Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ...ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ 2.500 ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗΣ...[άσκηση επαναδιάθεσης όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά αυτή η διαδικασία]ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ...ΒΥΘΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗΣ...[ΒΙΝΤΕΟ]


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ...ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ 2.500 ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗΣ...[άσκηση επαναδιάθεσης όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά αυτή η διαδικασία]ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ...ΒΥΘΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗΣ...[ΒΙΝΤΕΟ]










Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί άλλη μία απώλεια μετά τη  τραγωδία που σημειώθηκε στις 08.50 χθες το πρωί όταν διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε για άγνωστη ακόμη αιτία επτά χιλιόμετρα βόρεια της Σπάρτης και 40 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.



Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν δύο επισμηναγοί, έμπειροι πιλότοι, με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών σε μαχητικά.



Οι δύο επισμηναγοί εκτελούσαν άσκηση επαναδιάθεσης όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά αυτή η διαδικασία όταν κατέπεσε το αεροσκάφος. Ο συγκυβερνήτης κατάφερε και έκανε χρήση του καθίσματος εκτίναξης και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης ζωντανός

Οι δύο επισμηναγοί εκτελούσαν άσκηση επαναδιάθεσης όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά αυτή η διαδικασία, όταν κατέπεσε το αεροσκάφος. Ο συγκυβερνήτης κατάφερε και έκανε χρήση του καθίσματος εκτίναξης και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης ζωντανός.



Στις 10.50 εντοπίστηκε και η σορός του επισμηναγού (Ι) Νικόλαου Βασιλείου (σ.σ.: 39 ετών, πατέρας δύο παιδιών) από τα σωστικά συνεργεία. Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας η οποία επιβεβαίωνε τον θάνατο του επισμηναγού.



Η ανακοίνωση του ΓΕΑ έχει ως εξής:



Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08.50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.



Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.



Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.



Ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1979. Κατάγεται από τις Ζαράκες Εύβοιας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1997.



Από το 2001 έως το 2010 υπηρέτησε στην 117ΠΜ/339Μ σε αεροσκάφη F-4 και από το 2010 στην 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ.



Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών 8 και 10 χρονών.







Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία



Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.




Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.



Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία επίσημα ή ανεπίσημα που να εξηγούν την πτώση του αεροσκάφους Τ-2 Buckeye. Ο τύπος αυτός του εκπαιδευτικού βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για αεροσκάφη υπέργηρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία προέβη σε παραγγελία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών από την Ιταλία.



Σε αυτά τα αεροσκάφη τύπου Τ-2 εκπαιδεύονται οι Ίκαροι και μετέπειτα μάχιμοι πιλότοι.



Είναι η δεύτερη αεροπορική τραγωδία που πλήττει την Πολεμική Αεροπορία σε διάστημα ολίγων μηνών. Είχε προηγηθεί η υπό δραματικές συνθήκες πτώση του Mirage-2000 λίγο πριν τον αεροδιάδρομο του πολεμικού αεροδρομίου της Σκύρου. Κατά το τραγικό εκείνο συμβάν βρήκε το θάνατο ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.



Το Mirage-2000 επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.



To μοιραίο αεροσκάφος συνετρίβη μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης, στην περιοχή Κολλίνες
Loading...
loading...