Ε.Κ.Α.Μ!!!«Ταπεινός σαν μοναχός, αθόρυβος σαν φίδι και μαχητής σαν πάνθηρας»!!!Είναι η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα ένα επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας!!!ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!!

Ε.Κ.Α.Μ!!!«Ταπεινός σαν μοναχός, αθόρυβος σαν φίδι και μαχητής σαν πάνθηρας»!!!Είναι η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα ένα επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας!!!ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!!Είναι η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.), ένα επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας…
το οποίο έχει συγκροτηθεί για τη διεξαγωγή εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών επιχειρήσεων και για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου (τρομοκρατικές ενέργειες, συλλήψεις βαριά οπλισμένων κακοποιών, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων, κ.τ.λ).
Ένα από τα μότο της Μονάδας είναι: «Ταπεινός σαν μοναχός, αθόρυβος σαν φίδι και μαχητής σαν πάνθηρας».

Το δυναμικό της μετρά 200 άνδρες και επεμβαίνει ύστερα από προσωπική έγκριση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ιστορία των ειδικών μονάδων στο Αστυνομικό Σώμα ξεκινά από το 1978 με τη δημιουργία των πρώτων αντιτρομοκρατικών μονάδων στα τότε δύο ξεχωριστά Αστυνομικά Σώματα (Ελληνική Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων), στα οποία το 1984 με απόφαση του Ιωάννη Σκουλαρίκη έγινε εκ βάθρων μεταρρύθμιση για να συγχωνευθούν στην τωρινή Ελληνική Αστυνομία.

ekam2

Οι πρώτες μονάδες που δημιουργήθηκαν το 1978 ήταν η Μονάδα Ειδικών Αποστολών (ΜΕΑ) της Αστυνομίας Πόλεων με διοικητή τον Μιχάλη Γεωργιακάκη, καθώς και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών (ΤΕΙΔΑ) της Ελληνικής Χωροφυλακής.

Η ΕΚΑΜ δημιουργήθηκε μαζί με την Ελληνική Αστυνομία το 1984, στην οποία και εντάχθηκε. Το όνομά της επέλεξε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστας Τσίμας, που ρύθμισε και τα αναβαθμισμένα καθήκοντά της στο καινούριο Σώμα.

Η αρχική δύναμη της ΕΚΑΜ είχε προσδιοριστεί στους 150 άνδρες. Μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα, κρίθηκε αναγκαία η αύξηση της δύναμής της στους 200 άνδρες.

ekam3

Τα καθήκοντα των δυνάμεων της ΕΚΑΜ

Αντιμετώπιση καταστάσεων ομηριών (σε κτίρια, αεροσκάφη, τρένα, οχήματα).
Συλλήψεις Υψηλού Κινδύνου.
Συνοδείες Επισήμων Προσώπων Υψηλού Κινδύνου.
Αντιμετώπιση προσβολών – ομηριών με όπλα μαζικής καταστροφής (χημικές – ραδιολογικές – βιολογικές – πολεμικές ουσίες).
Επιχειρήσεις εναντίον της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με τις Αρχές Ασφαλείας της Ελλάδος.
Επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων από ατυχήματα, φυσικές καταστροφές σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα.
Η Ε.Κ.Α.Μ. παρεμβαίνει μετά από έγκριση του Αρχηγού της Αστυνομίας.
Τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα σε διάφορες ειδικότητες, όπως

Ειδικές ομάδες εφόδου
Σκοπευτές ακριβείας
Ειδικούς σε θέματα παραβιάσεων (θυρών, τοίχων)
Αλεξιπτωτιστές
Βατραχανθρώπους
Αναρριχητές – Καταρριχητές
Χιονοδρόμους
Νοσοκόμους πεδίου μάχης.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.