Ticker

10/recent/ticker-posts

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:ΠΕΦΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:ΠΕΦΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! 

 

 

 

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα, μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας η οποία έχει χάσει πάνω από το 23% της αξίας της σε λίγους μήνες.
Ηδη οι τούρκοι πολίτες νιώθουν την οικονομική κατάσταση στην καθημερινότητά τους ενώ το ενδεχόμενο επιβολής capital controls προκαλεί αναταράξεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρεώνουν στον Ταγίπ Ερντογάν την δραματική κατάσταση της οικονομίας και ήδη το επιτελείο του προέδρου φοβάται ότι αυτό θα αντικατοπτριστεί στην κάλπη.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Mediar, που διεξήχθη κατά το διήμερο 22-23/5, επί δείγματος 4.268 ατόμων από 26 επαρχίες της Τουρκίας και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Odatv έχει τα εξής ενδιαφέροντα ευρήματα.

Για βουλευτικές εκλογές τα ποσοστά των κομμάτων είναι:
AKP 39,61%
CHP 22,61%
Καλό Κόμμα 17,60%
HDP 11,39%
MHP 5,31%
Saadet 2,29%
BBP 0,71%
Vatan 0,49%

Σε περίπτωση επαλήθευσης των παραπάνω ποσοστών, το ΑΚΡ θα χάσει την πλειοψηφία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση!

Για προεδρικές εκλογές:
Tayyip Erdoğan 43,50%
Muharrem İnce 22,20%
Meral Akşener 19,31%
Selahattin Demirtaş 12,79%
Temel Karamollaoğlu 1,61%
Doğu Perinçek 0,60%

Σε περίπτωση επαλήθευσης των παραπάνω ποσοστών θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος ανάμεσα σε Erdoğan και İnce.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...