύθερη πτώση της λίρας είχε σαν αποτέλεσμα να έχει ήδη τελειώσει κάθε αποθεματικό σε χρυσό και σε ξένο νόμισμα που διέθετε η χώρα.
Τούρκοι έχουν κατακλύσει τις τράπεζες προσπαθώντας να βρουν έστω μερικά δολάρια με τις ίδιες να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν αφού δεν υπάρχει σάλιο στα κεντρικά.
Μάλιστα, έχει ήδη δοθεί εντολή για capital controls στις αναλήψεις δολαρίων.
Κάποιες τράπεζες αναγκάστηκαν να ζητήσουν μετρητά από το εξωτερικό για να καλύψουν τις ανάγκες, σύμφωνα με μια πηγή.
Τις εξελίξεις φυσικά παρακολουθεί στενά και η Ελλάδα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για ακόμη μία φορά ο Ερντογάν να προκαλέσει κρίση στο Αιγαίο για να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη, όπως έχει επιχειρήσει πάμπολες φορές στο παρελθόν.
Σε ετοιμότητα αμερικανικά μαχητικά στη Λάρισα, με εντολή Τραμπ
Την κρισιμότητα της κατάστασης αποτυπώνει και η ξαφνική άφιξη μαχητικών στην 110 ΠΜ στη Λάρισα. Η αναχώρησή τους παραμένει άγνωστη όπως και η κατεύθυνση που θα πάρουν. Πληροφορίες λένε ότι τα μαχητικά θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι αύριο Δευτέρα.
Επίσημα, η άφιξη τους στην Πτέρυγα έχει να κάνει με εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για F-22 Raptor, τα γνωστά αόρατα μαχητικά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν παρουσία του  αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Χρ. Χριστοδούλου.
Loading...
loading...