Το ΑΙΓΑΙΟ ''ΒΡΑΖΕΙ'' και στέλνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ F16 στο Μαυροβούνιο!!!ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ εξολοκλήρου την υπεράσπιση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου με την αποστολή της «αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ»!!!![ΒΙΝΤΕΟ]
Το ΑΙΓΑΙΟ ''ΒΡΑΖΕΙ'' και στέλνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ F16 στο Μαυροβούνιο!!!ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
 εξολοκλήρου  την υπεράσπιση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου με την αποστολή της  «αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ»!!!![ΒΙΝΤΕΟ]


Πολλή «δουλειά» αναμένει τους Έλληνες πιλότους μας οι οποίοι αυτήν την στιγμή είναι πλήρως «απασχολημένοι» με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, και τώρα θα αναλάβουν μέσω ΝΑΤΟ αποστολές  εναέριων περιπολιών  στο ουρανό του Μαυροβουνίου.
Ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς επιβεβαίωσε ότι ιταλικά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη  θα αναλάβουν εξολοκλήρου  την υπεράσπιση του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου με την αποστολή της  «αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ».

Ο Μπόσκοβιτς δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί με την SMTPSA (Υπηρεσία Ελέγχου  Αερομεταφορών) της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

«Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να διευθετήσουμε  την παρούσα συμφωνία με την SMATS και να ελέγξουμε το σύστημα  ραντάρ του  Μαυροβουνίου αλλά ελπίζω ότι όλα αυτά θα γίνουν ταχύτατα και μπορεί να υπογράψουμε  μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μπόσκοβιτς, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία  SMATS ελέγχει με επίγειους σταθμούς τον  εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου για πολιτικά και  στρατιωτικά  αεροσκάφη.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο τότε ο συντονισμός με την Ιταλία και την Ελλάδα θα ακολουθήσει τις τεχνικές λεπτομέρειες και τη συμφωνία.

Η εναέρια  αστυνόμευση είναι μια αποστολή του ΝΑΤΟ σε καιρό ειρήνης, σκοπός της οποία  είναι να διατηρηθεί η ασφάλεια του εναέριου χώρου των κρατών μελών, με μια μόνιμη παρουσία 24 ωρών την ημέρα, 365 ημερών το χρόνο, με αεροσκάφη πανέτοιμα για αναχαίτιση, με συνεχή ετοιμότητα αντίδρασης  εάν παραστεί ανάγκη στον εναέριο χώρο κράτους μέλους.

Η διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων (SACEUR) είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτού του είδους αποστολής.

Έτσι λοιπόν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατά κανόνα αλλά και άλλα εφόσον υπάρξει  ανάγκη,  θα επιφορτιστούν με την διενέργεια εναερίων αποστολών  ελέγχου –αστυνόμευσης στο Μαυροβούνιο.

Καλό πάντως θα ήταν να τονίσουμε ότι αυτή την στιγμή το Αιγαίο «βράζει» από την καθημερινή παρουσία τουρκικών μαχητικών τα οποία « εξασκεί» η ελληνική ΠΑ, διαμορφώνοντας όμως ένα σκηνικό κρίσης, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεφύγει των καθιερωμένων «εξευτελιστικών» για τους Τούρκους , αναχαιτίσεων,  σε κάτι πολύ πολύ επικίνδυνο από τον παρανοϊκό Ερντογάν που αναζητά προφάσεις για να κάνει πόλεμο.πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.