ΣΟΥΣΑΚΙ!!!ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ!!!Το ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ της ΑΤΤΙΚΗΣ!!!ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΗΡΕΣ!!!3 ΒΙΝΤΕΟ!!!


ΣΟΥΣΑΚΙ!!!ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ!!!Το ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ της ΑΤΤΙΚΗΣ!!!ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΗΡΕΣ!!!3 ΒΙΝΤΕΟ!!!


Το Σουσάκι, το πιο άγνωστο ηφαιστειακό κέντρο της Ελλάδας, βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Η τελευταία έκρηξη του συγκεκριμένου ηφαιστείου ήταν μια πλάγια έκρηξη η οποία δημιούργησε νέα ξηρά στον κόλπο των Μεγάρων
Η ομάδα Ιχνευταί επισκέφτηκε το ηφαίστειο Σουσάκι στην περιοχή Αγ. Θεόδωροι Κορινθίας. Λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξή του, δεν παύει όμως να υπάρχει και να επαγρυπνεί κάτω από τα πόδια μας. Το Σουσάκι ανήκει στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο που ανήκουν τα Μέθανα, η Αίγινα, ο Πόρος, η Νίσυρος και τέλος, αλλά και πιο δημοφιλής, η Σαντορίνη. Η επίσκεψή μας σύντομη και περιεκτική, διότι τα αέρια που ανέβλυζαν από τις φυσικές στοές, έδιναν μια έντονη και ταυτόχρονα δυσάρεστη μυρωδιά. Παλιότερα από το μέρος αυτό γινόταν εξόρυξη θείου, αλλά τώρα πλέον έχει εγκαταλειφθεί. Το βουνό βέβαια, συνεχίζει να βρυχάται και να αναβλύζει θερμά αέρια. Η διάβρωση του εδάφους και η αποσάθρωση των πετρωμάτων δημιουργούν θαυμαστούς σχηματισμούς...μια μικρή παιδική χαρά για κάθε γεωλόγο. Αξίζει να το επισκεφτείτε για την ιδιαιτερότητα των πετρωμάτων που θα συναντήσετε εκεί, αλλά και την άγρια σχεδόν θανατική ομορφιά του τοπίου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.