Ticker

10/recent/ticker-posts

REUTERS ΗΠΑ:Μυστηριώδης Ανεξήγητη ασθένεια πλήττει Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειες τους σε Κίνα και Κούβα

REUTERS ΗΠΑ:Μυστηριώδης Ανεξήγητη ασθένεια πλήττει Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειες τους σε Κίνα και Κούβα

 

 

 REUTERS/ALEXANDRE MENEGHINI

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε την Τρίτη, τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο μήνα μια ειδική ομάδα για να διευθύνει την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης «σε αυτά τα ανεξήγητα συμβάντα υγείας» των διπλωματών και των μελών των οικογενειών τους
Σε είκοσι επτά ανέρχονται τα ανεξήγητα προς το παρόν κρούσματα υγείας που έχουν αναφερθεί με θύματα διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Κούβα και την Κίνα. Όπως έγραψε η εφημερίδα The New York Times την Τετάρτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απομάκρυνε επειγόντως άλλους δύο Αμερικανούς καθώς πάσχουν από μια «μυστηριώδη ασθένεια» που οφείλεται σε παράξενους ήχους που άκουσαν στην Κίνα.
Πριν από τα δύο περιστατικά, είκοσι πέντε Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους, 24 στην Κούβα και ένας στην Κίνα, είχαν εμφανίσει συμπτώματα αυτής της παράξενης ασθένειας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα συμπτώματα και τα κλινικά ευρήματα παραπέμπουν σε εκείνα που εμφανίζει κανείς σε περιπτώσεις διάσεισης ή μέτριας σοβαρότητας εγκεφαλικών τραυματισμών.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε την Τρίτη, τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο μήνα μια ειδική ομάδα για να διευθύνει την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης «σε αυτά τα ανεξήγητα συμβάντα υγείας» των διπλωματών και των μελών των οικογενειών τους.
«Η ακριβής φύση των τραυματισμών και το εάν για όλα τα κρούσματα υπάρχουν κοινά αίτια δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί», διευκρίνισε ο Πομπέο.
Για τα νέα κρούσματα με τους δύο Αμερικανούς στην Κίνα κανένας εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν σχολίασε το δημοσίευμα των New York Times, το οποίο ανέφερε συγκεκριμένα ότι ομάδα γιατρών μετέβη αεροπορικώς στο αμερικανικό προξενείο στη νότια κινεζική πόλη Γκουανγκζού για να υποβάλει σε εξετάσεις το διπλωματικό προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών.
πηγη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...