Ticker

10/recent/ticker-posts

Φιάσκο τα τουρκικά F-35:Oι ΗΠΑ αφαίρεσαν το πολεμικό λογισμικό και πιέζουν τον Ερντογάν να αποχωρήσει!!

Φιάσκο τα τουρκικά F-35:Oι ΗΠΑ αφαίρεσαν το πολεμικό λογισμικό και πιέζουν τον Ερντογάν να αποχωρήσει!!

 
 
 
 
H Toυρκία πριν λίγο παρέλαβε τυπικά σε αμερικανικό έδαφος τα πρώτα 2 F-35 σε μια οθωμανική τελετή δείχνοντας πως ορματίζεται την κυριαρχία στο Αιγαίο: Δεξιά τοποθέτησε το τουρκικό απόκτημα, τον πύραυλο κρουζ Stand Off Missile-JSF ή SOM-J  μια συμπαραγωγή των ΗΠΑ και Roketsan ενώ αριστερά το κιτ τουρκικής «εμπνεύσεως» της γνωστής εταιρείας ASELSAN που μετατρέπει βόμβες MK 83 σε «έξυπνες» βόμβες.
Ομως η πραγματική βόμβα έρχεται από αλλού και αφήνει τα σχέδια του Ερντογάν «στα χαρτιά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο F-35 (18-0001 & 18-0002) φέρουν λογισμικό Block 2Α, το οποίο σημαίνει τα δύο stealth μαχητικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε επιχειρήσεις μάχης, καθώς το εν λόγω λογισμικό είναι καθαρά για εκπαίδευση πιλότων. Να σημειωθέι ότι η Τουρκία, δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το εγκατεστημένο λογισμικό των F-35.
Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την Τουρκία καθώς άρθρο φιλοξενείται και στην εφημερίδα Χουριέτ. F-35 με περιορισμούς και χωρίς τα απαραίτητα updates για το λογισμικό που είναι το Α και το Ω στη λειτουργία του, το καθιστά επί της ουσίας άχρηστο.
Επίσης, τα δύο F-35 δεν θα μεταβούν σύντομα στην Τουρκία, καθώς θα παραμείνουν για δύο χρόνια στην Βάση Λουκ της USAF στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των πιλότων και πτητικές δοκιμές.
Στην ουσία σήμερα είχαμε μια απλή μεταστάθμευση από την έδρα της LM στην αεροπορική βάση Λούκας για περαιτέρω δοκιμές.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις του Τούκρου ΥΠΕΞ στην Haberturk, ο οποίος δήλωσε ότι τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στις ΗΠΑ μέχρι το 2020 για την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και στην συνέχεια θα φθάσουν στην Τουρκία, μετά το πέρας τις εκπαιδευτικής περιόδου.
«Η παράδοση των αεροσκαφών έγινε. Αλλά μέχρι το 2020 θα γίνει μία σειρά εκπαιδεύσεων. Τα αεροσκάφη θα έρθουν στην Τουρκία το 2020», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Βόμβα» περιωπής κατά της Τουρκίας και της «fake» παραλαβής των F-35 επιβεβαιώνεται και από αμυντικό εμπειρογνώμονα εξ Αμερικής του οποίου η άποψη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.     
Τα αμερικανικά  F-35,  αν και εφόσον διέλθουν το «σκόπελο» της Γερουσίας και ξεκινήσουν να μετασταθμεύουν γύρω στο 2020 σε τουρκικά αεροδρόμια της ενδοχώρας , θα διαφέρουν σημαντικά από τη βασική έκδοση (ΗΠΑ) και θα είναι στην πραγματικότητα εντελώς ακατάλληλα για πολεμικές αποστολές .
Η γνώμη αυτή εκφράστηκε από τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Joseph Trevithick.
Όπως ο ίδιος δηλώνει έχοντας επίγνωση της κατάστασης και σύμφωνα με δικές του πληροφορίες,ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Mattis ενημέρωσε τους Τούρκους εταίρους πως στην περίπτωση της μεταβίβασης του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους θα παραδοθεί μια υποβαθμισμένη κατά πολύ έκδοση σε σχέση με αυτά που παραδόθηκαν στην αμερικανική πολεμική αεροπορία .
