Ticker

10/recent/ticker-posts

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!!ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ;;;;;;;;;ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 39:00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!


ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!!ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ;;;;;;;;;ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 39:00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε μία συγκινητική τελετή ενταφιασμού των οστών περισσοτέρων των 100 Ελλήνων ηρώων του ελληνο-ιταλικού πολέμου.
Πρόκειται για τελετή που σηματοδότησε την ιστορική δικαίωση των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, οι ψυχές των οποίων μπορούν πλέον να αναπαυθούν εν ειρήνη. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν συγκλονιστικές. Δεκάδες Έλληνες από τα χωριά της μειονότητας έσκυψαν με δάκρυα στα μάτια και προσκύνησαν τη γαλανόλευκη σημαία.
Υπήρχαν όμως και κάποιοι στους οποίους δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παραστούν και να συνοδεύσουν, 78 χρόνια μετά, τους αγωνιστές στην τελευταία τους κατοικία. Ο λόγος για τα ίδια τα παιδιά των πεσόντων, στα οποία απαγορεύθηκε να λάβουν μέρος στην τελετή. Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, παρότι υπέβαλαν επίσημο αίτημα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ώστε να παραβρεθούν στην τελετή για να τιμήσουν τους προγόνους τους, δεν έλαβαν απολύτως καμία απάντηση.
Αυτό προκύπτει από μία επιστολή-κόλαφο που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χθες, Τρίτη 17 Ιουλίου. Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από 300 παιδιά και συγγενείς των πεσόντων, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σε αυτήν την πρώτη θρησκευτική τελετή, μετά από τη Συμφωνία με την Αλβανία, που περιμέναμε 78 ολόκληρα χρόνια, δεν επετράπη σε κανένα από τα παιδιά και τους συγγενείς των πεσόντων να παρευρεθούν. Δεν το επέτρεψε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, στον οποίο η Ένωση Τέκνων, Συγγενών πεσόντων του Έπους 1940 υπέβαλε αίτημα εγγράφως να υπάρχει μια αντιπροσωπεία ή έστω ένας από εμάς στην τελετή. Δεν το επέτρεψε η Πρέσβης στα Τίρανα κα Ελ. Σουράνη, που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία ενημερώθηκε για την επιθυμία μας. Άλλωστε, το ίδιο έκανε και στην έναρξη των εκταφών τον Ιανουάριο, όταν δεν επέτρεψε στον Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γ. Σούρλα να εισέλθει στον χώρο, όπου υπήρχαν δεκάδες άλλα άτομα».
Η επιστολή
Αθήνα,17.7.2018
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε συνέντευξή σας στις 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στις ελληνοαλβανικές σχέσεις είπατε ότι «Τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια πρώτη τελετή στη μνήμη των Ελλήνων Στρατιωτών, που είναι θαμμένοι στη γη της Αλβανίας».
Την επόμενη μέρα πράγματι έγινε η τελετή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Βουλιαρατών, όπου μεταφέρθηκαν τα οστά 100 πεσόντων, των πατεράδων μας και των συγγενών μας, που ανασύρθηκαν από τον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας.
Σε αυτήν την πρώτη θρησκευτική τελετή, μετά από τη Συμφωνία με την Αλβανία, που περιμέναμε 78 ολόκληρα χρόνια, δεν επετράπη σε κανένα από τα παιδιά και τους συγγενείς των πεσόντων να παρευρεθούν.
