ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ...Μεγάλη αιμοδοσία στο Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος 1η και 2η Αυγούστου!!


ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ...Μεγάλη αιμοδοσία στο Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος 1η και 2η Αυγούστου!!
 

 
Την Τετάρτη 1η και τη Πέμπτη 2 Αυγούστου το Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΣΥΝΔΟΤΕΣ», πραγματοποιεί αιμοδοσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στη Πλατεία Συντάγματος. Μιλήσαμε σχετικά με το μέλος του Δ.Σ και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου, κ. Σπούδα Κωνσταντίνο.
-Πείτε μας δυο λόγια για την αιμοδοσία.
«Στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στη Πλατεία Συντάγματος, η οποία μας παραχωρήθηκε από την ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε, την οποία ευχαριστούμε δημόσια, πραγματοποιούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την Θερινή Αιμοδοσία μας.

»Την χαρακτηρίζουμε μάλιστα πολύτιμη, μιας και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάθε έτους, οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ μεγάλες, ενώ η αντίστοιχη προσφορά, για διάφορους λόγους, είναι μικρότερη από τον υπόλοιπο χρόνο. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο».
Πόσο μάλλον φέτος, κατόπιν των γεγονότων στο Μάτι Αττικής…
«Τα θλιβερά γεγονότα της καταστροφικής πυρκαγιάς, μας έκαναν να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για μια καλύτερη διοργάνωση και με την αμέριστη συμπαράσταση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), το οποίο ανέδειξε την εκδήλωση μας ως κεντρική εκδήλωση για την αιμοδοσία που αφορά τους πυρόπληκτους, περιμένουμε όλο το κόσμο να έρθει και να είναι βέβαιος που η συνεισφορά του θα πιάσει τόπο».

Πότε μπορεί να προσέρχεται λοιπόν το κοινό;
«1 και 2 Αυγούστου από τις 10.00 έως τις 20.00, στο Μετρό της Πλατείας Συντάγματος, θα τους περιμένουν οι Συνδότες, που με την αρωγή του ΕΚΕΑ και του συλλόγου Όραμα Ελπίδας, θα ενημερώνονται σχετικά και αφού εξεταστούν από τους αρμόδιους ιατρούς θα προχωρούν στην αιμοδοσία.

»Στη συνέχεια κι αν το επιθυμούν θα υπάρχει δυνατότητα να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.
»Επίσης θα υπάρχει ειδικό κλιμάκιο των Συνδοτών στο οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) και αφού δώσουν το δείγμα τους μέσω σίελου, να καταχωρηθούν στο Εθνικό Μητρώο Δοτών.
»Αυτός είναι ένας ακόμα τομέας δράσης των Συνδοτών, των οποίων το πνεύμα είναι να κατανοήσουν όλοι οι συνάνθρωποί μας την έννοια του Δότη, είτε αυτός δίνει το αίμα, τα αιμοποιητικά κύτταρα, ακόμα και τα ζωτικά του όργανα.
Θα υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον;
«Έχουμε σκοπό να πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον μια αντίστοιχη εκδήλωση που θα στοχεύσει περισσότερο στους υποψήφιους δότες αιμοποιητικών κυττάρων. Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε αυτό το Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών όσο περισσότερο γίνεται».

Παρακαλούμε ευγενικά τους αναγνώστες μας να διαδώσουν την είδηση της αιμοδοσίας
Loading...
loading...
Από το Blogger.