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μιλάμε για τις ουσιαστικά περιορισμένες δυνατότητες του συστήματος ALIS, το οποίο είναι η βάση πληροφοριών του αεροσκάφους και ο κινητήριος μοχλός σε κάθε πολεμική αποστολή.
Στην πραγματικότητα, είναι ένας «δούρειος ίππος», που εισήχθη από την αμερικανική εταιρεία σε κάθε μαχητικό αεροσκάφος , με το οποίο αυτό θα ελέγχεται από την μητρική εταιρεία στις ΗΠΑ, κάθε στιγμή στον αέρα .
Χωρίς αυτό, είναι αδύνατη η επαρκής λειτουργία του αεροσκάφους, η συντήρηση και η ανταλλαγή πληροφοριών και ανταλλακτικών.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία είναι έτοιμη σύμφωνα με τους Ρώσους να αποσυρθεί από το υπόλοιπο πρόγραμμα JSF (ανάπτυξη του F-35 και τη μετέπειτα λειτουργία του) και να μην παραλάβει τα υπόλοιπα αεροσκάφη από τα 100 που είχε δεσμεύσει .
Έτσι πληροφορίες των Ρώσων,  φέρουν τον Ερντογάν να «κοιτάει» σοβαρότατα προς Ρωσία μεριά μιας και όποιο τύπο αεροσκάφους επιλέξει, ο Πούτιν του έχει υποσχεθεί πλήρη πρόσβαση στα συστήματα του και μεταφορά τεχνογνωσίας.
Το Su-57 , τονίζουμε ότι είναι ακόμη «μη αποδεσμεύσιμο» , διότι αποτελεί τεχνολογία αιχμής και αφορά στην  ρωσική αεροναυτική υπεροχή στην κόντρα με τις ΗΠΑ , έτσι οι Τούρκοι τσεκάρουν τύπους αεροσκαφών όπως το Su-35S , MiG-35 κά.
Το τουρκικό γενικό επιτελείο, για αυτούς που ασχολούνται με αμυντικά ζητήματα, υπενθυμίζουμε ότι έχει λάβει με αμερικανική άδεια και κατέχει ήδη τους  πηγαίους κωδικούς για τα αεροσκάφη F-16 μετά από πολύχρονη απαίτηση.
Ο πηγαίος κωδικός δίνει την δυνατότητα ελέγχου των ηλεκτρονικών του αεροσκάφους, ενώ η γνώση του διευκολύνει την τοποθέτηση νέων οπλικών συστημάτων όπως για παράδειγμα του τουρκικού πυραύλου SOM- J κά.
Με τα «τουρκικά»  F-35  όμως κάτι τέτοιο αποτελεί «απαγορευμένο καρπό» για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.
Έτσι αν για παράδειγμα  στο μακρινό μέλλον παραλάμβανε τελικά η Τουρκία  αριθμό αεροσκαφών αυτού του τύπου , ο έλεγχος και η συμμετοχή του αεροσκάφους σε πιθανή πολεμική επιχείρηση θα ελέγχονταν  από την Αριζόνα και όχι από την Άγκυρα  , με όλα τα συνεπακόλουθα αν αυτή δεν θα ήταν αποδεκτή .  
Με λίγα λόγια αν δεν εγκρίνει ο Λευκός Οίκος , τα «τουρκικά»  μαχητικά αεροσκάφη F-35 δεν μπορούν να ρίξουν ούτε φειγ βολάν, όχι πυραύλους.
Πρόκειται όντως όμως για μια πραγματικότητα ,  οι ΗΠΑ πραγματικά έχουν « δέσει» με ένα νοητό σκοινί»  όλα τα αεροσκάφη που αποστέλλουν στις χώρες συμμάχους , και το οποίο θα «τραβάνε» ανάλογα την συμπεριφορά που θα δείχνει η καθεμία.
Τονίζεται ότι τα «ισραηλινά»  αεροσκάφη F-35 έχουν εξοπλιστεί με δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα διότι οι Εβραίοι δεν δέχθηκαν τον έλεγχο οπλικών συστημάτων και πυραύλων από τις ΗΠΑ  .
Αρκετές ισραηλινές εταιρείες έχουν λάβει μέρος στην ανάπτυξή του  F-35 και η  Elbit Systems είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του  κράνους των πιλότων για το σύνολο των  F-35 .
Ένα ερώτημα όμως υπάρχει εδώ και αφορά αποκλειστικά τον ίδιο τον Ερντογάν .
Υπάρχει έστω και  μία περίπτωση στο εκατομμύριο ο νέος –σουλτάνος να δεχθεί μια τέτοια κατάσταση με τις ΗΠΑ για την τουρκική πολεμική αεροπορία και να  αγοράσει και τα υπόλοιπα αμερικανικά αεροσκάφη;
Μήπως η τρομερή επιμονή του ίδιου στην αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 πάση θυσία αποσκοπεί στα σχέδια του απόκρουση μελλοντικής νατοϊκής επίθεσης ή για την  αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας;

