Ticker

10/recent/ticker-posts

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΜΕ;;ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ εδώ και 48 ώρες!! Αγριες συγκρούσεις με άρματα μάχης και πυροβολικό -ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-Άρα ο πόλεμος θα «πιάστηκε» από «ψηλά» όπως όλα δείχνουν...


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΜΕ;; ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ εδώ και 48 ώρες!!

Αγριες συγκρούσεις με άρματα μάχης και πυροβολικό -ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-Άρα ο πόλεμος θα «πιάστηκε» από «ψηλά» όπως όλα δείχνουν...









Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δυο τραυματίστηκαν στο Ντονένσκ ενώ είχαμε 28 βομβαρδισμούς με όλμους την προηγούμενη ημέρα. Αυτό ανέφερε ο ουκρανικός τύπος σήμερα. Υπάρχει κλιμάκωση εδώ και ημέρες και όλα δείχνουν πως πάμε για νέο σφοδρό γύρο αργά ή γρήγορα.

Οι Ρωσόφωνοι χρησιμοποίησαν όλμους 120 χιλ., εκτοξευτές χειροβομβίδων και βαριά πολυβόλα με τα οποία εξουδετέρωσαν Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή και  ομάδα σαμποτάζ από κομάντος, ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι από την πλευρά τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και 48 ώρες κονιορτοποίησαν θέσεις του ουκρανικού τακτικού στρατού στην «καυτή» ζώνη των συγκρούσεων, με 28 βλήματα να  καταγράφονται, συμπεριλαμβανομένων εννέα επιθέσεων με χρήση βαρέων όπλων.

Σε μερικούς τομείς της πρώτης γραμμής, οι Ρωσόφωνοι μαχητές χρησιμοποίησαν άρματα μάχης , πυροβολικό και όλμους , «απαγορευμένα» από τις συμφωνίες του Μινσκ, ανέφερε Ουκρανός ανώτατος αξιωματικός .

Σημειώνεται ότι στην κατεύθυνση του Λουγκάνσκ , οι Ρώσοι εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους τη νύχτα και εξουδετέρωσαν τους υπερασπιστές του Novotoshkivske με άρματα μάχης , όλμους , αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων και οχήματα πεζικού.

Οι Ουκρανοί μάλιστα τους κατηγορούν ότι χρησιμοποίησαν πυροβόλα 122 χιλιοστών, όλμους 120 χιλιοστών και εκτοξευτές χειροβομβίδων κατά ουκρανικών αρμάτων μάχης  των υπερασπιστών του Pavlopil και των περιοχών Vodiane, Lebedynske, Hnutove, Novotroyitske και Shyrokyne.

«Σύμφωνα με  επικαιροποιημένη έκθεση πληροφοριών, εννέα μαχητές των ρωσικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν» , πρόσθεσε το ουκρανικό  αρχηγείο.

Ενώ η Ουκρανία «ανάβει» και πάλι, στην  Υπερδνειστερία ο ΟΗΕ απαιτεί απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ενώ ΗΠΑ και  ΝΑΤΟ περικυκλώνουν το Καλίνινγκραντ .

Ο αμερικανικός στρατός και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να αντισταθμίσουν την απώλεια της Κριμαίας στην κατεύθυνση της Βαλτικής, κυρίως εις βάρος του Καλίνινγκραντ, αναφέρει το μέλος του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Alexei Kondratiev στο  κανάλι «Ρωσία 1».

Ο ίδιος εξήγησε ότι το 2014 ήταν το σημείο εκκίνησης της επέκτασης της Δύσης και της αντιρωσικής υστερίας γύρω από το Καλίνινγκραντ.

Σημείωσε δε ότι η Ρωσία έχει πάντα «έξοδο » στη Βαλτική Θάλασσα , τονίζοντας όμως ότι τώρα αυτό απειλείται διότι ο αριθμός από τα πολεμικά πλοία του νατοϊκού στόλου  υπερβαίνει αυτόν των ρωσικών πλοίων της Βαλτικής.

Επί του παρόντος, η Δύση εργάζεται για να εμποδίσει τις εξόδους των πλοίων του Βαλτικού Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όλα αυτά συνέβησαν επειδή έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο κατά του Καλίνινγκραντ σε αντιδιαστολή με την  Κριμαία που χάθηκε.

«ΗΠΑ και  ΝΑΤΟ στην πραγματικότητα προετοιμάζονται για πόλεμο. Δεν μπορεί αυτός είναι ο σκοπός τους» , τόνισε ο Ρώσος βουλευτής.

«Κάπως έχουμε συνηθίσει σε αυτό που συμβαίνει. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ΝΑΤΟ συστηματικά και μεθοδικά συγκεντρώνει δυνάμεις  προς αυτήν την κατεύθυνση,  που για αυτούς φαίνεται να είναι στρατηγική.

Η  κατεύθυνση της Βαλτικής εξαρτιέται ιστορικά από τρεις πτυχές: την ξηρά, την θάλασσα  και  τον αέρα. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι πολύ δραστήριοι», δήλωσε ο Αλεξέι Κοντρατιέφ.

Επιπλέον, οι νατοϊκές  ασκήσεις  Baltops και Saber Strike εδώ και τρία χρόνια είναι στην πραγματικότητα προετοιμασίες για απόβαση του ΝΑΤΟ και μεταφορά  σημαντικών δυτικών δυνάμεων στην Βαλτική.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε  ότι τα αεροσκάφη B-52 θα εξοπλιστούν με πυρηνικές  βόμβες , και μιλάμε για ένα σοβαρό γεγονός, το οποίο για κάποιο λόγο πέρασε απαρατήρητο από όλο  τον κόσμο,  εξήγησε ο Ρώσος βουλευτής .

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ διεξάγει διαρκώς έναν πόλεμο παραπληροφόρησης, εξήγησε ο ίδιος .

«Μόλις η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας το 2014, το ΝΑΤΟ άρχισε να εξετάζει το πρόγραμμα της στοχοποίησης του Καλίνινγκραντ λόγω ακριβώς της κατάληψης  .

Και όλα όσα συμβαίνουν εκεί αφορούν  ακριβώς αυτό. Ξεκινώντας  τον πόλεμο της πληροφόρησης ακούμε εθνικιστικά παν-γερμανικά συναισθήματα ( Στο Καλίνινγκραντ ζουν χιλιάδες Γερμανικής καταγωγής πολίτες της Ρωσίας) .

Τώρα υπάρχουν ύποπτες διαδικασίες που  προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινωνική ζωή με τη βοήθεια διάφορων ΜΚΟ» , δήλωσε ο Αλεξέι Κοντρατιέφ.

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία ανέπτυξε πυραυλικά συγκροτήματα Iskander στο Καλίνινγκραντ, ενώ  πρόσφατα, η Βαρσοβία άρχισε να συζητά τη δημιουργία  μόνιμης αμερικανικής βάσης που φέρεται να προστατεύει την χώρα από την «επιθετικότητα» της Ρωσίας.

«Πραγματικά προετοιμάζονται  για πόλεμο », δήλωσε ο Αλεξέι Κοντρατιέφ.

Εάν κατανοούμε καλά και σε συνδυασμό με την εσπευσμένη απόσυρση ρωσικών αεροσκαφών  από την Συρία προχθές, τα επόμενα «καυτά» σημεία στην Ευρώπη είναι στην Α.Ουκρανία, Υπερδνειστερία, και στο Καλίνινγκραντ .

΄Άρα ο πόλεμος θα «πιαστεί» από «ψηλά» όπως όλα δείχνουν.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...