Ticker

10/recent/ticker-posts

Συναγερμός στη Χαβάη:Εκκενώνονται σπίτια λόγω ηφαιστείου.Διατάχθηκε η υποχρεωτική απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών...Ρέει η λάβα...στο μεγαλύτερο νησί των ΗΠΑ....ΒΙΝΤΕΟ



Συναγερμός στη Χαβάη:Εκκενώνονται σπίτια λόγω ηφαιστείου.Διατάχθηκε η υποχρεωτική απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών...Ρέει η λάβα...στο μεγαλύτερο νησί των ΗΠΑ.... ΒΙΝΤΕΟ









Η πολιτική προστασία της Χαβάης έδωσε εντολή σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να απομακρυνθούν αμέσως από τις εστίες τους, καθώς ρέει λάβα από ένα ηφαίστειο σε κατοικημένες περιοχές στο μεγαλύτερο νησί των ΗΠΑ. 
Διατάχθηκε η υποχρεωτική απομάκρυνση όλων των πολιτών στην διοικητική υποδιαίρεση των κτημάτων Λεϊλάνι, αφού υπήρξαν αναφορές για έκλυση λάβας και αερίων από ένα ρήγμα σε δρόμο της οδού Μοχάλα, στην περιοχή αυτή.

    A crack has formed in the Big Island of #Hawaii near Leilani Estates. The crack is spitting out #lava and a mandatory evacuation of the area is taking place. Video Credit Jeremiah Osuna @SVLMedia @StormViewLIVE pic.twitter.com/8LRNUbKO7g 
    — Paul Goddard (@PGoddardSVL) 4 Μαΐου 2018

Πριν αρχίσει να ρέει η λάβα, σημειώνονταν επί ημέρες σεισμικές δονήσεις και ηφαιστειακές εκρήξεις στο ιδιαίτερα επικίνδυνο ηφαίστειο Κιλαουέα. 
Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) κατέγραψε μια σεισμική δόνηση 5 βαθμών την Πέμπτη. 
Ο δήμαρχος της Χαβάης Χάρι Κιμ δήλωσε ότι η πολιτική προστασία παρακολουθεί ασταμάτητα τον κώνο για ενδείξεις πιθανής ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης. Στην κοινότητα Πούνα, στο ανατολικό τμήμα του Μεγάλου Νησιού, την οποία αφορά η εντολή απομάκρυνσης, υπολογίζεται πως ζουν περίπου 100.000 άνθρωποι.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

loading...