Έρχεται χρηματοπιστωτικός τυφώνας:Η Deutsche Bank απέτυχε στο stress test της Fed!!Κεραυνός εν αιθρία στις τράπεζες παγκοσμίως!!Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη όχι μόνο σε εθνικό αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο!!

Έρχεται χρηματοπιστωτικός τυφώνας:Η Deutsche Bank απέτυχε στο stress test της Fed!!Κεραυνός εν αιθρία στις  τράπεζες παγκοσμίως!!Η
κατάσταση κρίνεται κρίσιμη όχι μόνο σε εθνικό αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο!!

 
Αυτό σημαίνει ότι χάνει την χρηματοπιστωτική της ικανότητα, φέρνοντας στη μνήμη εποχές 2008,όταν και δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση με αποτέλεσμα η κρίση να πλήξει μέχρι και την Ελλάδα και να οδηγηθούμε το 2010 επί Γ.Παπανδρέου στην επίσημη είσοδο μας στο μνημόνιο.
Μετά την αποτυχία της εθνικής Γερμανίας στο Mundial φαίνεται ότι η γνωστή ρήση του Λίνεκερ ότι ‘’το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από δυο ομάδες  με 11 παίκτες έκαστη και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί’’δεν βρίσκει εφαρμογή ούτε στην οικονομία, καθώς ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank, απέτυχε στο λεγόμενο stress test της Fed (Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής).
Αυτό είναι καμπανάκι για την παγκόσμια οικονομία γιατί κάπως  έτσι είχε ξεκινήσει η κρίση και του 2008 γιατί η εν λόγω τράπεζα είναι  μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες, όπερ σημαίνει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, με λίγα λόγια, ότι υπάρχουν σαθρά υλικά πάνω στα οποία στηρίζεται το οικοδόμημά της.

Πιο συγκεκριμένα η Deutsche Bank κρίθηκε ανεπαρκής όσον αφορά την ικανότητα της να καθορίσει αποτελεσματικά τις κεφαλαιουχικές ανάγκες της,παρουσιάζοντας σοβαρές ελλείψεις στον σχεδιασμό της για την διαχείριση των κεφαλαίων.
Αυτό σημαίνει ότι χάνει την χρηματοπιστωτική της ικανότητα,φέρνοντας στη μνήμη εποχές 2008,όταν και δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση με αποτέλεσμα η κρίση να πλήξει μέχρι και την Ελλάδα και να οδηγηθούμε το 2010 επί Γ.Παπανδρέου στην επίσημη είσοδο μας στο μνημόνιο.
Σύμφωνα με την Fed άλλες 3 τράπεζες απέτυχαν στα εν λόγω test:  Η JPMorgan,η Citygroup και η Wells Fargo.
Τα νέα αυτά έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία στα αυτιά των τραπεζών.
Όταν η κατάσταση κρίνεται τόσο κρίσιμη και ρευστή είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα αυτό να μην αφεθεί στο έλεος των εξελίξεων και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε ένα νέο κυκεώνα γεγονότων με ανυπολόγιστες συνέπειες  για την οικονομική σταθερότητα και ρευστότητα όχι μόνο σε εθνικό αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.