Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:Η Τουρκία απέσυρε τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ - Ερντογάν εκτός ελέγχου ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:Η Τουρκία απέσυρε τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ - Ερντογάν εκτός ελέγχου ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ!

 

 



«Το Ισραήλ είναι κράτος-τρομοκράτης. Αυτό που κάνει είναι γενοκτονία»
είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν και έδωσε εντολή να ανακληθούν αμέσως οι πρέσβεις της χώρας σε Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ λόγω των γεγονότων στην Γάζα.
Θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες σε Μέση Ανατολή και όχι μόνο.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος σε  κλιμάκωση της διπλωματικής και πολιτικής κρίσης με τις ΗΠΑ.
«Πρόκειται για ανθρωπιστική τραγωδία, μια γενοκτονία».
«Δεν παίζει ρόλο από που προέρχεται, είτε από το Ισραήλ, είτε από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Καλώ όλους τους ηγέτης της Χριστιανικής, Μουσουλμανικής και Εβραικής κοινότητας να καταδικάσουν τις πράξεις του Ισραήλ στην Γάζα».
«Θα δωρίσω βοήθεια στην Γάζα και την Παλαιστίνη και θα διευκολύνω ιδιωτικές χορηγήσεις».
Προφανώς ο Ερντογάν ετοιμάζει νέο «Μαβί Μαρμαρά» θέλοντας να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό κόσμο γύρω του.
Επιπλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος ως ένδειξη αλληλευγγύης των Παλαιστινίων μαρτύρων είπε ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός Bozdag.
Ταυτόχρονα κάλεσε σε επείγουσα σύσκεψη τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.
Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα την Παρασκευή.
Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Τι είπε νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν
Σαφή θέση κατά της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας μεγάλες συγκρούσεις και δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».
Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον μεσολαβητικό ρόλο τους στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, επικαλούμενος την απόφαση που ελάβαν 128 κράτη στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την οποία η Ουάσιγκτον και ελάχιστοι σύμμαχοί τους, δεν σεβάστηκαν.
«Η Ιερουσαλήμ, πάνω απ’όλα, η Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Στον ισλαμικό κόσμο, το αποδεχόμαστε όπως είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Νωρίτερα, με επίσημη ανακοίνωσή της η Άγκυρα, καταδίκασε «τη σφαγή που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας», οι οποίες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ενθαρρύνθηκαν από τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, κατά των Παλαιστινίων οι οποίοι συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις».
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...