«Κλείδωσαν» ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ αλλαγές στον νόμο Κατσέλη....

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΣΟΒΑΡΕΣ  αλλαγές στον νόμο Κατσέλη....
 
«Κλείδωσαν» οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος πάει σε παράταση μέχρι να βελτιωθούν βασικά μεγέθη της πραγματικής οικονομίας, ενώ η άρση του τραπεζικού απορρήτου θα είναι προϋπόθεση για όσους επιθυμούν την ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις του. Ενώ «ανοίγει» ο εξωδικαστικός και θα περιλαμβάνονται στις 120 δόσεις και οι οφειλές –προς εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία- που δημιουργήθηκαν το 2017.
Στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού θα περιλαμβάνονται και οι οφειλές που «γεννήθηκαν» το 2017 και αφορούν κυρίως χρέη προς τις ΔΟΥ.
Προς παράταση πάει και η ισχύς του Νόμου Κατσέλη, που κανονικά η προθεσμία ένταξης σε αυτόν έληγε στο τέλος του χρόνου. Συμφωνήθηκε να παραταθεί η ισχύς, μέχρι να βελτιωθούν οι δείκτες ανεργίας και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός
Σήμερα η ανεργία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 20% και ο κατώτατος μισθός είναι μόλις 586 ευρώ μικτά και για τους νέους κάτω των 25 ετών ακόμα χαμηλότερος, στα 511 ευρώ.
Τα τεχνικά κλιμάκια θα αποφασίσουν τα ποσοστά βελτίωσης των συγκεκριμένων δεικτών και μέχρι να επιτευχθούν ο νόμος Κατσέλη θα συνεχίσει να ισχύει, με αυστηρότερα ωστόσο κριτήρια ένταξης σε αυτόν. Ένα από αυτά τα κριτήρια είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.