Ticker

10/recent/ticker-posts

Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Φωτιά στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ!!Μετά την Συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων για το Ονοματολογικό που ανοίγει την πόρτα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Σκόπια..

Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Φωτιά στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ!!Μετά την Συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων για το Ονοματολογικό που ανοίγει την πόρτα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Σκόπια..




 

Φωτιά βάζει ο Πούτιν στα Βαλκάνια, στηρίζοντας την διχοτόμηση του Κοσόβου, με την μονομερούς ανακήρυξης αυτονομίας, που ετοιμάζουν οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο (απο στιγμή σε στιγμή)! Μάλιστα ο Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Σερβία σε μια ένοπλη αντιπαράθεση με τους Αλβανούς Κοσοβάρους-ΝΑΤΟ!
Η Ρωσία αρκετά χρόνια προσπαθεί να αποσταθεροποιήσουν το φτιαχτό κρατίδιο του ΝΑΤΟ, και μετά την Συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων για το Ονοματολογικό, που ανοίγει την πόρτα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Σκόπια, περικυκλώνοντας την Σερβία, οι Ρώσοι επιταχύνουν την διαδικασία διαμελισμού του Κοσόβου!
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, συγκάλεσε συνεδρίαση των διοικητών των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ παρατηρείται και κινητικότητα από την πλευρά της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR). Ο Ράμους Χαραντινάι, προκειμένου να αποτρέψει μονομερείς ενέργειες από την πλευρά των Σέρβων, προειδοποίησε ότι θα παταχθεί κάθε παράνομη πράξη. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι προετοιμάζεται κάτι. Παρ’ όλα αυτά, διέταξα αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ράμους Χαραντινάι.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, με ανοιχτή επιστολή του προς τους Σέρβους του Κοσόβου, ζητάει να επιδείξουν σύνεση, να διατηρήσουν την ηρεμία στις πόλεις τους και να μην απαντούν σε προβοκάτσιες των Αλβανών. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπόσχεται ότι η Σερβία δεν θα αφήσει αβοήθητους τους Σέρβους. «Η Σερβία είναι έτοιμη σήμερα να εκπληρώσει τη δέσμευσή της απέναντί σας, να προστατεύσει τη ζωή σας και την ειρήνη, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Όσο είμαι εγώ επικεφαλής στη Σερβία δεν θα επιτρέψουμε οργανωμένη βία εναντίον Σέρβων, ούτε διώξεις.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, προσπαθώντας να αποτρέψει την καταιγίδα που έρχεται εδω και δυο βδομάδες, δήλωσε οτι δεν αποκλείει μια ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.Στην δήλωση αυτή απάντησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου διαμηνύοντας ότι «κάθε ιδέα για ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στην διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

loading...