Τα γεγονότα έχουν ξεκινήσει:Η ανακοίνωση και ο… υπερεγκέφαλος....(video)

Τα γεγονότα έχουν ξεκινήσει:Η ανακοίνωση και ο… υπερεγκέφαλος....(video) 

 

 

Τα 3,05 εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα φθάσει το 2020 ο συνολικός αριθμός των βιομηχανικών ρομπότ παγκοσμίως, από 1,47 εκατομμύρια το 2014.
Με άλλα λόγια, θα υπάρξει υπερδιπλασιασμός τους μέσα σε μία μόνο εξαετία, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής (International Robotics Federation-IFR).
Το 2018, τα ρομπότ που είναι εγκατεστημένα σε βιομηχανίες και σε άλλες επιχειρήσεις, αναμένεται να φθάσουν τα 2,32 εκατομμύρια. Όλο και περισσότερα εργοστάσια γίνονται «έξυπνα», με περισσότερους αυτοματισμούς και περισσότερα ρομπότ και μηχανές ψηφιακά συνδεδεμένες.
Με αυτό τον τρόπο, συνεχώς μειώνεται ο χρόνος ανάπτυξης και παραγωγής νέων προϊόντων, ενώ αυξάνεται η ποιότητά τους.
Το θέμα είναι πως ενώ στο παρελθόν μόνο μεγάλες εταιρείες εγκαθιστούσαν ρομπότ, τώρα πια ολοένα μικρότερες εταιρείες στρέφονται σε αυτά.
Αυτό σημαίνει πως όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας χάνονται για τους ανθρώπους, τους οποίους παρατάνε σε μία γωνία και θέλουν να τους ταΐσουν με ψίχουλα ή αλλιώς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να μην ξεσηκώνονται.
Για να το αποκτήσουν αργότερα, γιατί όχι, να επιβληθεί η εμφύτευση μικροτσίπ ή βιοτσίπ, όπως ήδη συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.
Τι λέτε λοιπόν τα γεγονότα ακόμα να αρχίσουν;
Δείτε εργοστάσιο στην Κίνα να δουλεύει αποκλειστικά με εργάτες-ρομπότ, συντονισμένο από έναν υπερεγκέφαλο, και θυμηθείτε τι λέει ο πασίγνωστος, Elon Musk της Tesla!
Ένας υπερεγκέφαλος, άλλωστε, δεν αποκλείεται να συντονίζει την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.