ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΝΙΣΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΥΦΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ''ΑΟΡΑΤΑ'' ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ECM/ESM Richag-AV ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΡΥΦΟΣ ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!


 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΝΙΣΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΥΦΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ''ΑΟΡΑΤΑ'' ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ECM/ESM Richag-AV ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΡΥΦΟΣ ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!


Σκηνικό «ψυχρού πολεμού» έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο FIR Λευκωσίας είναι καταγεγραμμένες αερομαχίες μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.

Δύο αεροπλανοφόρα, το ρωσικό ανατολικά της Κύπρου και το αμερικανικό νότια της Κύπρου, εντός πάντα του FIR Λευκωσίας, όπως και βάση της Ρωσίας επί συριακού εδάφους, γεμίζουν κυριολεκτικά την ανατολική περιοχή του FIR Λευκωσίας με ρωσικά μαχητικά, κυρίως των τύπων Su-33 και MiG-29K.

Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κύπρου αυξήθηκαν αισθητά το τελευταίο διάστημα. Οι ρώσοι στην κυριολεξία σβήνουν τα φώτα στους Αμερικανούς. Παρακάτω θα καταλάβετε γιατι το αναφέρουμε.

Την ίδια ώρα μεγάλος είναι και ο αριθμός αμερικανικών μαχητικών F/A-18F που απογειώνονται και εκτελούν πτήσεις και εντός του FIR Λευκωσίας, από αμερικανικό αεροπλανοφόρο που βρισκόταν νότια της Κύπρου τις προηγούμενες εβδομάδες και τώρα έχει κινηθεί ανατολικότερα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχετικά κοντινές περιοχές και στο ίδιο ύψος κινούνται και Αμερικανικά και Ρωσικά μαχητικά, γεγονός που σημαίνει ότι στις ίδιες περίπου περιοχές και σε παρόμοια υψόμετρα πετούν ταυτόχρονα μέχρι και 15-18 μαχητικά αεροπλάνα.

Αν και πρόκειται για περιοχές με περιορισμένη κίνηση πολιτικών αεροσκαφών, δημιουργούνται σοβαρές περιπλοκές και για την Κύπρο, ανέφερε στον «Φ» πηγή που παρακολουθεί τις εξελίξεις για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ταυτόχρονα, έντονη είναι και η ανησυχία σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο σε χώρες εμπλεκόμενες με στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει προσγειώσεις και απογειώσεις μαχητικών και ελικοπτέρων από το αεροπλανοφόρο «Κουσνετσώφ» που βρίσκεται σε περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας, για επιχειρήσεις στη Συρία.

Γίνεται λόγος για πέραν των 400 επιχειρήσεων στη Συρία από το ρωσικό αεροπλανοφόρο, γεγονός που δείχνει και την κίνηση που δημιουργείται στην ανατολική περιοχή του FIR Λευκωσίας.

Σύμφωνα δε με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στην περιοχή μας στο USNI News, είναι ανοικτό και πιθανό το ενδεχόμενο της πρόκλησης ακόμα και ανεξέλεγκτης έντασης, λόγω ενός επεισοδίου στον αέρα, αφού στις ίδιες περιοχές πετούν ταυτόχρονα πολεμικά διαφόρων χωρών.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις, τα μαχητικά πετούν χωρίς να εκπέμπουν στοιχεία αναγνώρισης, οπότε γίνονται αντιληπτά μόνο από στρατιωτικά ραντάρ και ραντάρ που λαμβάνουν πρωτογενές σήμα από αεροσκάφη, ενώ δεν υπάρχουν ούτε κανόνες συνεννόησης αλλά ούτε και επικοινωνία.

Όπως εξήγησε ο Αμερικανός αξιωματικός, με την εξουδετέρωση του Ισλαμικού κράτους σε μεγάλες περιοχές, ο χώρος των επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα είναι πολύ «μικρότερος και πιο συγκεχυμένος». Με τόσα πολλά πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και αεροσκάφη που λειτουργούν στην ίδια περιοχή, ο κίνδυνος αντιπαράθεσης έχει αυξηθεί δραματικά, τονίζει ο ίδιος.

Άλλη στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ τονίζει επίσης ότι η κατάσταση στην περιοχή έχει γίνει «εξαιρετικά περίπλοκη και ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνη».