Παρουσίασαν το F-35 μαζί με  SOM-J και MK 83

Οι Τούρκοι περάτωσαν τις δοκιμές για την μαζική μετατροπή βομβών γενικής χρήσεως σε πυρομαχικά «fire and forget» σε μεγάλους αριθμούς και ήδη εξοπλίζουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F- 4 PHANTOM . Η νέα συλλογή laser της τουρκικής Αεροπορίας LGK που παράγει η Aselsan μπορεί να προσαρμοστεί σε μη κατευθυνόμενες βόμβες των 500 και των 2000 λιβρών.
Η βόμβα θα κατευθύνεται από το ατρακτίδιο της εταιρείας Aselpod και θα μπορεί να κτυπα στόχους σε απ΄σοταση 12 χλμ. και μέγιστο ύψος 40.000 ποδών και με ταχύτητες εώς και 1,2 mach.
Από την άλλη πλευρά, ο πύραυλος Stand Off Missile-JSF ή SOM-J, μπορεί να μεταφέρει ένα θανατηφόρο φορτίο 310 λιβρών πάνω από 150 ναυτικά μίλια μακριά και να κονιορτοποιήσει τα πάντα.
Το βλήμα, το οποίο ζυγίζει περίπου 1.000 λίβρες, μπορεί να μεταφερθεί στον εσωτερικό του αεροσκάφους F-35 που θα παραλάβει σε λίγους μήνες η τουρκική πολεμική αεροπορία .
Αυτό σημαίνει ότι ο πύραυλος όχι μόνο θα εξουδετερώνει στόχους πέρα ​​από το φάσμα ακόμα και των πιο προηγμένων ραντάρ αλλά και δεν θα περιορίζεται ακόμα και από τους πιο προηγμένους πυραύλους ελέω απόστασης .
Ο πύραυλος SOM-J, ικανός να κτυπήσει στόχους πάνω από 150 ναυτικά μίλια μακριά, καθιστώντας όλα τα ελληνικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο πέλαγος εντός του βεληνεκούς του, από σχετική απόσταση ασφαλείας
Όπως και το αεροσκάφος F-35, έτσι και ο πύραυλος SOM-J είναι επίσης χαμηλής παρατηρησιμότητας ενώ διαθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα να χτυπάει στόχους ευκαιρίας ή να είναι σε θέση να αλλάξει την στόχευση του κατά την πτήση.
Το σύστημα χρησιμοποιεί μια συσκευή απεικόνισης υπέρυθρων ακτίνων, καθώς και καθοδήγηση GPS, ενώ διαθέτει την δυνατότητα πλοήγησης χρησιμοποιώντας ψηφιακές εικόνες ή κάνοντας αντιστοίχιση του εδάφους και κινείται με υψηλή υποηχητική» ταχύτητα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...