Ticker

10/recent/ticker-posts

Ελληνική startup δίνει μπόνους 10.000 ευρώ σε Ελληνες που θα έρθουν από το εξωτερικό για δουλειά στην Αθήνα!!!!


 Ελληνική startup δίνει μπόνους 10.000 ευρώ σε Ελληνες που θα έρθουν από το εξωτερικό για δουλειά στην Αθήνα!!!!


 
 

Μπόνους επαναπατρισμού από 5.000 έως 10.000 ευρώ σε νέους Ελληνες μηχανικούς πληροφορικής που θα προσλάβει προτίθεται να δώσει ελληνική startup εταιρεία καταδεικνύοντας τις δυσκολίες στην εξεύρεση ανθρώπων με τις κατάλληλες δεξιότητες εξαιτίας της έκτασης του φαινομένου brain drain.

Η Transifex, πάροχος λύσεων λογισμικού στη διαχείριση μετάφρασης, ανακοίνωσε χθες ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν στην εταιρεία και στους οποίους προσφέρει μπόνους επαναπατρισμού €5.000 έως €10.000.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Γλέζος θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα μπόνους μετεγκατάστασης. «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναναπαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε ναενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά.»
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας.
Στα σχέδια της εταιρείας είναι να προσληφθούν το 2018 πέντε μηχανικοί λογισμικού ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.
Σήμερα η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Οπως επισημαίνεται από την εταιρεία εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις πρόσληψής τους για την Transifex στο el.transifex.com/l10n/greek-expats​.
Η εταιρεία, όπως σημειώνεται, βλέπει αυτό το κίνητρο επαναπατρισμού ως επένδυση και ως μια καλή επιχειρηματική πρακτική και ενθαρρύνει τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί στην επιστροφή των ταλαντούχων μηχανικών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η Transifex προσφέρει λύσεις λογισμικού σε εταιρείες όπως οι Atlassian, Eventbrite, StackOverflow, Vodafone, Beat και travelplanet24, για να επιτύχουν μια πραγματικά πολύγλωσση παρουσία στοπαγκόσμιο στερέωμα. Από την ίδρυση της, η Transifex έχει λάβει χρηματοδότηση 7 εκατ. δολαρίων, εν μέρει για να επιταχύνει την επέκταση του τμήματος Ανάπτυξης Λογισμικού της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του localization automation.


Πηγή:  iefimerida.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 


Loading...
loading...