Ticker

10/recent/ticker-posts

Ελλάδα 2018...Δραματικά τα λόγια που ακούστηκαν πριν από λίγο...2 βιντεο....Τα σχόλια δικά σας....

Ελλάδα 2018...Δραματικά τα λόγια που ακούστηκαν πριν από λίγο...2 βιντεο....Τα σχόλια δικά σας....

 

 

 





Για να εισπράττει ένας μισθωτός 1.500 ευρώ τον μήνα καθαρά σε 12μηνη βάση ή 18.000 ευρώ σε ετήσια βάση, πρέπει ο εργοδότης του να πληρώνει 2.610 ευρώ τον μήνα ή 31300 ευρώ σε ετήσια βάση!!!
Με λίγα λόγια οι εργοδότες πληρώνουν το διπλάσιο ενός μισθού σε εισφορές οι εργοδότες.
Η υπερφορλόγηση και οι ληστρικές εισφορές έχουν μετατρέψει τον καθαρό μισθό 1.500 ευρώ σε άπιαστο όνειρο και όπως θα δείτε στο τέλος του άρθρου, λόγια που ακούστηκαν πριν από λίγο δείχνουν σε όλους μας τι μέλλον μας περιμένει.
Για να βγάζει το ίδιο καθαρό ποσό ένας ελεύθερος επαγγελματίας – δηλαδή περίπου 18.000 ευρώ το χρόνο – πρέπει να τιμολογεί και να εισπράττει τουλάχιστον 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση, προκειμένου να καλύψει τις επαγγελματικές δαπάνες, τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Όσο για τον νέο συνταξιούχο, καθαρό εισόδημα 1.500 ευρώ τον μήνα ή 18.000 ευρώ το χρόνο θα μπορέσει να αποκτήσει μόνο αν εργαστεί αδιάκοπα για τέσσερις δεκαετίες εξασφαλίζοντας μέσες αποδοχές άνω των 2.400 ευρώ τον μήνα για το σύνολο του εργασιακού του βίου.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί ειδικά την τελευταία τριετία με τις αυξήσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης και με την επιβολή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ουσιαστικά περιορίζει δραματικά τις πιθανότητες να μπορέσει να διατηρήσει κάποιος μηνιαίες αποδοχές σε ένα ανεκτό επίπεδο.
Ήδη, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν διαρκή συρρίκνωση της μεσαίας τάξης.
Από το σύνολο των περίπου 8,8 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων που υπέβαλαν φορολογική δήλωση πέρυσι, ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ εμφάνισαν μόλις 450.000.
Η «δολοφονία» της πραγματικής οικονομίας και άρα της μεσαίας τάξης με την συνταγή της υπέρμετρης φορολόγησης αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα.
Πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ακούστηκαν τα εξής λόγια:

«Δεν έχει αξία ούτε να ονειρευτεί κάποιος. Με όλους αυτούς τους φόρους ο πολίτης κάθεται στον καναπέ του και σκέφτεται: Τι σημασία έχει να εργαστώ;».
Εκεί ακριβώς οδηγούνται τα πράγματα: Οι άνθρωποι να μην έχουν όρεξη για εργασία και να εξαρτώνται από την όποια εξουσία, η οποία θα ορίζει ακόμα και τα όνειρά τους.
Όσο για την κυβέρνηση μας, λέει και ξαναλέει πως αυτά που κάνει τα είχε πει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου!
 Του Κίμωνα Χαραλάμπους πηγη Τα σχόλια δικά σας:



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...