Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!!!ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!!!ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ!!!ΤΟ ΚΡΑΧ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;;;



ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!!!ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!!!ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ!!!ΤΟ ΚΡΑΧ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;;;




 
Κράχ στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον δείκτη Dow Jones να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο παρασύροντας στον κατήφορο και την υπόλοιπη διεθνή αγορά. Οι εικόνες που δείχνουν την Wall Street να χάνει έως και 1.600 μονάδες σε μία μόνο συνεδρίαση (έκλεισε τελικά με απώλειες 4,60%) θυμίζουν εικόνα του 2008 με την κατάρρευση τότε της αμερικανική αγοράς. Και τώρα το ίδιο συμβαίνει. Εκτιμάται πως τα στοιχεία της αμερικανικής αγοράς είναι «μαύρα» και μπορούν να οδηγήσουν σύντομα σε νέα κρίση.
Αυτή τη στιγμή το χρηματιστήριο του Τόκιο παρουσιάζει απώλειες που ξεπερνούν το 4%, ενώ τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο δείκτης Nikkei έπεφτε έως και 999,83 μονάδες (-4,41%), στις 21.682,25 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 78,01 μονάδες (-4,28%), στις 1.745,73 μονάδες. Οι δύο δείκτες είχαν ήδη απολέσει πάνω από 2% τη Δευτέρα, με υπόβαθρο τη νευρικότητα εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις ευρύτερες ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβληματισμό και στην Ελλάδα που είχε σήμερα προγραμματίσει να βγει στις αγορές με νέο 7ετές ομόλογο. Η έκβαση του σχεδίου θα κριθεί την τελευταία στιγμή,  όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πάρει στα χέρια του την εισήγηση των συμβούλων τους οποίους έχει προσλάβει το ελληνικό δημόσιο, για το αν πρέπει και πότε τελικά να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για νέο επταετές ομόλογο. Εγκυμονεί ο κίνδυνος να πάρει ένα υψηλό επιτόκιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα συμφέρει.

Σε «ελεύθερη πτώση» η Wall Street: Με απώλειες 4,60% έκλεισε ο Dow Jones
Κλίμα γενικευμένου πανικού επικράτησε για ώρες τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ, όπου οι δείκτες έκλεισαν με σημαντική πτώση έπειτα από πολλούς μήνες ευφορίας που είχε εξάρει επανειλημμένα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones ξαφνικά στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης άρχισε να καταρρέει: H πτώση του μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ώρας έσπασε κατά σειρά το φράγμα των 500, των 1.000 και των 1.500 μονάδων. Έφθασε κάποια στιγμή ακόμη και 10% κάτω από το πιο πρόσφατο ιστορικό του υψηλό (της 26ης Ιανουαρίου).
Σε απόγνωση οι χρηματιστές κατά την χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street
Η δραματική συνεδρίαση, που μεταδιδόταν απευθείας στις τηλεοπτικές οθόνες, τράβηξε την προσοχή ακόμη και περαστικών. Ο Dow Jones εν τέλει ανέκτησε μέρος των απωλειών του, για να κλείσει με πτώση 1.175,21 μονάδων (-4,6%), στις 24.345,75 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 273,42 μονάδων (-3,78%) στις 6.967,53 μονάδες. Ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 απώλεσε 113,19 μονάδες (-4,10%) για να κλείσει στις 2.648,94 μονάδες.
Ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι ο Τραμπ είναι σίγουρος πως τα «θεμελιώδη» μακροοικονομικά στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ είναι «εξαιρετικά ισχυρά», σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
Δεν ενεργοποιήθηκε η επιλογή της προσωρινής αναστολής των συναλλαγών (circuit breaker), κάτι που συμβαίνει συνήθως μόλις η πτώση του S&P 500 ξεπεράσει το 7%.
Αυτή η διόρθωση καταγράφηκε την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας ο Τζερόμ Πάουελ, διαδεχόμενος την Τζάνετ Γέλεν. Αλλά αναμενόταν εδώ και καιρό από αρκετούς αναλυτές, μολονότι οι δείκτες έσπαγαν το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.
 Ο Dow Jones είχε ανέβει κατά 42% από την ημέρα τις νίκης του Τραμπ στις εκλογές του 2016 και κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό πριν από μία εβδομάδα (πάνω από τις 26.400 μονάδες). O S&P 500 κατέγραψε άνοδο 34% το ίδιο χρονικό διάστημα, κάτι που ορισμένοι είχαν βαφτίσει «το ράλι του Τραμπ», που μάλιστα κλιμακώθηκε μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...