ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!''ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ...Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ!!!Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έχει διεστραμμένο μυαλό ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ''!!! (Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης)


 ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!''ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ...Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ!!!Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έχει διεστραμμένο μυαλό ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ''!!!
(Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης)(Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης)

Αγνωμοσύνη είναι η λησμοσύνη τής ευεργεσίας που έγινε και η έλλειψη κάθε φιλικού αισθήματος προς τον ευεργέτη.Αχαριστία είναι η απροθυμία να ανταποδώσει κανείς τη χάρη που έλαβε.Ο αγνώμων έχει αναίσθητη ψυχή, γιατί είναι αναίσθητος στην ευεργεσία που δέχτηκε. Ο αγνώμων έχει ασυμπαθή καρδιά, γιατί καμιά συμπάθεια δεν γεννιέται για τον ευεργέτη, ούτε αναπτύσσεται κανένα συναίσθημα αγάπης προς αυτόν. Η καρδιά του είναι άδεια από αγάπη.Ο αγνώμων δεν αγαπάει ούτε τον Θεό που τον γέμισε με αγαθά ικανοποιώντας τις επιθυμίες του. Γιατί αφού τον ευεργέτη του που βλέπει δεν αγαπάει, πώς θα μπορούσε να αγαπάει τον Θεό που δεν βλέπει;Ο αγνώμων έχει διεστραμμένο μυαλό, γιατί πείθει τον εαυτό του με παραλογισμούς, ότι δεν οφείλει καμιά χάρη στον ευεργέτη του και καμιά ευγνωμοσύνη.

http://www.diakonima.gr
Loading...
loading...
Από το Blogger.