Οι πιλότοι των ΗΠΑ πετούν πολύ κοντά σε μια σειρά άλλων αεροπορικών δυνάμεων που έχουν διαφορετικές ατζέντες και διαφορετικούς στόχους ή αποστολές, οπότε ο κάθε πιλότος θα πρέπει να προβλέπει και να ερμηνεύει τις προθέσεις των πιλότων μαχητικών άλλων χωρών, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια, σημειώνει ο ίδιος.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τέτοιες καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί σε κάποιες περιπτώσεις εντός του FIR Λευκωσίας στα όρια του με τη Συρία αλλά και στα ανατολικά όρια με τον Λίβανο.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην αεροπορία όλης της ανατολικής Μεσογείου αντιμετωπίζουν αεροπλάνα, των οποίων «συγχύζονται» τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης, τα γνωστά μας GPS.

Οι Ρώσοι έχουν απλώσει ασπίδα ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς συστήματα διακόπτωντας το σήμα GPS των πυραύλων κρουζ Tomahawk.

Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται ο ηλεκτρονικός πόλεμος σε αποστολές «απαγόρευσης» στην Συρία γύρω από τις αεροπορικές βάσεις, τη ναυτική βάση στην Ταρτούς και τις περιοχές που εμπλέκονται οι χερσαίες ρωσικές δυνάμεις

Το σύστημα ECM/ESM Richag-AV της Ρωσίας είναι ο «πρωταγωνιστής» και το νεότερο μέλος της οικογένειας ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που κυριαρχούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα στις περιοχές που εκπέμπει.

Η ανάπτυξη στη Συρία των αντιαεροπορικών βλημάτων «εφιάλτης» για τους πιλότους του ΝΑΤΟ S-400, επισκιάζεται από την ανάπτυξη του μυστηριώδους συγκροτήματος ηλεκτρονικού πολέμου που αποτελεί μια μεγαλυτέρων δυνατοτήτων έκδοση του συστήματος Richag-AV.

Και έχει μία μοναδικότητα:

Εχει εφαρμογή στο τακτικό πεδίο μαχών. Μπορεί να «νεκρώσει» επικοινωνιακά μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να «τυφλώσει» οποιοδήποτε ραντάρ εκπέμεπι στην περιοχή πλην των φίλιων.

Δυνατότητες που έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στη Δύση καθιστώντας την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου μετά το Καλίνινγκραντ και τη Μαύρη Θάλασσα περιοχή απαγόρευσης για τα θαλάσσια και εναέρια μέσα του ΝΑΤΟ.

Σε παλαιότερη παρουσίαση για τους δημοσιογράφους η ρωσική εταιρεία Radio-Electronic Technologies, είχε ανακοινώσει την τοποθέτηση της πρώτης παρτίδας ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου τοποθετημένου σε ελικόπτερα , του συστήματος που είναι γνωστό ως «Richag-AV».

Το σύστημα Richag-AV, τοποθετήθηκε σε ελικόπτερο Mi-8MTPR1 ( παραλλαγή του ελικοπτέρου Mi-8MTB5-1).

Το ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων του συστήματος αυτού έχει σχεδιαστεί για να «μπλοκάρει» ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης, αεροσκάφη , ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σύστημα ( εναέριο , επίγειο, θαλάσσιο) , συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Επί του ρωσικού μεταφορικού ελικοπτέρου MI8-MTPR1 το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Richag-AV, χρησιμοποιεί συστοιχίες κεραιών πολλαπλών δεσμών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DRFM, ενώ έχει σχεδιαστεί για την ενεργό εμπλοκή του ενάντια σε ράδιο-ηλεκτρονικά συστήματα κατευθυνόμενων όπλων, όλων των τύπων.

Σε μια κατάσταση μάχης, «το σύστημα αυτό λειτουργεί ως μέρος μιας αεροπορικής ομάδας με αποστολή την καταστολής της εχθρικής αεράμυνας SEAD, αποσκοπώντας στην εκμηδένιση σχεδόν οποιουδήποτε αμυντικού συστήματος , «τυφλώνοντας» τα πάντα, γράφουν οι Ρώσοι.
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...
loading...
Από το Blogger.