Ticker

10/recent/ticker-posts

Guardian... 5 Ιουνίου 2018...τι άλλο τρελλό θα δούμε...έτοιμα...Τα πρώτα κατοικήσιμα 3D εκτυπωμένα σπίτια....[βίντεο]



Guardian...
5 Ιουνίου 2018...τι άλλο τρελλό θα δούμε...έτοιμα...
Τα πρώτα κατοικήσιμα 3D εκτυπωμένα σπίτια....[βίντεο]









Η ολλανδική πόλη Αϊντχόφεν πρόκειται να είναι η πρώτη στον κόσμο που διαθέτει κατοικήσιμα σπίτια εκτυπωμένα από έναν 3D εκτυπωτή – μια καινοτομία που πιστεύεται ότι θα φέρει επανάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο. 
Από τις πρώτες πέντε νέες κατοικίες που θα τεθούν στην αγορά ενοικίασης το επόμενο έτος, η μικρότερη, έχει δύο υπνοδωμάτια και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον 20 οικογενειών, μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους.

Η εναλλακτική μέθοδος χτισίματος κατοικιών θα μειώσει το κόστος και τις περιβαλλοντικές ζημιές μειώνοντας την ποσότητα τσιμέντου που χρησιμοποιείται, δήλωσε ο Rudy van Gurp, διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. 
Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που χρησιμοποιείται είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος ρομποτικός βραχίονας που στρώνει ένα ειδικά διαμορφωμένο τσιμέντο, που λέγεται ότι έχει την υφή χτυπημένης κρέμας.
Το τσιμέντο είναι «τυπωμένο» σύμφωνα με το σχεδιασμό ενός αρχιτέκτονα, προσθέτοντας το ένα στρώμα πάνω στο άλλο για να δημιουργηθεί ένας τοίχος και να αυξηθεί η αντοχή του. «Δεν χρειαζόμαστε τα καλούπια που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία σπιτιών που κατασκευάζονται με τσιμέντο σήμερα, και έτσι δεν θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τσιμέντο από ό, τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Van Gurp. 
Μόνο οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι του πρώτου από τα νέα πέντε σπίτια θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή. Μέχρι να κατασκευαστεί το πέμπτο από τα σπίτια – αποτελούμενο από τρεις ορόφους και τρία υπνοδωμάτια – οι ειδικοί ευελπιστούν ότι οι σωλήνες αποστράγγισης και οι υπόλοιπες απαραίτητες εγκαταστάσεις θα γίνονται επίσης χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή. 
Η χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης ανοίγει επιπλέον τη δυνατότητα τοποθέτησης ασύρματων αισθητήρων απευθείας στους τοίχους των κατοικιών, ώστε να δημιουργείται ένα «έξυπνο σπίτι», ενσωματώνοντας όλα τα απαραίτητα χειριστήρια φωτισμού, θέρμανσης και ασφάλειας. 
Οι σχεδιαστές περιγράφουν τις συγκεκριμένες κατασκευές ως «ακανόνιστα μπλοκ στο πράσινο τοπίο». Κι αυτό γιατί η 3D εκτύπωση επιτρέπει την κατασκευή κτιρίων «σχεδόν οποιουδήποτε σχήματος… ενώ το παραδοσιακό σκυρόδεμα είναι πολύ πιο άκαμπτο». 
Ο Van Gurp δήλωσε, ακόμα, ότι η ομορφιά της τρισδιάστατης εκτύπωσης έγκειται στο ότι οι άνθρωποι θα μπορούν εγκαίρως να κατασκευάσουν σπίτια που ταιριάζουν στα δικά τους γούστα.

Τα πέντε σπίτια – που κατασκευάζονται διαδοχικά στην περιοχή Μερχόφεν, κοντά στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2019. Ο Van Gurp πιστεύει ότι η χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών στην κατασκευή κατοικιών θα αρχίσει να χρησιμοποιείται κατά κόρον μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.πηγη




ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...