Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ στα Σκόπια!!Άρχισε ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!



ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ στα Σκόπια!!Άρχισε ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ!!










Νέο εμφύλιο φαίνεται ότι προκαλεί η συμφωνία των Πρεσπών στα γειτονικά Σκόπια, καθώς οι Αλβανοί έχουν εξοργιστεί από τη μη αναφορά στη μειονότητα.
Ο Φαντίλ Ζεντέλι, εκπρόσωπος του αντιπολιτευτικού κόμματος Besa, είπε μεταξύ άλλων πως: «Η Συμφωνία με την Ελλάδα, σχετικά με την εθνικότητα των κατοίκων της «Μακεδονίας», πήγε ένα βήμα πίσω για εμάς τους Αλβανούς. […] Δεν έχουμε μακεδονική εθνικότητα».
Στην ερώτηση του Αλβανού πολιτικού σχετικά με την αναφορά της εθνικότητος στις ταυτότητες των Αλβανών, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απάντησε ότι λόγω της πολυεθνικότητας της πΓΔΜ, θα αναφέρεται ως «Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» εφόσον γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές.
Τα προβλήματα στη χώρα, όμως, δεν είναι μόνο στο πολιτικό κομμάτι αλλά φαίνεται ότι έχει περάσει και στον απλό κόσμο. Προχθές προκλήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ Αλβανών και Σλάβων λόγω του ξυλοδαρμού ενός Σλάβου εθνικιστή από Αλβανούς, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Αλβανοί στην περιοχή να φοβούνται να κυκλοφορήσουν, και να αποφεύγουν ακόμη και τη χρήση συγκεκριμένων λεωφορείων.
Ο δολοφονημένος Σκοπιανός ήταν μέλος των οπαδών της αθλητικής ομάδας «Βαρντάρ» που είναι γνωστή ομάδα «Κόμιτ». Δύο Αλβανοί έχουν συλληφθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...