Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Υπό «πολιορκία» η Αγιά Σοφιά!ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Eφοδος ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ μουσουλμάνων από κάθε γωνιά της Τουρκίας!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Υπό «πολιορκία» η Αγιά Σοφιά!ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Eφοδος  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ μουσουλμάνων από κάθε γωνιά της Τουρκίας!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

 

 

 

Το κάλεσμα είχε δοθεί από μέρες και η ανταπόκριση ήταν τεράστια! Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στην Αγιά Σοφιά, κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι.
Με πούλμαν και αυτοκίνητα έφταναν στην Κωνσταντινούπολη ήδη από χθες.

Το επόμενο κάλεσμα είναι σε λίγες ώρες:
Για αναπαράσταση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο…

Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μαζική προσευχή μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά.

Καθώς πλησιάζει η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαίου, οι Τούρκοι παρουσίασαν ένα ακόμη «σόου».



Το ραντεβού είχε δοθεί στις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (σ.σ. ώρα Ελλάδος) και όπως φαίνεται από τις αμέτρητες αναρτήσεις στα social media, η ανταπόκριση ήταν μαζική.

Κάτι που φυσικά κάνει τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία…

Αναπαράσταση της Άλωσης!

Από χθες, υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν πως μετά την προσευχή, θα γίνει...αναπαράσταση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Κάτι που επιβεβαιώνεται αφού και γι’ αυτό το...event υπάρχει κάλεσμα στα social media.

Το «ραντεβού» αυτό έχει δοθεί για τις 17:00 το απόγευμα, στο στάδιο Kocaeli Alaettin Kurt.
Το κάλεσμα...

Η Ένωσης Νεολαίας Ανατολίας και συγκεκριμένα το παρακλάδι της στην περιοχή Ντενιζλί, ανακοίνωσε χτες ότι θα πραγματοποιήσουν προσκύνημα και προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 565 ετών από την κατάληψη της Πόλης από τους Οθωμανούς μουσουλμάνους, το 1453.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Hamza Öztürk, ανέφερε ότι θα γίνει αναπαράσταση της κατάληψης, στο στάδιο Kocaeli Gebze Alaettin Kurt, στην περιοχή Γκεμπζέ, έξω από την Πόλη, μετά την πρωινή προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

«Η εκστρατεία της Κωνσταντινούπολης, πριν από 565 χρόνια, είναι το πιο όμορφο παράδειγμα του Ισλάμ, δηλαδή η νίκη επί της Δύσης, στη Δύση», είπε.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της ισλαμικής γεωγραφίας. Η Παλαιστίνη, η Βοσνία, η Τσετσενία, το Αφγανιστάν, η Ερυθραία, οι Μόρο (μουσουλμάνοι των Φιλιππίνων), το Αράκαν (περιοχή της Μυανμάρ όπου βρίσκονται Ροχίνγκια μουσουλμάνοι) και πολλοί άλλοι καταπιεσμένοι άνθρωποι και χώρες του κόσμου είχαν πάντα ελπίδα τους στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Öztürk.

Ο Öztürk, ο οποίος είπε ότι η Αγία Σοφία είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τον ισλαμικό κόσμο, δήλωσε: «Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη που υπήρξε σύμβολο για την υπεροχή της Δύσης. Το ίδιο το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι το σύμβολο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης. Η πολιορκία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Η ανάμνηση της αγάπης του İlay-i kelimetullah (ο πόλεμος για τον Αλλάχ, ενάντια σε όσους αρνούνται τον Αλλάχ). Είναι το στέμμα της παρουσίας του Ισλάμ στην Ευρώπη. Η Κωνσταντινούπολη είναι η πιο συναρπαστική πόλη του Ισλάμ. Είναι η βάση του Μωάμεθ».
«Η Αγία Σοφία, η οποία μετατράπηκε σε μουσείο με απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών παράνομα το 1934, βρίσκεται σε κατάσταση θλίψης για πολλά χρόνια. Όλοι όσοι συνδέουν την Αγία Σοφία με αυτήν τη γεωγραφία και αυτή η γεωγραφία με την κατανόηση της μοίρας ενός πολιτισμένου πολιτισμού αισθάνεται αυτή την ηρεμία στην καρδιά του», είπε και τόνισε ότι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δείχνει τι μπορεί να καταφέρει ένας πιστός διοικητής με τους πιστούς του στρατιώτες.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...