Δεν το επέτρεψε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, στον οποίο η Ένωση Τέκνων, Συγγενών πεσόντων του Έπους 1940 υπέβαλε αίτημα εγγράφως να υπάρχει μια αντιπροσωπεία ή έστω ένας από εμάς στην τελετή.
Δεν το επέτρεψε η Πρέσβης στα Τίρανα κα Ελ. Σουράνη, που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία ενημερώθηκε για την επιθυμία μας. Άλλωστε, το ίδιο έκανε και στην έναρξη των εκταφών τον Ιανουάριο, όταν δεν επέτρεψε στον Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γ. Σούρλα να εισέλθει στον χώρο, όπου υπήρχαν δεκάδες άλλα άτομα.
Δεν γνωρίζουμε αν στα ιστορικά και χριστιανικά χρονικά, υπάρχει προηγούμενο, που να έχει τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση – τρισάγιο με αποκλεισμένους τους συγγενείς.
Εμείς τα παιδιά των πεσόντων δεν ζητάμε από εσάς, ούτε ζητήσαμε από τους προηγούμενους ιδιαίτερη φροντίδα και ξεχωριστές τιμές που αποδίδονταν στα παιδιά των πολεμιστών στην αρχαία Ελλάδα.
Ζητάμε να αποκατασταθεί η εκκρεμότητα με τους 7.976 πεσόντες πατεράδες μας, που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι 78 χρόνια.
Ζητάμε τον σεβασμό στη μνήμη τους και να συμμεριστείτε τον αβάσταχτο πόνο μας.
Ζητάμε να καταστεί σαφές ότι αυτή η ιερή υπόθεση, για εμάς χρέος ζωής, δεν προσφέρεται για εκδηλώσεις αυτοπροβολής, παραγοντισμού και διεκδίκησης επιβράβευσης για τη θετική πράγματι εξέλιξη.
Εμείς γνωρίζουμε βήμα βήμα, χρόνο χρόνο, ποιοι στάθηκαν δίπλα μας και συνέδραμαν στον μακροχρόνιο αγώνα μας και ποιοι δεν έκαναν ούτε μία αναφορά για τη μεγάλη αυτή εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα στην πολιτική τους διαδρομή.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Περιμένουμε να πληροφορήσετε εμάς, αλλά και όλους τους Έλληνες, που επαίρονται για τους ήρωές τους, αν αυτοί που σας ενημέρωσαν για την τελετή σας είπαν ότι είχαν αποκλείσει τη συμμετοχή των παιδιών των πεσόντων.
Για την αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά, που μας πλήγωσε, κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να τους αποδοθούν.
Για τα παιδιά των πεσόντων
Κωστόπουλος Απόστολος
Γούλα Γεωργία
Νασιούλας Σπύρος
Γεωργακόπουλος Γεώργιος
Πουρνάρα Αθηνά
Λέντζου – Καβαλάρη Μαίρη
Γάκης Ευάγγελος
Κυριακάκη Σταματία
(*Συνυπογράφεται από ακόμη 300 παιδιά και συγγενείς πεσόντων από όλη την Ελλάδα).
Γ. Σούρλας: Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στα θρησκευτικά χρονικά 
Το Εκρηκτκό δελτίο  επικοινώνησε με τον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων Γιώργο Σούρλα, ο οποίος, δυσαρεστημένος για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε διερωτήθη πώς γίνεται να πραγματοποιείται τρισάγιο χωρίς τους συγγενείς.
Ο κύριος Σούρλας αναφερόμενος στην τελετή επεσήμανε πως είναι ευτυχές πως τελικά έγινε, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός πως κανένας από τους συγγενείς των πεσόντων δεν παραβρέθηκε στο τρισάγιο.
«Όλα τα παιδιά των πεσόντων περίμεναν 78 χρόνια πότε θα έρθει η στιγμή να βρεθούν μπροστά στα οστά των δικών τους για να εκφράσουν τον πόνο τους και να προσευχηθούν. Ήρθε αυτή η ώρα, αλλά δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθούν συγγενείς στο τρισάγιο. Δεν υπάρχει προηγούμενο στα θρησκευτικά χρονικά να αποκλείεται η παρουσία των συγγενών. Απευθύναμε επιστολή στον κ. Κοτζιά να δοθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης και δεν απάντησε κανείς» σημείωσε μεταξύ άλλων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 39:00
Loading...
loading...